Enlaces accesibilidad

Cargols saltats, la recepta fàcil d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del Semproniana de Barcelona ens acosta detalls sobre aquest aliment que genera controvèrsia
  • Parellada ens proposa una recepta més ràpida que d'altres per poder gaudir a casa d'aquesta delícia gastronòmica
Cargols saltats, la recepta fàcil d'Ada Parellada
RTVE Catalunya

La xef Ada Parellada ens acosta la seva secció al Cafè d'idees: en aquesta ocasió ens parla de caragols! La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens acosta detalls sobre aquest aliment que genera controvèrsia, ens parla de la seva història i algunes curiositats. En una conversa amb Gemma Nierga, també ens explica maneres de cuinar-los a la cuina.

A més a més, com és habitual, a més de les Històries de bar, també ens regala una recepta relacionada amb aquest ingredient. En aquest cas es tracta d'uns cargols saltats, una opció divertida, fàcil i més ràpida que d'altres, que ens permetrà gaudir d'aquesta delícia a casa. La teniu a continuació!

Cargols saltats d'Ada ParelladaCargols saltats d'Ada Parellada
Ingredients Preparació
  • 1 kg de cargols bovers
  • 200 g de daus de pernil
  • 2 grans d'all
  • 50 g d'avellanes
  • 50 d'ametlles
  • 50 g de pipes de carabassa
  • 100 ml d'oli
  • Sal
  • Pebre
  1. Els cargols ben nets, rentats tres vegades amb aigua nova amb sal. Els bullim durant 35 minuts a foc mitjà.
  2. A la paella posem abundant oli i els alls laminats. Coem lentament durant 5 minuts perquè l'all extregui tot el seu gust i perfumi l'oli.
  3. Ara hi posem els cargols, augmentem la potència del foc i saltem durant un parell de minuts.
  4. Finalment, hi posem els daus de pernil, la sal i els fruits secs una mica trencats o picats perquè entrin dins les cloves dels cargols.
  5. Sacsegem bé i rematem amb pebre negre acabat de moldre.