Enlaces accesibilidad

Espaguetis Mario Bros, la recepta de pasta d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens acosta la seva secció al 'Cafè d'idees'
  • Parellada ens proposa uns espaguetis amb xampinyons, una recepta divertida que és la predilecció d'aquest personatge
Pastsa
RTVE Catalunya

Ada Parellada ens acosta la seva secció al Cafè d'idees de Gemma Nierga. En aquesta ocasió a les Històries de bar ens parla de la pasta, un veritable fenomen cultural i gastronòmic. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona repassa manies italianes, curiositats històriques i fins i tot la dimensió gairebé religiosa que envolta aquest aliment universal. Amb humor i exemples propers, la xef ens convida a cuinar la pasta com cal i a entendre per què és molt més que un plat.

Com és habitual, Parellada també comparteix una recepta especial: els espaguetis amb xampinyons, una proposta divertida i saborosa. I és que aquesta recepta de pasta era una de les grans debilitats d'un personatge entranyable com és en Mario Bros, que els hi dona nom.

Espaguetis Mario BrosEspaguetis Mario Bros
Ingredients Preparació
  • 500 g d’espaguetis
  • 350 g de bolets (xampinyons marrons tipus portobel·lo i blancs)
  • 3 grans d’alls picats
  • 1 cullerada d’oli
  • 1 cullerada de mantega
  • 75 g de foie-gras
  • 50 g de parmesà
  • Olives de bona qualitat
  • Farigola fresca
  • Orenga o herbes mediterrànies
  • Un got de vi blanc
  • Un got de nata líquida
  • Sal
  1. Escalfem l’oli en una paella. Afegim els bolets nets i tallats, els saltem a foc mitjà uns 3 minuts.
  2. Afegim l’all picat, la farigola i l’orenga.
  3. Afegim el vi i el deixem coure uns minuts fins que evapori.
  4. Afegim el foie-gras i la nata líquida i barregem bé.
  5. Salem i hi afegim el formatge parmesà, la pasta cuita i un got de l’aigua de cocció.
  6. Sacsegem per amalgamar els sabors i lligar la salsa.
  7. Abans d’acabar afegim les olives a la paella, un minut i retirem.