Què passa si piquem entre hores?
- El nutricionista Àlex Blasco explica a 'L'Altaveu' què implica picar entre hores
- Si aquesta pràctica és controlada no té per què ser perjudicial
Picar entre hores pot ser perjudicial si no s'escullen bé els aliments i es converteix en un hàbit compulsiu i desmesurat, sigui per avorriment o per estrès. Què podem menjar, quan i cada quant podem fer-ho? El dietista i nutricionista Àlex Blasco ho explica a 'L'Altaveu'.
Quan i cada quant podem picar?
“És una ingesta entremig dels àpats principals“
Picar és fer-ho una vegada. No podem fer-ho a cada moment. "És una ingesta entremig dels àpats principals", apunta Blasco. El dietista assegura que cada persona és diferent i, per tant, no hi ha un temps exacte que calgui respectar entre àpat i àpat. "Depèn del que hagis menjat i de la sacietat que t'hagi produït. Si menges un àpat complet que inclou proteïna, que és el nutrient que més sacia, aguantaràs més temps sense menjar", diu el dietista.
D'esquerra a dreta, Evelyn Segura, Òscar Broc, Danae Boronat, Chelo García-Cortés, Carolina Ferré i Àlex Blasco.
Què hem d'evitar menjar per picar?
Blasco assegura que aliments amb tant de sucre com les galetes o les llaminadures generen un plaer momentani, però no sacien. "Al cap d'una estona tornaràs a tenir gana, tornaràs a menjar i seguiràs amb aquest cicle viciós", adverteix l'especialista. Per tant, cal evitar els ultraprocessats costi el que costi.
Què podem picar?
“L'important no és el nombre d'àpats sinó si el que mengem és saludable“
Blasco afirma que "l'important no és el nombre d'àpats sinó si el que mengem és saludable". És a dir, si piquem aliments saludables, no ha d'haver-hi cap problema. El més important és que el menjar sigui de qualitat, independentment del moment del dia en el qual l'ingerim. Un dels millors aliments per menjar entre hores són els fruits secs com els festucs. A banda dels nutrients que aporten, generen sacietat. La ració ideal seria menjar-ne el que t'hi càpiga en un grapat.
En definitiva, picar entre hores no té per què ser perjudicial si s'opta per aliments saludables i equilibrats i ajuden a saciar la gana i a mantenir l'energia. La clau és escollir què decidim menjar.
L'altaveu