Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El president del Govern detalla un calendari per assolir l'objectiu del 70% de vacunats
  • Pedro Sánchez assegura que Espanya rebrà 87 milions de dosis entre abril i setembre
  • La Moncloa no té previst prorrogar l'estat d'alarma que finalitza el 9 de maig
El Temps (06/04/2021)

Torna l'hivern per un dia

Aquest dimarts ha començat amb molta bonança però acabarà amb més fred. I és que l'hivern torna per unes hores. Arriba una massa freda Polar que entre aquesta matinada i dijous al matí, afavorirà una caiguda de fins a 7º de les temperatures. Per tant, abrigue-vos perquè demà serà un dia més propi de finals d'hivern que no pas de primavera.

La substitució del diputat de Junts, Jaume Alonso-Cuevillas, de la Mesa del Parlament complica encara més les negociacions entre Junts i Esquerra per investir Aragonès.

Després d’uns dies d’impàs, les converses entre les dues formacions es reprenen amb el dubte sobre la persona que substituirà Cuevillas. S'ha de votar al ple i en serà determinant el paper dels republicans, que tornen a amenaçar amb governar sols. De la seva banda, els comuns apreten per un acord amb la CUP.

Matí força tranquil, tot i que amb més núvols a la cara nord del Pirineu, comarques del litoral i prelitoral sud de Girona i del centre i nord de Barcelona, on pot caure algun primer ruixat esquifit. A la tarda, el cel quedarà força ennuvolat al nord-est amb ruixats al Pirineu Oriental, Serralada Transversal, Montseny, la Selva, Gironès i Baix Empordà. Durant la nit es traslladaran a les comarques de Barcelona. Sol a la Catalunya Central. Ponent i al sud. Vent del nord a l’Empordà, Camp de Tarragona i Ebre a ratxes de 80 a més de 90 km/h. Onades de 3 a 4 metres a la Costa Brava. Cota de neu: 1.000 metres. 

Maragall: "El cas Cuevillas mostra el problema de coherència de Junts"

Maragall: "Cuevillas mostra la falta de coherència de JxCat"

Ernest Maragall creu que el cas de Jaume Alonso-Cuevilla és una mostra més de la falta de "coherència i consistència" de Junts per Catalunya, un projecte ha titllat de "conglomerat". En una entrevista ambGemma Nierga al Cafè d'idees, el diputat d'Esquerra al Parlament considera que "una suma de diversos establishments i històries passades" que es resisteixen a què ERC vertebri la política catalana, alhora queJunts renega de la seva herència de Convergència. El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona defensa lalegitimitat de Pere Aragonès i també assegura que "disposats a governar en solitari", així com fer-ho amb la CUP: "Governar en minoria ni m'espanta ni em sembla cap barbaritat". Maragall nega que es vulgui suprimir l'escola concertada a cop de decret, defensa que no és el que han pactat amb la CUP.

Els indicadors epidemiològics de la covid-19 s'han estabilitzat a Catalunya durant el cap de setmana amb una reducció del risc de rebrot i la velocitat de contagi, però preocupa l'escalada sostinguda de la pressió als hospitals. Des de Salut consideren que cal esperar entre 48 i 72 hores "per veure com s'estabilitzen els indicadors epidèmics i quines són les previsions que es poden fer a curt i mitjà termini" a l'hora de decidir si cal endurir les restriccions. Mentrestant, aquest dilluns ha arribat a Catalunya 193 mil dosis de Pfizer que serviran per acabar de vacunar la població de més de 80 anys i avui s'han repetit les cues dels que tenien hora per vacunar-se.

Satisfacció del sector turístic a la Costa Daurada on s'ha superat el 90% d'ocupació. Més de 300.000 vehicles dels 500.000 que s'esperen ja han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El sector turístic s'ha oxigenat després d'aquests dies de Setmana Santa on l'ocupació dels hotels ha estat gairebé total. Les festes il·legals han augmentat aquesta Setmana Santa. En total hi ha hagut 370 desallotjats a tota Barcelona i se sumen més de 1.400 denúncies. Més de 193.000 dosis de Pfizer han arribat avui a Catalunya. Junts fulmina a l'advocat de Puigdemont de la taula del Parlament per qüestionar l'estratègia de desobediència del partit. Les mones són les protagonistes d'una jornada molt dolça pels més petits. La crisi econòmica deixa una onada d'impagaments de lloguer. La compra de rellotges intel·ligents ha augmentat com també l'interès de la població per la salut. A Espanya cada any es casen aproximadament 165.000 parelles.

Aprofitem la caloreta primaveral i el sol d'aquest dilluns perquè demà arriba un front, que a banda d'afavorir nuvolades i ruixats de tarda obrirà les portes a una massa d'aire fred d'origen polar que afavorirà que, sobretot, entre dimecres i dijous l'ambient sigui fred i les matinades hivernals, amb glaçades tardanes força extenses.

Satisfacció del sector turístic a la Costa Daurada on s'ha superat el 90% d'ocupació. Més de 300.000 vehicles dels 500.000 que s'esperen ja han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El sector turístic s'ha oxigenat després d'aquests dies de Setmana Santa on l'ocupació dels hotels ha estat gairebé total. Les festes il·legals han augmentat aquesta Setmana Santa. En total hi ha hagut 370 desallotjats a tota Barcelona i se sumen més de 1.400 denúncies. Més de 193.000 dosis de Pfizer han arribat avui a Catalunya. Junts fulmina a l'advocat de Puigdemont de la taula del Parlament per qüestionar l'estratègia de desobediència del partit. Les mones són les protagonistes d'una jornada molt dolça pels més petits. A Espanya cada any es casen aproximadament 165.000 parelles.

Dimecres arrenca una nova campanya de la renda, que enguany serà especialment complicada per als treballadors en ERTO o pels autònoms. Hauran de declarar els imports de les ajudes sobre les quals normalment no es fan retencions, i això els obligarà a haver de pagar. Els retards en el SEPE també els perjudiquen, i els experts els recomanen no fiar-se dels esborranys. Els gestors preveuen que el nombre de declaracions augmentin al voltant d'un 20 per cent.

  • El diputat de Junts posa en dubte la utilitat de les declaracions simbòliques a la Cambra
  • JxCat proposarà Aurora Madaula com a nova secretària segona de la Mesa
  • Els Comuns reclamen un lloc a la Mesa i proposen la candidatura de Lucas Ferro