Enlaces accesibilidad

Hamburguesa gurmet: la recepta d'Ada Parellada

  • La xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens acosta les seves Històries de bar
  • Parellada ens ho explica tot de les hamburgueses i reivindica que no són només menjar porqueria
Històries de bar - Les claus de l'èxit d'una bona hamburguesa, amb Ada Parellada
RTVE Catalunya

La xef Ada Parellada ens acosta la seva secció gastronòmica al Cafè d'idees de Gemma Nierga. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens ho explica tot sobre les hamburgueses, els seus orígens i el seu sentit. I reivindica que no només ha de ser menjar porqueria, encara que algunes cadenes de menjar ràpid se l'hagin volgut apropiar.

En aquesta ocasió a Històries de bar, també ens acosta una recepta concreta que podem fer a casa. Aquesta vegada ens parla de les claus de l'èxit d'una bona hamburguesa i ens acosta la recepta infal·lible per a aconseguir fer-ne una de gurmet casolana. Ens detalla la proporció de carns que hem d'escollir i com coure-la perquè quedi perfecte.

Hamburguesa gurmet (Per a 2 hamburgueses)Hamburguesa gurmet (Per a 2 hamburgueses)
Ingredients Preparació
  • 300 g de carn picada de vedella
  • 100 g de carn picada de porc
  • 50 g de papada de porc picada
  • 1 rovell d’ou
  • Sal i pebre
  • 1 tomàquet
  • Unes fulles d'enciam
  • 50 g de formatge Maó
  • 200 g de mozzarella
  • 2 pans d’hamburguesa
  • Per la salsa tàrtara
  • 100 g de maionesa
  • 20 g de mostassa a l’antiga
  • 2 cogombrets en vinagre
  • Un tros de ceba tendra
  1. En un bol posem totes les carns, sal i pebre i un rovell d’ou. Pastarem fins a aconseguir una massa lligada. Posem un plàstic film dins una anella metàl·lica i l’omplim amb la carn de l’hamburguesa. Premem bé i emboliquem amb el plàstic film. La deixem unes hores a la nevera perquè s’amalgamin els sabors i les textures.
  2. La traiem mitja horeta abans de coure-la perquè no sigui freda per dins. En una paella posem formatge maó (o formatge parmesà) ratllat i hi posem la meitat inferior del pa d’hamburguesa. Després posem la mantega a la paella i torrem la part de dalt del pa. Reservem.
  3. Fem la salsa tàrtara simplement barrejant la maionesa amb la mostassa, els cogombrets picats i la ceba tendra picada. Afegim una mica de sal.
  4. Pintem l’hamburguesa amb oli i coem a foc mitjà-alt per una banda durant dos minuts. Donem la volta i hi posem el tall de la mozzarella. Fem coure un parell de minuts més i ho tapem amb una cúpula perquè el formatge es fongui, un minut.
  5. Untem la part superior del pa amb la salsa tàrtara.
  6. Muntem l’hamburguesa: a la base hi posem l’hamburguesa, a sobre el tomàquet, l’enciam i acabem amb l’altra part del pa.