Enlaces accesibilidad

Botons dolços de flor, la recepta fàcil i ràpida de l'Ada Parellada

  • La xef Ada Parelleda explica com utilitzar flors comestibles a la cuina
  • La propietària del restaurant Semproniana de Barcelona proposa una elaboració fàcil que inclou xocolata blanca
Històries de bar - La xef Ada Parellada ens ho explica tot sobre les flors comestibles
RTVE Catalunya

La cuinera Ada Parellada explica tot i més sobre la utilització de les flors al món de la cuina. La xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona defensa que les meravelles que tenim a l’entorn estan plenes de sorpreses, sabor, nutrients i color. De flors comestibles n’hi ha moltíssimes, "potser més de 80 espècies", diu la xef, i se n’han menjat sempre. Per això, ens acosta diversos consells per incorporar-les als nostres plats.

A més a més, en la seva secció Històries de bar del Cafè d'idees també explica una recepta. En una conversa amb Gemma Nierga, proposa una de les elaboracions amb flors de les més senzilles que podem trobar i fer a casa. Es tracta d'uns botons dolços de flor que es fa a base de xocolata blanca. Fàcil i ràpid!

Botons dolços de florBotons dolços de flor
Ingredients Preparació
  • Xocolata blanca
  • Flors
  1. Rentem les flors i les assequem amb molta delicadesa. Les reservem sobre un paper de cuina.
  2. Fonem la xocolata al bany Maria. Això és posar la xocolata en un bol metàl·lic que sobresurti de la cassola on haurem posat 4 dits d’aigua a bullir. Quan l’aigua trenqui el bull, posem el bol metàl·lic amb la xocolata a sobre i esperem que xocolata es fongui gràcies a l'escalfor de l’aigua bullent.
  3. Posem cullerades de xocolata blanca fosa sobre un paper de forn i a sobre hi posem els pètals. Fem refredar a la nevera i ja ho tindrem!