Enlaces accesibilidad

Sopa freda de tomàquets rostits, la recepta d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens parla de les sopes fredes a la seva secció 'Històries de bar'
  • Parellada ens parla de clàssics com el gaspatxo, el salmorejo, l'ajoblanco o la vichyssoise, i ens regala aquesta recepta per fer a casa
Històries de bar - Sopes fredes per aquest estiu, amb Ada Parellada
RTVE Catalunya

Amb l'arribada de les altes temperatures, la xef Ada Parellada ha trobat convenient proposar-nos que a la cuina apostem per les sopes fredes. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona destaca que només cal una bona batedora o robot de cuina perquè ens quedin ben fines, i que les podem fer a partir d’hortalisses i/o fruites, cuites o no.

En la seva secció Històries de bar del Cafè d'idees de Gemma Nierga, ens parla de clàssics com el gaspatxo, el salmorejo, l'ajoblanco o la vichyssoise, ens explica com les podem fer, ens regala diversos trucs i ens acosta la seva història. Com és habitual, Parellada també ens acosta una recepta que trobeu a continuació, una sopa de tomàquets rostits ben fàcil per a casa, i de la qual podem aconseguir el màxim sabor.

Sopa freda de tomàquets rostitsSopa freda de tomàquets rostits
Ingredients Preparació
  • 1 kg de tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Alfàbrega
  • Farigola
  1. Preescalfem el forn a 200 °C.
  2. Tallem els tomàquets a quarts. Pelem i tallem la ceba.
  3. A la safata posem els tomàquets, la ceba, l’all sencer, oli d’oliva generós, sal, pebre i les herbes. Enfornem durant 30 minuts.
  4. Deixem refredar lleugerament i triturem bé fins que tinguem una crema suau. Passem pel colador per retirar les llavors i les pells, si n’han quedat.
  5. Si ha quedat molt densa, podem alleugerir-la amb una mica d’aigua.