Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Moments - Premis Sant Jordi de Cinematografia

20 abr. 2012

Aquesta setmana "Moments" fa memòria dels inicis dels premis de cinema de RNE , dels guardonats al llarg dels anys i de la història d'aquests premis, dels més antics d'España. 

Ràdio Nacional d'Espanya acollia, l'any 1956, la iniciativa d'Esteve Bassols i Jordi Torras -dos joves radiofonistes apassionats del cinema- i posava en marxa els mecanismes per donar el tret  de sortida, un any després, als Premis Sant Jordi de Cinematografia.

Més de mig segle més tard i tot revisant els guardons concedits en l'edició d'enguany en les diferents categories trobem que els Premis Sant Jordi continuen reconeixent allò que els seus creadors i impulsors denominaven cinema de contingut i d'idees, i premien produccions cinematogràfiques originals, de qualitat i en destaquen els autors i/o els intèrprets malgrat no haver estat èxit de taquilla. 

Aquesta setmana Enriqueta Montañá, història viva dels premis d'ençà el 1957 i secretària del Jurat que els atorga d'ençà el 1976, Eduard de Vicente, reconegut crític cinematogràfic, col·laborador d'El Periódico de Catalunya i membre del Jurat, i Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat, ens ajudaran a recordar pel·lícules guardonades, directors premiats, actors i actrius reconeguts, i una munió de MOMENTS viscuts en més de mig segle d'història de PREMIS SANT JORDI DE CINEMATOGRAFIA.

veure més sobre "Moments - Premis Sant Jordi de Cinematografia" veure menys sobre "Moments - Premis Sant Jordi de Cinematografia"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios