Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Les Balears a l'espera de 70.000 tests d'antígens

Por
Segons les dades del COIB, entre 30 mil i 40 mil persones no varen poder accedir a les proves d'anticossos
Segons les dades del COIB, entre 30 mil i 40 mil persones no varen poder accedir a les proves d'anticossos

Els farmacèutics preveuen que demà arribaran 70.000 tests d'antígens per fer front a l'increment de demanda de les darreres setmanes. Segons les dades del COIB, entre 30.000 i 40.000 persones no varen poder accedir a les proves d'anticossos a causa de la falta d'estoc.

Resoldre els problemes d'estoc

Esperem que es compleixin les previsions de la cooperativa

El president del Col·legi de Farmacèutics de Balears, Antoni Real: "La nostra cooperativa té una quantitat important per donar cobertura a tota la nostra població. Esperem que es compleixin les previsions de la cooperativa. Si són certes, no crec que hi torni haver més problemes de desproveïment".

Compres massives a les farmàcies

A les illes la pujada només és de pocs cèntims

Segons l'estudi de la consultora farmacèutica lqvia, les farmàcies de l'arxipèlag van vendre un total de 76.562 tests d'antígens la setmana abans de Nadal.

Antoni Real argumenta que la falta de tests és degut al fet que els fabricants no tenien previst l'augment de casos de les darreres setmanes. "Ningú esperava que hi hagués aquest augment de casos de forma tan exponencial. Els fabricants es varen trobar amb una manca de producció i falta d'estoc".

Pel que fa a la pujada de preus, els farmacèutics apel·len que la pujada a les Balears és mínima en comparació a altres comunitats autònomes, on els preus de les proves s'han duplicat o, fins i tot, duplicat. Real compara les xifres: "Hi ha comunitats on els preus dels tests pugen de 4 euros a 10 euros. A les illes la pujada només és de pocs cèntims".

La fiabilitat dels tests és major durant els primers set dies de malaltia. El Col·legi de Farmacèutics recomana que les persones que presentin símptomes de la COVID-19 es realitzin el test el segon dia després de presentar símptomes.