Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Coes a les clíniques privades per fer-se una PCR

Por
Desenes de persones esperen per fer-se una PCR a Palma
Desenes de persones esperen per fer-se una PCR a Palma

Amb els tests d'antígens exhaurits a moltes farmàcies de les illes algunes persones han decidit fer-se una PCR per disminuir els riscos durant les festes. Un fet que s'està notant a les clíniques privades de les illes. Cada dia les coes per fer-se un test són més llargues i la demanda de proves diagnòstiques continua augmentant exponencialment.

A la Clínica Rotger han reforçat el personal

Fa dos dies que estic amb símptomes i la millor opció és venir per sortir de dubtes

Federis Sbert, director metge de la Clínica Rotger assegura que durant aquests dies s'han fet moltes proves. "Respecte fa tres setmanes notam molt l'increment. Sí que hi ha coes però només de forma puntual. A les 8 hi ha més persones, però quan ens posam en marxa el funcionament és molt ràpid"

La majoria dels pacients venen per estar més segurs, especialment ara que els contactes es multipliquen. "Venc a fer-me una prova perquè he estat amb molta gent. Ho faig per precaució, especialment abans de la nit de Cap d'Any que vull sopar amb els meus familiars".

Altres tenen símptomes compatibles amb la malaltia. "Fa dos dies que estic amb símptomes i la millor opció és venir per sortir de dubtes" "No sé si és un refredat o el coronavirus i per això he demanat cita"

També hi ha altres que tenen viatges programats i se'n fan la prova per sortir de dubtes. "Som de Bulgària i fa dos anys que no puc viatjar per veure a la meva. Ara per estar més segur venc a fer-me una PCR"

Els pacients han d'esperar uns 20 minuts per fer-se la PCR. La majoria ho fan a l'exterior. A la Clínica Rotger han hagut de reforçar el personal i esperen que la demanda continuï augmentant durant les pròximes setmanes.

Gairebé una de cada quatre són positives

I tot això quan es registra un nou rècord de contagis de coronavirus a les Balears. Més de 1.900 positius en les darreres 24 hores. La variant Òmicron, ja predominant, i les festes de Nadal disparen la propagació. No aturen les coes per fer proves de diagnòstic tampoc en els laboratoris privats. Gairebé 1 de cada 4 PRC surt positiva.