Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La prova pilot que es va fer aquest cap de setmana al Sant Jordi pretén demostrar que és possible organitzar esdeveniments culturals segurs en plena pandèmia. Ara els investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona estan fent ja el seguiment als 5.000 espectadors que dissabte van assistir al concert de Love of Lesbian.

Els investigadors comprovaran d'aquí a una setmana i d'aquí a 15 dies si algun dels espectadors ha resultat infectat, sigui abans, durant, o després del concert. Ho faran a partir dels historials mèdics, que els assistents han autoritzat a mirar. És un tipus de dispositiu que es podria aplicar, amb adaptacions, a altres sectors.

La Generalitat i Endesa signen un acord per condonar 38 milions d'euros en concepte d'electricitat a més de 35.000 famílies vulnerables. Junts per Catalunya bloqueja la investidura de Pere Aragonès i es tornarà a abstenir en la segona votació d'aquest dimarts al Parlament. La Policia Nacional ha detingut a la Jonquera 31 persones que viatjaven a Romania amb certificats PCR falsos. La selecció espanyola va patir per guanyar a Geòrgia amb un gol del català Dani Olmo al temps afegit.

A poques hores per la segona sessió d'investidura al Parlament, l'executiva de Junts per Catalunya ha confirmat la decisió de tornar a abstenir-se. D'aquesta manera el candidat d'ERC, Pere Aragonès, haurà d'esperar si vol ser president de la Generalitat. I és que les negociacions entre ERC i JxCat segueixen en punt mort.

Durant el cap de setmana les dues formacions han estat en contacte telemàtic sense que pràcticament hi hagi hagut avenços. Els republicans, malgrat tot, insisteixen a seguir endavant amb la segona votació tot i que són conscients que "serà una oportunitat perduda".

La Setmana Santa arrenca amb un matí de dilluns marcat pel sol, per un fred força suportable a primera hora i per la caloreta al centre del diaAquest temps estable i tant primaveral aguantarà tota la setmana? Ho hem intentat explicar. L’estabilitat i la bonança d’avui van associades a l'anticicló situat a l'est d'Europa i a la entrada d’aire càlid. Els pocs núvols alts que tenim van associats a una borrasca situada aprop de les Canàries. Demà es mantindran les mateixes condicions. Què passarà els propers dies? A 1500 metres d’alçada fins dijous tindrem temperatures d’entre 8 a 13º... a partir de divendres l’aire càlid s’enretira i pel nord es va aproximant aire més fred que arribaria a Catalunya a partir de Dilluns de Pasqua. Per tant les temperatures seran primaverals gariebé tota la Setmana SantaAra be, també ens hem de fixar en el què passa a 5500 metres d’alçada: fins dimecres la situació serà d’estabilitat., a partir de dijous l’anticicló es debilita i arriba aire més fred que farà que tinguem més moviment atmosfèric i que entre dissabte i diumenge el temps sigui més insegur. A tot això hi hem d’afegir que a partir de demà arribarà pols sahariana en suspensió que, a Catalunya, tindrà el seu màxim entre dijous i divendres. Per tant aquests dies tindrem el cel de color terròs.

Milers de famílies, concretament més de 35.000, acumulen un deute milionari per la pobresa energètica. Per fer-hi front, Generalitat, administracions locals, entitats socials i Endesa han anunciat aquest dilluns un acord per eixugar el deute acumulat dels darrers sis anys per pobresa energètica, que són 38,7 milions d'euros corresponents a 35.518 famílies.

L'Ajuntament d'Alpicat cancel·la totes les activitats i tanca els espais i equipaments municipals fins al 9 d'abril. La decisió té lloc atenent les recomanacions i directrius del Departament de Salut arran del context de rebrot de covid-19 que està tenint lloc al municipi del Segrià en els darrers dies. El risc de rebrot del virus supera els 1.200 punts. La decisió afecta, entre d'altres, el 1r Open de Tennis i la Programació de Primavera de La Unió.

Informa: Lourdes Ballarín 

A finals dels 90 Europa va patir la crisi de les "vaques boges", i per primer cop vam sentir a parlar de la malaltia de Creutzfeldt Jakob. És neurodegenerativa i mortal, però encara se'n desconeixen moltes coses. Ara ha tornat a ser notícia per la mort fa una setmana de l'oncòleg Josep Baselga. Hem volgut saber més coses d'aquesta malaltia, poc habitual, i que es diagnostica a unes 10 persones l'any a Catalunya.

Informa: Montse Cuní

Després de més d'un any de restriccions es van poder ajuntar al Palau Sant Jordi 5.000 persones per escoltar Love of Lesbian. Pressió d'ERC i la CUP sobre JuntsXCat en plenes negociacions per la segona sessió d'investidura. El turisme urbà és el que es recupera més lentament, a Barcelona només uns pocs hotels han decidit obrir. Diumenge de rams atípic per la pandèmia. Tot i això la imatge és ben diferent de la de l'any passat. A finals dels 90, Europa va patir la crisi de les "vaques boges". Ara aquesta malaltia ha tornat a ser notícia per la mort fa una setmana de l'oncòleg Josep Baselga. Fa 27 anys de l'alliberament de Maria Àngels Feliu. La farmacèutica d'Olot.

Aquesta nit i per primera vegada des de fa un any tornarem a veure un concert al Palau Sant Jordi. Les tensions i el pols entre JuntsXCat i ERC es van evidenciar ahir al ple tot i que admeten que estan condemnats a entendre's. Illa no renuncia a la investidura. Una de les lliçons que ens deixa la Covid és la necessitat de revisar el model d'atenció a la gent gran i el paper de les residències. El propietari del Teatre La Gleva, Albert de la Torre i l'actor Pep Munné estan preparant el proper espectacle d'aquest teatre de petit format. Avui hi haurà aquell canvi d'hora que normalment ens costa més d'assimilar, perquè dormirem una hora menys. Els Agents Rurals estan investigant si hi ha hotels a la Costa Brava que ofereixen als clients fer rutes organitzades de trial que passen per espais protegits. L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit apostar enguany pels prats florits a la seva xarxa de parcs per afavorir la biodiversitat.

  • El candidat republicà només aconsegueix 42 vots favorables després de l'abstenció dels 32 diputats de Junts
  • Aragonès és el presidenciable amb menys suports en primera ronda de la història del Parlament
  • Laura Borràs convoca la segona votació per dimarts 30 de març, on caldrà majoria simple

Debat d'investidura al Parlament. Com era previsible, JxCat impedeix que Pere Aragonès sigui president de la Generalitat en primera ronda. El partit de Carles Puigdemont demana al candidat republicà que renunciï a la segona votació de la investidura fins que no hi hagi acord. Marta Sugrañes analitza les claus de la sessió i les intervencions del grups parlamentaris des del Parlament.

Analistes: Marina Fernàndez Torné, Marcos Lamela i Lluís Falgàs.

El lider del PSC, Salvador Illa, ha retret al candidat republicà a la presidència dela Generalitat, Pere Aragonès, que sigui ostatge de la CUP i ha criticat el seu "sotmetiment moral i intel·lectual" als antisistema. En aquest sentit s’ha preguntat si “cal degradar més la presidència de la Generalitat bescanviant-la per una qüestió de confiança a mig mandat". 

Illa s'ha compromès, d’altra banda, a ajudar al nou Govern a activar la mesa de negociació amb l’Estat. Això sí, a canvi ha reclamat que el nou president de la Generalitat també crei una taula de diàleg entre les diferents forces catalanes “per anar amb més força” a negociar a Madrid.

Aquest dissabte, tindrem el cel variable, alguns ruixats i unes temperatures que es quedaran per sota d'uns suaus 20ºDiumenge, superades les boires matinals serà un dia de sol i caloreta. La Setmana Santa tindrà un temps estable i un ambient primaveral fins divendres. Arribarà aire càlid que farà mantindrà les temperatures diurnes força altes, alhora que també ens portarà novament pols sahariana en suspensióEntre dissabte i dilluns de Pasqua canviran les masses d'aire: arribarà aire més fred i per tant, el temps serà més insegur i més fred

El candidat republicà a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha presentat al debat d'investidura al Parlament conscient que no tindrà el suport de Junts. En el seu discurs a la cambra ha dit estar preparat per encapçalar una Generalitat republicana. Aragonès ha reclamat acords amplis per aconseguir el referèndum, l'amnistia i el retorn dels exiliats.