Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

DESPRÉS DE LA REUNIÓ. LES BASES DE PODEMOS DECIDIRAN ENTRE EL GOVERN DE PSOE I C'S O EL GOVERN D'ESQUERRES.

DÈFICIT FISCAL. PUIGDEMONT HA ANUNCIAT QUE VOL FER FRONT COMÚ AMB LA RESTA DE GOVERNS AUTONÒMICS AFECTATS.

AGRESSIONS A MESTRES. UN 70% DELS PROFESSORS HAURIA PATIT ALGUN TIPUS DE VIOLÈNCIA AL LLARG DE LA SEVA TRAJECTÒRIA.

TORNA MANEL. EL GRUP PRESENTA "JO COMPETEIXO", EL QUART DISC DE LA BANDA ENREGISTRAT A NOVA YORK.

  • Al final del matí el ple del Parlament ha ratificat el suport a la resolució independentista del 9 de novembre amb els únics vots a favor de Junts pel Sí i la CUP. S'acaba així la llarga polèmica sobre la legalitat d'una moció que insta el Parlament a desobeïr al Tribunal Constitucionals i a les institucions de l'estat. Lluís Falgàs.... tot plegat enmig de les dures crítiques de l'oposició./
  • Abans, la sessió ha servit per mostrar la bona sintonia entre el president i el vicepresident del govern, en aquest cas sobre els requeriments del ministre Montoro per l'incompliment del dèficit.
  • Sota el lema "Cuidar-te sense barreres", centenars d'infermeres i infermers catalans han protestat aquest matí a la Plaça de Sant Jaume en contra del Reial Decret estatal de la prescripció que els retalla competències. Demanen al Govern català l'empara legal de la seva feina. Diuen que el Decret ha abocat a una situació d'il.legalitat a les més de 40 mil infermeres catalanes que cada dia fan milers d'actuacions, des de cures a parts, i que si s'aplica col·lapsarà el sistema sanitari.
  • Avui, prop de 100.000 alumnes catalans han participat a les proves Cangur, un concurs internacional que aquí organitza la societat catalana de matemàtiques.
  • L'efecte clàssic del que pressumia el Madrid es va evaporar ahir abruptament al camp del Wolfsburg, un equip alemany de nivell mig, que el madridisme havia gairebé menyspreat./ Doncs mentre els madridistes callaven a les xarxes, Gerard Piqué feia aquest tuit alegòric: La verdad duele, gran película de Will Smith. Res més. La premsa internacional també era molt crítica amb el joc del Madrid. I del neguit dels blancs dóna fe un altre tuit. Un dels quatre fills de l'exmadridista Juanito demanava que es deixés d'invocar l'esperit del seu pare cada cop que toca remuntar. Porta mala sort, diu.
  • Les obres de Jaume Plensa són cares de veure a Barcelona. De fet l'escultor barceloní no exposa a la Ciutat des de fa 7 anys. Ara, però, tenim l'oportunitat de veure'n una petita mostra en una escenari excepcional: el Palau de la Música.


El Parlament debat a aquesta hora la moció de la CUP que reforça els objectius de la resolució independentista del 9N  anul·lada pel Constitucional i que també demana la desobediència dels Mossos. Tot apunta que Junts pel sí compartirà la primera part del text però no la referent a la policia. Aquest matí, Ciutadans, PSC i PP han demanat que es retiri aquest punt de l'ordre del dia al considerar-lo il·legal però la majoria independentista ho ha rebutjat.

Hisenda dona 15 dies a la Generalitat perquè concreti com finançarà el dèficit de l'any passat. El govern considera que es demanen noves retallades que són inaplicables i el ministre ho nega.

Avui recordarem que es commemora el dia mundial de la Salut centrat en la diabetis i estarem amb alguns dels 95 mil estudiants catalans que avui fan les proves Cangur. Unes proves organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques que pretén difondre aquesta ciència. Aquest és el primer any en el que hi participen estudiants de primària.

Als esports, El Reial Madrid  naufraga al camp del Wolfsburg i es complica el futur a la Champions. L'equip de Zidane no va aprofitar l'eufòria del clàssic, va fer un partit pèssim i va encaixar els gols de Rodríguez i Arnold en menys de vuit minuts. Els madridistes ja apel·len a l'afició del Bernabéu per remuntar el dos a zero.

 

MOCIÓ DE LA CUP. EL PARLAMENT DEBAT I VOTA EL TEXT BASAT EN LA RESOLUCIÓ INDEPENDENTISTA ANUL·LADA PEL TC.

DEBAT DÈFICIT. HISENDA DÓNA 15 DIES A LA GENERALITAT PER EXPLICAR COM FINANÇARÀ EL DÈFICIT GENERAT.

PROVES CANGUR. 95.000 ESTUDIANTS CATALANS SE SOTMETEN A AQUESTS EXÀMENS PER DIFONDRE LES MATEMÀTIQUES.

LI TOCARÀ REMUNTAR. EL MADRID PAGA LA RESSACA DEL CLÀSSIC AMB UNA DERROTA A WOLFSBURG PER 2 A 0.

Puigdemont defensa el debat del text de la CUP davant les acusacions d'il·legalitat
Carles Puigdemont defensa que es voti la moció de la CUP a favor de la resolució independentista del 9 de novembre, però diu que no demanarà als mossos que incompleixin la llei. En un ple carregat de tensió, l'oposició critica un text que considera antidemocràtic i acusa el president de posar el Parlament fóra de la legalitat.

Debat sobre la llengua
Puigdemont rebutja l'acusació de "text racista" i defensa la cooficialitat

Un altre punt de fricció ha estat la llengua, en aquest cas sobre el manifest d'un grup d¡acadèmics i professionsla en què s'aposta per què el català sigui la única llengua oficial en una Catalunya independent.

Des d'avui es poden començar a demanar i confirmar els esborranys de la renda 2015
Comença la campanya de la renda. Des d'avui es pot presentar per internet i demanar l'esborrany físic. A primera hora s'ha col·lapsat el web de l'Agència Tributària per l'allau de visites que buscaven informació sobre les novetats d'enguany: els nous tipus de tributació i l'eliminació d'algunes deduccions.

Victòria èpica del barça davant l'Atlètic amb un doblet de Suárez i expulsió de Torres
El Barça agafa avantatge als quarts de final de la Champions després de patir per guanyar l'Atlètic de Madrid al Camp Nou per dos gols a un. Luis Suárez va rescatar l'equip que va començar encaixant el gol habitual de Fernando Torres. L'expulsió del davanter per dues targetes grogues va ajudar a la remuntada

Al teatre Tívoli
Sara Baras presenta "Voces", el seu homenatge als grans mestres del flamenc

VOCES és un homenatge als grans mestres del flamenc passat pel filtre de la coreògrafa i bailaora gaditana. Des del seu amic Paco de Lucía al Camarón o Antonio Gades, i sobretot Carmen Amaya gran inspiradora del ball de Sara Baras. Un tribut que passeja per tots els "pals" del flamenc i els estats d'ànim que expressen. Amb VOCES us deixem...Més notícies en català a les 7 a la Dos.

El president de la Generalitat ha defensat que el Parlament pugui debatre la moció de la CUP que ratifica la resolució independentista del 9 de novembre i que insta als Mossos a desobeir. De tota manera, Carles Puigdemont ha volgut marcar distància entre el que aprovi la cambra i el que farà el govern. És la resposta que ha donat a Ciutadans i el PSC que consideren que el text és il.legal. Tot plegat en un ple molt tens marcat per la moció que, en principi, es votarà demà.

L'actualitat també ve marcada per la trobada, fins ara secreta, que van mantenir a Barcelona Pedro Sánchez i Oriol Junqueras el mateix dia el líder del PSOE es va reunir amb Puigdemont sense que aquest ho sabés. Des d'Esquerra han dit que la reunió va ser com a president del partit per parlar de la investidura i els socialistes neguen que es parlés d'aquest tema.

Avui comença la campanya de la renda per aquells contribuents que presentin la declaració a través d'internet. Des d'avui també es pot sol·licitar ja l'esborrany físic. En un mes s'obrirà el termini per demanar la cita prèvia i començarà la campanya presencial. A finals de juny tothom haurà de tenir la declaració a punt perquè el 25 acaba el termini pels que la tinguin domiciliada i el 30 es posarà fi a una campanya, que aquest any ve marcada per dues novetats.

D'aquesta manera actuaven els grup de lladres a les àrees de servei de les autopistes que, com ja us vàrem explicar, van desarticular els Mossos la setmana passada. Se'ls relaciona amb 55 delictes. Hi ha 9 detinguts que acumulen 300 antecedents. També veurem imatges de l'operació a Lleida contra el tràfic de drogues. Hi hagut una vintena d'escorcolls dels Mossos i la Guardia Civil.

El Barça agafa avantatge als quarts de final de la Champions després de guanyar l'Atlètic de Madrid al Camp Nou per dos a un. Luis Suárez amb un doblet a la segona part va remuntar el gol inicial de Fernando Torres que va ser expulsat per dues targetes grogues a la mitja hora de joc.

MOCIÓ POLÈMICA. PUIGDEMONT DEFENSA EL DEBAT DEL TEXT DE LA CUP DAVANT LES ACUSACIONS D'IL·LEGALITAT.

REUNIÓ SECRETA. SORPRESA DEL PRESIDENT PER LA TROBADA ENTRE ORIOL JUNQUERAS I PEDRO SÁNCHEZ.

RENDA 2015. DES D'AVUI ES PODEN COMENÇAR A DEMANAR I CONFIRMAR ELS ESBORRANYS.

OPERACIONS POLICIALS. CONTRA UNA BANDA QUE ATRACAVA A LES AUTOPISTES I CONTRA EL TRÀFIC DE DROGUES.

VICTÒRIA ÈPICA. EL BARÇA GUANYA L'ATLÈTIC DE MADRID PER 2-1 AMB UN DOBLET DE SUÁREZ I EXPULSIÓ DE TORRES.

OLEGUER PUJOL I ÀLEX CRIVILLÉ ESQUITXATS PER L'ESCÀNDOL DE LES EMPRESES OPAQUES A PANAMÀ
Oleguer Pujol Ferrusola també surt esquitxat pels papers de Panamà Segons la Sexta i el Confidencial, el fill petit de l'expresident de la Generalitat hauria utilitzat societats opaques per cobrar comissions milionàries per la compra de més de 1.000 oficines del Santander. Oleguer Pujol ja està imputat a l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals i frau fiscal. L'excampió del món de motociclisme, Àlex Crivillé, també va utilitzar una societat opaca per cobrar els seus drets d'imatge.
LA MESA MANTÉ LA MOCIÓ DE LA CUP I A BERGA L'ALCALDESSA PLANTA LA JUTGESSA
Al Parlament, la Mesa manté la tramitació de la moció independentista de la CUP, que continua negociant esmenes amb Junts pel Sí. L'oposició, que havia demanat que es retirés, critica la decisió. Mentrestant a Berga l'alcaldessa de la CUP ha plantat el jutge i no ha anat a declarar per mantenir l'estelada al balcó durant les últimes eleccions.
EL BARÇA REP L'ATLÈTIC A LA CHAMPIONS CONVENÇUT DE RECUPERAR EL BON JOC
I el Barça es posa el vestit de la Champions per rebre aquest vespre l'Atlètic de Madrid al Camp Nou en l'anada dels quarts de final. Luis Enrique i els jugadors estan segurs que la derrota al clàssic no els afectarà i mantenen la màxima confiança en jugar un bon partit.

PAPERS DE PANAMÀ: OLEGUER PUJOL I ÀLEX CRIVILLÉ ESQUITXATS PER L'ESCÀNDOL DE LES EMPRESES OPAQUES

Oleguer Pujol Ferrusola i Alex Crivillé són els nous noms esquitxats pels papers de Panamà Segons la sexta i el Confidencial, els documents detallen que el fill petit de l'expresident de la Generalitat hauria utilitzat societats opaques per cobrar comissions milionàries per la compra de 1.152 oficines del Santander. Oleguer Pujol ja està imputat a l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals i frau fiscal. L'excampió del món de motociclisme, va utilitzar una societat opaca per cobrar els seus drets d'imatge.

MOCIÓ CUP: LA MESA DEL PARLAMENT MANTÉ LA MOCIÓ EN L'ORDRE DEL DIA DEL PLE DE DEMÀ

Al Parlament, la mesa ha rebutjat retirar la moció independentista de la CUP mentres segueixen les diferències amb la CUP

ALCALDESSA BERGA: ES NEGA A DECLARAR DAVANT DEL JUTGE INVESTIGADA PER NO RETIRAR L'ESTELADA EN PERÍODE ELECTORAL
LES TÀSSER A DEBAT: US MOSTREM COM FUNCIONEN AQUESTES PISTOLES ELÈCTRIQUES A DEBAT AL PARLAMENT
El Parlament debat aquests dies si els Mossos han de fer servir o no les pistoles tàsser. Avui us explicarem què són Així es disparen els dos dards que disparen aquestes pistoles elèctriques. Es claven a la persona a la que se li poden fer descàrregues de fins a 400 volts. Diverses organitzacions consideren que són molt perilloses i moltes policies ho veuen com una solució per situacions de risc.

PLUJA A DOJO: L'AIGUA QUE HA CAIGUT FA CRÉIXER EL CABAL DELS RIUS I PROVOCA PROBLEMES DE TRÀNSIT
Segueix activat en fase de prealerta el pla Inuncat per les precipitacions que han creuat Catalunya en les últimes hores i que en alguns punts han incrementat el cabal dels rius. Ara, s'està pendent del temporal de mar. A primera hora la incidència més destacada ha estat el caos de trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona

NIT DE CHAMPIONS AL CAMP NOU

Als esports, tots pendents del partit d'aquesta nit. Anada dels quarts de final de la Champions entre el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou

FENOMEN MASTERCHEF: CREIX EL NÚMERO DE CURSOS I ALUMNES QUE VOLEN APRENDRE ELS SECRETS DE LA CUINA
Demà comença a la La 1 l'esperadíssima quarta temporada de Masterchef. Un fenomen que ha fet créixer l'afició de molts pels fogons. S'han multiplicat els cursos i els alumnes que volen aprendre els secrets de la cuina. Qui sap si després de passar pels cursos acaben sent concursants del programa de moda.

PAPERS DE PANAMÀ: OLEGUER PUJOL I ÀLEX CRIVILLÉ ESQUITXATS PER L'ESCÀNDOL DE LES EMPRESES OPAQUES

Oleguer Pujol Ferrusola i Alex Crivillé són els nous noms esquitxats pels papers de Panamà Segons la sexta i el Confidencial, els documents detallen que el fill petit de l'expresident de la Generalitat hauria utilitzat societats opaques per cobrar comissions milionàries per la compra de 1.152 oficines del Santander. Oleguer Pujol ja està imputat a l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals i frau fiscal. L'excampió del món de motociclisme, va utilitzar una societat opaca per cobrar els seus drets d'imatge.

MOCIÓ CUP: LA MESA DEL PARLAMENT MANTÉ LA MOCIÓ EN L'ORDRE DEL DIA DEL PLE DE DEMÀ

Al Parlament, la mesa ha rebutjat retirar la moció independentista de la CUP mentres segueixen les diferències amb la CUP

ALCALDESSA BERGA: ES NEGA A DECLARAR DAVANT DEL JUTGE INVESTIGADA PER NO RETIRAR L'ESTELADA EN PERÍODE ELECTORAL
LES TÀSSER A DEBAT: US MOSTREM COM FUNCIONEN AQUESTES PISTOLES ELÈCTRIQUES A DEBAT AL PARLAMENT
El Parlament debat aquests dies si els Mossos han de fer servir o no les pistoles tàsser. Avui us explicarem què són Així es disparen els dos dards que disparen aquestes pistoles elèctriques. Es claven a la persona a la que se li poden fer descàrregues de fins a 400 volts. Diverses organitzacions consideren que són molt perilloses i moltes policies ho veuen com una solució per situacions de risc.

PLUJA A DOJO: L'AIGUA QUE HA CAIGUT FA CRÉIXER EL CABAL DELS RIUS I PROVOCA PROBLEMES DE TRÀNSIT
Segueix activat en fase de prealerta el pla Inuncat per les precipitacions que han creuat Catalunya en les últimes hores i que en alguns punts han incrementat el cabal dels rius. Ara, s'està pendent del temporal de mar. A primera hora la incidència més destacada ha estat el caos de trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona

NIT DE CHAMPIONS AL CAMP NOU

Als esports, tots pendents del partit d'aquesta nit. Anada dels quarts de final de la Champions entre el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou

FENOMEN MASTERCHEF: CREIX EL NÚMERO DE CURSOS I ALUMNES QUE VOLEN APRENDRE ELS SECRETS DE LA CUINA
Demà comença a la La 1 l'esperadíssima quarta temporada de Masterchef. Un fenomen que ha fet créixer l'afició de molts pels fogons. S'han multiplicat els cursos i els alumnes que volen aprendre els secrets de la cuina. Qui sap si després de passar pels cursos acaben sent concursants del programa de moda.

A l'epera de la resposta de Leo Messi després que el seu nom hagi aparegut entre els milers de personalitats de tot tipus que tenen empreses opaques a Panamà per aprofitar-se de l'anonimat que permet aquest país i del fet que no es paguen impostos. Messi és el cas més proper a Catalunya com també ho són la tieta del rei o el director Pedro Almodòvar que apareixen en aquesta filtració periodística basada en milions de documents d'un bufet d'advocats del país. Hisenda ja investiga un tipus d'actuació que és legal en la majoria de casos.

L'atur ha baixat al mes de març. A Catalunya el descens va ser de 10.248 persones deixant el total d'inscrits al Servei Català d'Ocupació just per sota del mig milió i al global d'Espanya la caiguda va ser de 58 mil persones. Ara hi ha gairebé 4 milions 100 mil persones a les llistes de l'atur. Al darrera d'aquest descens hi ha l'inici de la temporada turística amb la Setmana Santa.

Junts pel sí i la CUP es reuniran aquesta tarda per seguir negociant el text de la moció independentista dels cupaires que invita a desobeir al Constitucional i a accelerar els procés sobiranista. Tant Convergència com Esquerra volen pressionar a la CUP per modificar part del text.

Les llistes d'espera a la sanitat catalana es van reduir l'any passat més d'un 4,3 per cent. Al desembre hi havia 153 mil persones esperant una operació als hospitals públics. Una reducció que té alguns punts negres ja que en les operacions de pròtesi de maluc i de genoll s'ha incrementat el número de pacients que esperen més dels 180 dies compromesos. Salut es compromet ara a tirar endavant un pla de xoc però el condiciona a l'aprovació dels pressupostos.

El Barça està centrat en el partit de demà contra l'Atlètic de Madrid als quarts de final de la Champions. Els blaugrana asseguren que ja han oblidat la derrota al clàssic i que no els ha generat cap dubte de cara al tram final de temporada. Piqué fins i tot ha dit que l'objectiu és repetir el triplet.


A l'epera de la resposta de Leo Messi després que el seu nom hagi aparegut entre els milers de personalitats de tot tipus que tenen empreses opaques a Panamà per aprofitar-se de l'anonimat que permet aquest país i del fet que no es paguen impostos. Messi és el  cas més proper a Catalunya com també ho són la tieta del rei o el director Pedro Almodòvar que apareixen en aquesta filtració periodística basada en milions de documents d'un bufet d'advocats del país. Hisenda ja investiga un tipus d'actuació que és legal en la majoria de casos.

L'atur ha baixat al mes de març. A Catalunya el descens va ser de 10.248 persones deixant el total d'inscrits al Servei Català d'Ocupació just per sota del mig milió i al global d'Espanya la caiguda va ser de 58 mil persones. Ara hi ha gairebé 4 milions 100 mil persones a les llistes de l'atur. Al darrera d'aquest descens hi ha l'inici de la temporada turística amb la Setmana Santa.

Junts pel sí i la CUP es reuniran aquesta tarda per seguir negociant el text de la moció independentista dels cupaires que invita a desobeir al Constitucional i a accelerar els procés sobiranista. Tant Convergència com Esquerra volen pressionar a la  CUP per modificar part del text.

Les llistes d'espera a la sanitat catalana es van reduir l'any passat més d'un 4,3 per cent. Al desembre hi havia 153 mil persones esperant una operació als hospitals públics. Una reducció que té alguns punts negres ja que en les operacions de pròtesi de maluc i de genoll s'ha incrementat el número de pacients que esperen més dels 180 dies compromesos. Salut es compromet ara a tirar endavant un pla de xoc però el condiciona a l'aprovació dels pressupostos.

El Barça està centrat en el partit de demà contra l'Atlètic de Madrid als quarts de final de la Champions. Els blaugrana asseguren que ja han oblidat la derrota al clàssic i que no els ha generat cap dubte de cara al tram final de temporada. Piqué fins i tot ha dit que l'objectiu és repetir el triplet.