Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Acte institucional de record ahir a la nit a les victimes del coronavirus... les més de 12mil 600 persones que han mort a Catalunya per COVID19 des de l'inici de la pandèmia... Un acte al Passeig Maria Cristina i la Font de Montjuic però tancat al públic per evitar concentracions de gent. El nombre de positius ha repuntat en 482 a Catalunya i al Segrià el rebrot s'ha cobrat una victima mortal. Ara són 16 els focus identificats, 12 en empreses hortofrutícoles. Els alcaldes es queixen de la manca de mitjans per aïllar els contagis.

La Generalitat ja ha tret un document on aclareix les situacions en què és obligatòria la mascareta. A les terrasses no caldrà portar-la mentre es pren alguna cosa, però sí quan es vagi a demanar o al bany i també a la feina, tret de si s'està en un despatx d'ús individual.

El Parlament avui vota la reprovació de la gestió del conseller d'afers socials i famílies Chakir el Homrani, quan el seu department tenia la competència sobre les residències a l'inici de la crisi sanitària.

De l'economia, el Mobile World Congress se celebrarà a Barcelona com a mínim fins a 2024. Els organitzadors preparen ja l'edició de l'any vinent, que, segons anuncien, serà amb el mínim contacte físic.

John Hoffman, máximo responsable del Mobile World Congress ha asegurado en una entrevista para TVE que la cancelación del congreso no se ha debido a la guerra comercial que libran Estados Unidos y China. En su primera conversación pública con un medio de comunicación en nuestro país, ha prometido intentar que la cita no deje de celebrarse en Barcelona a partir de 2023, cuya renovación se está todavía confirmada: “Haré todo lo que esté en mi poder”.

El presidente de la Generalitat se ha reunido este lunes con instituciones, agentes sociales y entidades económicas relacionadas con el Mobile World Congress para apostar por la continuidad del congreso y por trabajar para que se renueve el contrato del Mobile con Barcelona, que acaba en 2023. Además, Quim Torra ha anunciado la creación de una comisión para analizar el impacto de la suspensión del evento.

La ministra de TrabajoYolanda Díaz ha asegurado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que es"incomprensible" que se haya cancelado el Mobile World Congress de Barcelona por el coronavirus, mientras se mantienen otras ferias del ámbito empresarial. Después de hacer un llamamiento a la tranquilidad, Día ha afirmado que "la cancelación del MWC tiene impacto económico y social. No es una buena noticia."