Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

EN COMÚ PODEM I PSC. ACCEPTEN EL REPTE DE BUSCAR UNA SOLUCIÓ AL DEBAT SOBRE UNA CONSULTA A CATALUNYA.

MOCIÓ DE LA CUP. ELS SERVEIS JURÍDICS DEL PARLAMENT ALERTEN DE LES CONSEQÜÈNCIES D'APROVAR EL TEXT.

LA GRÚA A BARCELONA. INVESTIGUEN EL PREU DE LES MULTES I SI ESTAN JUSTIFICADES TOTES LES RETIRADES DE VEHICLES.

CÀNCER DE COLON. ELS ESTUDIS DEMOSTREN QUE LA PREVENCIÓ ÉS CLAU PER EVITAR LA MALALTIA O CURAR-LA MÉS DE PRESSA.

MESSI TORNA AVUI. MATHIEU ESTARÀ DOS MESOS DE BAIXA DESPRÉS DE L'OPERACIÓ DE MENISC.

  • De seguida analitzarem les diferències entre els partits independentistes, que avui s'han tornat a posar de manifest al Parlament. Però la imatge més esperada del matí era aquesta... La trobada entre Pedro Sànchez i Pablo Iglesias, que ha estat precedida per una passejada amb força somriures. La reunió ha servit per acostar posicions. El líder del PSOE creu que estan més aprop d'un govern de canvi que d'unes eleccions. I Iglesias està disposat a renunciar a la vicepresidència... Sobre Catalunya ni l'un ni l'altre han canviat d'opinió sobre el referèndum, però el líder de Podem ha proposat que siguin el PSC i En Comú Podem, les seves marques catalanes, els que busquin un consens sobre el debat sobiranista....
  • Aquí a Catalunya, la CUP manté la seva negativa a modificar la moció que ratifica la resolució independentista anul·lada pel Constitucional. Junts pel Sí els adverteix que, si volen que tiri endavant, necessiten la majoria. Mentre, la oposició reclamarà a la mesa que reconsideri la decisió d'admetre-la a tràmit.
  • A Bellpuig els mossos han detingut un home de 83 anys acusat de la mort del seu gendre, de 60./ Així ha quedat un camió que aquest matí s'ha incendiat al barri de Sant Antoni de Barcelona./ Trobada institucional aquest matí per trobar maneres per acollir persones refugiades./ Primer dia avui de les pre-inscripcions a educació infantil, primària i secundària que aquest any, arriben amb petites modificacions pel que fa, per exemple, als punts entre germans quan s'opta a un institut i amb el tancament d'almenys 67 línies de P3 per la disminució de la natalitat
  • Operació policial aquest matí al barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat. S'han detingut 6 persones acusades de formar part d'un grup que es dedicava a robar als turistes a les autopistes.
  • Jeremy Matthieu ha resultat el blaugrana més perjudicat pel virus FIFA. Contra Rússia, el defensa francès es va fer un greu lesió al menisc i haurà de passar pel quiròfan./ Mentrestant a Barcelona, els de Luis Enrique estan centrats en la preparació del clàssic de dissabte
  • Dansa espanyola amb el rigor del ballet clàssic. Aquest és el llegat del ballarí Antonio Gades, que va tendir ponts entre el flamenc antic i el modern. Antonio Gades ja no hi és, però la seva companyia menté viu el seu estil. Avui tornen a Barcelona amb l'espectacle Carmen


Pablo Iglesias renuncia a estar a un govern de PSOE i Podemos que encapçalaria Pedro Sánchez si ell es l'obstacle. És el missatge que ha comunicat al líder del PSOE a la traboda de dues hores que han mantingut al Congrés. Iglesias també ha dit que està disposat a parlar amb Albert Rivera per demanar la seva abstenció. Sobre la consulta, ha proposat que En Comú Podem i el PSC busquin una alternativa. Ara estem pendents de les explicacions de Pedro Sánchez.

A Catalunya segueixen les diferències públiques entre Junts pel sí i la CUP per la moció que insta a desobeïr el Constitucional. Convergència insisteix en que no són partidaris de la gesticulació i que les cupaires no poden imposar la seva voluntat. La CUP insisteix que la desobediència és l'úinca opció. Mentrestant, Ciutadans, PSC i PP ja han demanat a la mesa que reconsideri la decisió.

Us explicarem els resultats de la reunió que Generalitat, Diputacions i ajuntament de Barcelona han mantingut per coordinar l'ajut als refugiats i no ens oblidem del tema que preocupa a moltes famílies des d'avui fins el proper 7 d'abril. Ja està obert el període de preinscripció escolar que aquest any ve amb novetats pel que fa als criteris de puntuació per accedir a instituts i la reducció de línies de P3.

El capità del Barça Andrés Iniesta assegura que volen guanyar el clàssic de dissabte per dedicar-li a Johan Cruyff. El manxec no es refia del Madrid tot i la diferència de punts que els separa a la lliga i confirma que la lesió que es va fer Mathieu amb França pinta malament.

Un exèrcit envaeix la Gran Via de Barcelona. Es tracta de l'exèrcit dels guerrers de terracota de Xian. Es tracta de 150 reproduccions a mida real que es van enterrar al 210 abans de Crist per iniciativa de l'emperador xinès i no es van trobar fins que es van fer unes obres al 1974 . Ara una exposició multimèdia al Teatre Coliseum permet conèixer molt més d'aquest exèrcit de 8 mil figures.

 


REUNIÓ SÁNCHEZ-IGLESIAS. IGLESIAS DISPOSAT A NO ENTRAR AL GOVERN I QUE PSC I EN COMÚ PODEM BUSQUIN UNA SOLUCIÓ PER CATALUNYA.

MOCIÓ POLÈMICA. JUNTS PEL SÍ I LA CUP SEGUEIXEN MOSTRANT PÚBLICAMENT LES SEVES DIFERÈNCIES PEL TEXT.

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR. DES D'AVUI I FINS EL 7 D'ABRIL ESTÀ OBERTA LA MATRICULACIÓ PEL CURS 2016-17.

PARAULA DE CAPITÀ. INIESTA VOL GUANYAR EL CLÀSSIC PER DEDICAR-LI A CRUYFF PERÒ NO SE'N REFIA DEL MADRID.

GUERRERS DE XIAN. UNA EXPOSICIÓ PORTA A BARCELONA L'EXÈRCIT XINÈS MÉS FAMÓS DE LA HISTÒRIA.

  • El Parlament ha tornat a constatar aquest matí les diferències entre Junts pel Sí i la CUP sobre el camí cap a la independència. El nou enfrontament s'ha produit a la reunió de la Mesa, que ha admès a tràmit la moció dels cupaires que demana accelerar el procés i desobeïr al Constitucional.
  • La majoria de Junts pel Sí a al Mesa ha permès admetre a tràmit la moció, però per què pugui ser votada al ple, ha posat com a condició que el modifiqui el text. Junts pel Sí reconeix que té reserves sobre la seva legalitat i adverteix sobre possibles conseqüències legals. La CUP però diu que no canviarà ni una coma i els acusa d'haver canviat de direcció.
  • De la seva banda el PP denuncia que el govern català ha portat d'amagat a Hisenda un pla d'ajust per acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic i l'acusa d'aocultar informació rellevant. Un pla que desconeixen, ha dit García Albiol, tant la CUP com la resta de grups.
  • Prop de 4.000 joves britànics arriben avui a sis hotels de Salou en la segona tongada del Saloufest, la més nombrosa de les tres que hi ha programades. L'Ajuntament manté la vigilància policial perquè es compleixi la normativa cívica i evitar incidents als carrers. 
  • Els mossos d'esquadra han detingut els quatre integrants d'una banda que assaltava dones d'edat avançada als seus domicilis.
  • Amb aquestes paraules el fill de Johan Cruyff agraia les nombroses mostres de suport que la familia ha rebut els últims dies. 
  • Si voleu conéixer com ha evolucionat la ciutat de Barcelona els últims 150 anys, no us podeu perdre l'exposició de fotografies que fan a la Virreina i que abarquen des de 1860 fins al 2004.

 

És la imatge del primer equip del Barça rendint homenatge a Johan Cruyff, a l'home que va inventar el futbol que encara practiquen i que tants èxits ha donat al Barça. Els jugadors han visitat el memorial instal·lat al Camp Nou i pel que -des de fa quatre dies- ja hi han passat prop de 50 mil persones. Aquesta tarda es farà un gran acte a l'Auditori i dissabte es recordarà la figura de Cruyff abans de començar el Barça-Madrid.

Continua creixent la tensió entre Junts pel sí i la CUP per la moció dels cupaires que demana accelerar el procés independentista i desobeïr el Constitucional. Junts pel sí condiciona que finalment es voti el text al ple a que es modifiqui, la CUP ja adverteix que no modificarà ni una coma.

A L'informatiu us explicarem l'operació dels Mossos que ha permès detenir dues persones que en els últims mesos s'havien dedicat a atracar dones grans. Havien actuat en sis ocasions i eren molt violents. De fet, una de les víctimes va morir setmanes després per les lesions patides.

Prop de 4.000 joves britànics estan arribant des d'aquest matí a Salou en el que és la segona tanda del Saloufest, la més nombrosa d'aquest any. L'Ajuntament mantindrà la vigilància policial per evitar incidents i molèsties. Durant la primera estada d'universitaris els agents van imposar una cinquantena de sancions per orinar o beure a la via pública.

COMIAT A JOHAN CRUYFF. EL PRIMER EQUIP DEL BARÇA VISITA EL MEMORIAL INSTAL·LAT AL CAMP NOU.

MOCIÓ DE LA CUP. JXS CONDICIONA LA VOTACIÓ A QUE LA CUP MODIFIQUI EL TEXT I ELS CUPAIRES DIUEN QUE NO CANVIARAN RES.

OPERACIÓ MOSSOS. DOS DETINGUTS PER DIVERSOS ATACS MOLT VIOLENTS CONTRA DONES GRANS.

MÉS SALOUFEST. 4.000 JOVES BRITÀNICS COMENCEN A ARRIBAR AVUI A LA COSTA DAURADA AMB EL REBUIG DE L'AJUNTAMENT.

Dia de tornada pels que han marxat de vacances aquestes dies. Fins aquesta mitjanit es mantindrà l'operatiu especial del Servei Català de Trànsit per Setmana Santa. Avui encara han de tornar gran part dels més de 600 mil vehicles que han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona. Molt de compte perquè ja han mort 18 persones a les carreteres, la pitjor dada dels últims anys que inclou l'accident de Freginals. A l'aeroport del Prat, avui és el dia de més activitat amb 959 operacions.

Molts han tornat abans de dinar per menjar la mona en família. Aquest matí encara eren molts el padrins que compraven els pastissos i les figuretes de xocolata. Aquest any està previst que vendre'n unes 650 mil. Alguns han patit ja que no han trobat les grans estrelles d'aquest any com són la Patrulla Canina, Frozen o el Barça.

De l'actualitat política us explicarem com reprenen l'activitat els partits de cara al mes que queda per formar govern i escoltarem les crítiques de Francesc Homs al seus socis de la CUP per promoure una moció que demana accelerar el procés independentista i que demà ha de votar la mesa del Parlament. Des d'Unió, demanen a Convergència que hi votin en contra per demostrar la seva centralitat.

Escoltarem també les queixes del alcaldes, els comerciants i el sector turístic de la La Jonquera per les conseqüències que pateixen per l'augment dels controls a la frontera amb França. Molts dels francesos que es desplaçaven a comprar o a gaudir del dia han deixat de fer-ho. En alguns punts, les vendes han caigut entre un 20 i un 40 per cent.

I pel que fa a l'actualirat esporti, la selecció espanyola no va poder oferir la seva millor versió i va empatar a zero a Romania. Mentre el Camp Nou continuen les mostres d'afecte a la figura de Johan Cruyff. Pel seu memorial ja hi han passat prop de 37 mil persones.

Tornada de Setmana Santa amb les retencions habituals. Hores d'ara ja han tornat a l'àrea metropolitana més de la meitat dels vehicles previstos. Les principals cues s'han format a l'AP7, a la N-340 al Vendrell  i a la C-16 al Berguedà. També molta activitat a l'aerport del Prat, que amb 959 operacions viu el dia amb més moviment.

A aquesta hora a moltes llars és el moment de gaudir de les mones que els padrins han regalat als fillols. Aquest any els pastissers afirmen que se n'han ventu unes 650 mil. La patrulla canina, les princeses de Frozen i els cracks del Barça són les grans estrelles d'aques any.

I al Camp Nou més de 37.000 persones han passat per la zona del memorial Johan Cruyff per mostrar el seu condol. Entre ells les seccions del club. Demà ho faran els jugadors del primer equip.... amb els internacionals d'Espanya que ahir no van passar de l'empat contra Romania

Acabem una setmana marcada sobretot pels atemptats de dimarts a Brusel·les, però també per l'aniversari de la tragèdia de Germanwings i per la identificació de les víctimes de l'accident de Freginals. Tot plegat ho hem recollit al resum de la setmana.

ETA reapareix en un comunicat amb motiu de l'Aberri Eguna. En un text que publica el diari "Gara", l'organització terrorista es queixa que cinc anys després de l'alto el foc el procés de pau no ha arrencat. Diu que les conseqüències del conflicte continuen sense resoldre's i que l'escull principal és l'acostament de presos.

La Setmana Santa ens deixa fins ara 18 morts en 6 accidents de trànsit. El més greu, el de diumenge passat a Freginals, on van morir 13 estudiants.

Un setmana després de l'accident 12 persones segueixen ingressades en diversos hospitals. El conductor de l'autocar continua en estat crític.

Nova jornada de vaga al cremallera de Montserrat. Els treballadors volen recuperar el 14% del sou perdut amb les retallades i que se'ls apliqui el conveni de Ferrocarrils de la Generalitat.

Continuen passen aficionats pel Camp Nou per donar l'últim adeu a Johan Cruyff. Fins ara ja ho han fet més de 20 mil persones. La seva familia ha anunciat que hi anirà dimarts.

 

La xocolata está de moda per les seves propietats antioxidants, i ara a finals de la Setmana Sante, un dia abans de la mona, els obradors estan a ple rendiment. Però no tan sols de mona viu la xocolata, la col·laboracio entre empresa i universitat és bàsica per aconseguir noves textures. Un és el treball conjunt que fa "Simon i Coll xocolaters" i el departament de Cristal·lografia de la facultat de geologia de la UnIversitat de Barcelona. Heu pensat mai  per quÈ la xocolata es torna blanca? Doncs s'investiga a través de la cristal·lografia.

Centenars de persones han passat ja per l'espai de condol dedicat a Johan Cruyff. El Barça ha habilitat la tribuna principal del Camp Nou perquè els aficionats puguin retre homenatge a l'ídol blaugrana. El president de la Generalitat i altres autoritats hi han passat al llarg del matí.

Setmana Santa gairebé de plena ocupació turística arreu de Catalunya, sobretot a les zones d'esquí. Els hotels del Pirineu i les cases rurals estan gairebé al 100 per cent. Les pistes d'esquí s'han beneficiat de les nevades de les darreres setmanes i allargaran la temporada com a mínim fins a mitjan d'abril.

Són les processons de divendres sant. Anit van recórrer els carrers de moltes ciutats catalanes. Veurem les de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, on la pluja va endarrerir-ne la sortida.

Aquesta matinada comença l'horari d'estiu. Avui dormirem una hora menys: a les dues haurem d'avançar els rellotges fins les 3. La mesura es pren per afavorir l'estalvi energètic.

Els Rolling Stones han fet història a Cuba. Hi han actuat per primera vegada en un concert que simbolitza els nous temps a l'illa després de la visita de Barack Obama aquesta setmana

 

Coincidint amb dissabte de Pasqua, el Castell del vi de Falset acull avui la quarta edició de la Fira de les Cooperatives Agrícoles del Priorat. Centenars de visitants no s'han volgut perdre aquesta mostra dels vins i olis que s'elaboren sota les Denominacions d'Origen Priorat, Montsant i Siurana. En paral.lel també es fa un concurs de cuina popular amb els ingredients de la zona.

Segons molts experts, el futur dels humans passa per incorporar els robots i la tecnologia tant a les nostres vides com al propi cos. D'això tracta l'exposició HUMANS organitzada pel CCCB de Barcelona i que inclou el testimoni Neil Harbisson. Harbisson pateix acromatòpsia, que és la imposibilitat de veure els colors. Per combatre el problema fa 12 anys es va fer posar una antena que transforma les freqüències lluminoses en so i li permet identificar els colors. Aquesta setmana hem parlat amb ell a l'entrevista de l'informatiu.

Lleida, Girona i Tarragona van viure ahir a la nit els seus actes més importants de Setmana Santa amb les processons del Divendres Sant.

A LLeida unes 10 mil persones van sortir al carrer per veure els 130 armats i la dotzena de passos que desfilen per la ciutat, en una processó que està documentada des de l'any 1677.  A Girona els soldats romans baixaven per les escales de la catedral en el que marca l'inci de la processó del Sant Enterrament. Enguany ha invertit el recorregut per afavorir que hi hagi més públic. I a Tarragona van estar pendents dels núvols fins al darrer minut, finalment la pluja no va aparèixer i els armats de La Sang i les dotze associacions de setmana santa van poder treure al carrer els 20 passos del Sant Enterrament. A Barcelona, les dues processons que encara es fan  sorprenen als turistes que visiten la ciutat comtal.