Enlaces accesibilidad

Patates noves al forn amb amanida d'herbes, la recepta d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens detalla les varietats, com cuinar-les i com conservar-les
  • Parellada ens proposa una elaboració que no té cap mena de complicació i que ens permetrà sorprendre a família i amics
Històries de bar - Tot sobre les patates, amb Ada Parellada
RTVE Catalunya

La xef Ada Parellada passa pel Cafè d'idees per explicar-nos-ho tot sobre els tipus de patates més consumits a casa nostra. En una conversa amb Gemma Nierga, ens parla de les patates noves, les tardanes o les velles i madurades, ja que es poden classificar més enllà de la varietat. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens detalla com podem cuinar cada una, i com s'han de conservar.

A banda d'altres trucs de la secció Històries de bar, la xef també ens regala una recepta. En aquesta ocasió, es tracta d'unes patates noves al forn amb amanida d'herbes, una opció d'allò més gustosa i que no té cap dificultat, perquè pugueu fer a casa per sorprendre família i amics.

Patates noves al forn amb amanida d'herbesPatates noves al forn amb amanida d'herbes
Ingredients Preparació
  • Unes 10 patates noves
  • 4 grans d'all
  • 150 g de formatge parmesà ratllat
  • Un cogombre
  • Una pastanaga
  • Un manat d'espinacs
  • Un manat de raves
  • Un manat d'estragó (o d'alfàbrega, anet, porradell, julivert o alguna altra herba
  • fresca)
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  1. Enfornem les patates amb pell, els alls sencers i amb pell, oli d'oliva, sal i pebre durant 40 minuts a 180 °C
  2. Acabades de sortir del forn, les aixafem lleugerament i les gratinem amb formatge parmesà.
  3. Fem tires de cogombre i de pastanaga. Amanim amb oli, un raig de suc de llimona, pell de llimona, sal i pebre. Piquem les herbes fresques. Tallem els raves a llunes.
  4. Al bol posem totes les verdures i barregem bé.
  5. Servim les patates gratinades amb l'amanida.