Enlaces accesibilidad
Coronavirus

12.000 ciutadans de les Balears passaran les festes de Nadal confinades a ca seva perquè han donat positiu de COVID

Por
Molts d'illencs que han donat positiu no han pogut tornar a casa per Nadal
Molts d'illencs que han donat positiu no han pogut tornar a casa per Nadal

La d'avui és una nit especial, però hi ha moltes persones no la podran celebrar com esperaven. Són els que han donat positiu per coronavirus. A les Balears hi haurà més de 12 mil persones que hauran de passar aquests dies confinats i no es podran retrobar amb els seus éssers estimats.

Tampoc no podran viatjar per passar Nadal a casa

Ja tenia els bitllets per venir a Mallorca

Maria Pau viu a Barcelona i havia de passar les festes a Mallorca amb la seva família. Finalment, no serà així, ja que ha donat positiu. Haurà de fer l'aïllament a Catalunya. "Ja tenia els bitllets per passar les vacances amb els meus. De cop tots els meus plans s'han cancel·lat. Per sort visc a un pis tota sola i no m'he hagut de confinar a una habitació" D'ençà que estic confinada m'he sentit molt acompanyada pels meus".

Un altre exemple és el de Marga Belmonte. Aquesta mallorquina va donar positiu fa uns dies. Enguany passarà Nadal confinada amb la seva parella. Intentarà fer videotrucades amb la família i ha volgut enviar un missatge als més joves: "El coronavirus continua entre nosaltres i és molt important cuidar als nostres majors i padrins, ja que han fet tot el que han pogut per nosaltres"

No seran unes festes "normals"

M'ha costat assimilar que hauré de passar totes les festes sol

La majoria pensaven que podrien passar unes festes "normals" però enguany no serà possible. Sergio Giménez d'Eivissa és un exemple. "M'ha costat assimilar que hauré de passar totes les festes sol. Hauré de dinar i sopar sense companyia i la meva mare m'haurà de deixar el menjar a la porta"

Altres com Inés Ybarra i Juan Ybarra, dos germans d'Argentina que viuen a Palma podran passar aquests dies junts. Això si, s'hauran de quedar amb un dels regals que esperaven amb molta il·lusió. "La nostra mare ha vengut des d'Argentina per celebrar aquests dies i no la podrem veure. A més, serà el primer Nadal que passi sense la companyia de la meva filla petita"

La quarantena t'allunya dels teus familiars

No tenc símptomes, però vull recomanar a la gent que no abaixi la guàrdia

A Joan Josep li van diagnosticar la malaltia fa dos dies. Va fer una reunió amb amics i un d'ells va donar positiu. Ara haurà de fer la quarantena a la seva habitació. "No tenc símptomes, però vull recomanar a la gent que no abaixi la guàrdia per poder gaudir de les festes amb els seus"