Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Voluntat de diàleg, però, posicions inamobibles. És el resultat de la primera reunió que han mantingut Carles Puigdemont i Pedro Sánchez. El president de la Generalitat defensa el full de ruta independentista com a inalterable. Un procés que el líder del PSOE considera il·legal i unilateral./ I al Congrés, aquesta tarda primer ple de la legislatura i entre els primers temes: la unitat d'Espanya.
  • Imatge inèdita a l'Ajuntament de Barcelona. Tota l'oposició, tret de la CUP, s'han unit per demanar a Ada Colau que no doni per feta la unió del tramvia necessàriament per la Diagonal./
  • Des de posicions diferents sobre el tramvia, l'oposició pressiona l'alcaldessa. Sospiten que els estudis que ha encarregat busquen avalar la unió per la Diagonal.
  • Al Vendrell, el jutge investiga per què va morir un home ahir a Cunit mentre el detenien. La familia assegura que els agents el van asfixiar quan se li van tirar a sobre. Els Mossos repliquen que els primers testimonis coincideixen amb la seva versió de l'aturada cardiorespiratòria. L'home tenia una ordre de detenció d'un jutjat d'Osca.
  • El bon ambient presideix l'últim entrenament del Barça abans de rebre demà l'Arsenal en la tornada dels vuitens d final de la Champions./I gràcies a aquest autogol del Granada a les acaballes del partit, l'Espanyol va poder sumar un punt en un partit pobre dels blanc-i-blaus.
  • El modernisme català té un nom molt destacat: el pintor i cartellista Ramon Casas, de qui ara es compleixen 150 anys del naixement. Per commemorar-ho s'han organitzat 7 exposicions, a més de diversos llibres i rutes culturals.


Carles Puigdemont i Pedro Sánchez estan reunits des de fa poc més d'una hora al Palau de la Generalitat. Una trobada en què ambdues parts han manifestat voluntat de diàleg, i que coincideix amb la negociació de Sánchez per a la investidura. La celebració d'un referèndum per a la independència de Catalunya és el principal escull entre tots dos. Sànchez ofereix com a contraproposta la reforma constitucional, i revisar les 23 demandes que l'expresident Artur Mas va presentar a Mariano Rajoy fa 2 anys.

El jutjat d'El Vendrell ha obert diligències per la mort d'un home ahir a Cunit mentre era detingut pels Mossos. L'autòpsia haurà d'aclarir les circumstàncies dels fets. Els mossos asseguren que l'home estava molt alterat i que van actuar correctament, mentre que alguns familiars diuen que el van asfixiar en posar-s'hi al damunt.

A l'Informatiu d'avui us explicarem una història relacionada amb aquesta foto. Apareix a milions de paquets de tabac a la Unió Europea per alertar del risc de fumar, però una catalana assegura que l'home que hi surt és el seu pare. Demana a la Comissió Europea que la retiri, i li reclama una indemnització. De moment, els han desestimat la demanda, però la família no es rendeix.

Malgrat les pluges de les últimes hores, avui s'activa, com cada any, la prohibició de fer foc al bosc fins al 15 d'octubre. Una mesura que s'aplica per prevenir el risc d'incendis forestals, que enguany probablement serà més alt després aquest hivern càlid i sec.

Tres nens es colen en l'entrenament del Barça, participen en un rondo i es fan fotos amb els jugadors, que no han tingut cap problema per interrompre la preparació del partit de demà contra l'Arsenal. Els blaugrana tenen encarrilat el pas als quarts de final de la Champions després de guanyar a l'anada per dos a zero.

REUNIÓ A LA GENERALITAT. PUIGDEMONT I SÁNCHEZ ES REUNEIXEN AMB VOLUNTAT DE DIÀLEG.

A L'ESPERA DE L'AUTÒPSIA. EL JUTGE OBRE DILIGÈNCIES PEL CAS DE L'HOME QUE VA MORIR MENTRE ELS MOSSOS EL DETENIEN.

DEMANDA A LA UE. UNA FAMÍLIA CATALANA DENUNCIA L'ÚS D'UNA FOTO ALS PAQUETS DE TABAC.

FOC AL BOSC. ENTRA EN VIGOR LA PROHIBICIÓ FINS AL 15 D'OCTUBRE.

UN ALTRE TRIDENT. TRES NENS ES COLEN A L'ENTRENAMENT DEL BARÇA PREVI A LA VISITA DE L'ARSENAL.

  • Carles Puigdemont posava en valor així la voluntat de diàleg hores abans de reunir-se amb Pedro Sánchez al Palau de la Generalitat. La trobada de demà amb el líder socialista serà la primera que mantindran des que Puigdemont ocupa el càrrec i coincideix en plena negociació per a la formació d'un govern a Espanya. Una oportunitat per analitzar la situació política i les relacions amb Catalunya.
  • Mentrestant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya enviarà al Suprem tota la causa oberta sobre el 9N per tal que investigui l'exconseller Francesc Homs.
  • I la Diputació de Barcelona ingressarà els seus impostos a l'agència tributària catalana. La mesura, ja habitual per a una vuitantena d'ajuntaments, ha alertat ara els grups de la oposició perquè ho vinculen a la creació d'una agencia tributària catalana autònoma.
  • L'any passat hi va haver un 10% MÉS de mediacions com a eina de resolució de reclamacions. Ho ha explicat avui l'Agència Catalana de Consum., que al 2015 va rebre 16 mil reclamacions, un 53% menys que fa dos anys, sobretot per la fi de les reclamacions de Catalunya Caixa.
  • I les associacions de comerciants de Barcelona s'han reunit aquesta migdia amb la delegada del govern central per demanar que s'intensifiqui la lluita contra l'entrada de productes falsificats que després van a parar a la venda del top manta. Els comerciants també han demanat empara a Fiscalia i al síndic de greuges.
  • L'Ajuntament de Barcelona elabora un protocòl per respondre l'arribada d'un possible contingent de refugiats: l'objectiu és afrontar situacions imprevistes reduint l'impacte sobre el funcionament de la ciutat. Moltes d'aquestes situacions, com apagades, inundacions, o evacuacions de túnels es controlen des d'aquesta central, des d'on es coordinen els diferents agents que han d'actuar. Programes, com el d'atenció als refugiats, formen part del protocol de resilència urbana que els tècnics municipals posaran en comú amb altres ciutats del món, en una reunió que comença aquesta tarda.
  • Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que assaltava narcotraficants i els robava la droga. En total hi ha una trentena de detinguts.
  • Amb la lliga cada cop més encarrilada, el Barça ha tornat avui a la feina per començar a preparar el partit de Champions de dimecres contra l'Arsenal./ L'Espanyol tanca aquest vespre la jornada de lliga a Granada.
  • Fa poc més d'un any que va morir el fotògraf Toni Catany i ara La Pedrera li dedica una gran retrospectiva, la primera des de la seva mort.

Reunió Puigdemont-Sánchez
Se celebrarà demà a la generalitat a petició del líder del psoe
Carles Puigdemont i Pedro Sánchez es reuniran demà al Palau de la Generalitat. Serà la primera trobada entre el president català i el líder socialista des de la investidura de Puigdemont el 10 de gener. La reunió se celebra a petició del secretari general dels socialistes, que ho emmarquen dins la voluntat de normalitzar, diuen, les relacions amb Catalunya.


Trobada institucional
El president del TSJC i el conseller de justícia diuen que els temes polítics no s'haurien de judicialitzar
precisament el 9N és un dels temes que aquest matí han abordat el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el nou president del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, que s'han trobat per primera vegada. Tots dos neguen que hi hagi tensió entre el govern català i la judicatura arran de l'actual situació política a Catalunya. Diuen, però, que temes com el 9N no s'haurien de judicialitzar..


Accident Germanwings
Debat sobre si cal trencar el secret professional.Facultatius havien recomanat l'ingrés del pilot suïcida
Continua el debat sobre si cal trencar el secret professional en casos com el del sinistre de Germanwings. Psicòlegs i psiquiatres van recomanar l'ingrés del pilot suïcida, sense que la informació arribés a la companyia ni a les autoritats aeronàutiques. Associacions del sector aeri reclamen que es revisi la llei.


Operació "Florence"
30 detinguts i 2.600 quilos d'haixix incautats A una xarxa que assaltava narcotraficants
La Guàrdia civil i els mossos d'esquadra detenen una trentena de persones en una operació contra una banda internacional especialitzada en assalts violents a narcotraficants. Es feien passar per policies i empraven la violència per quedar-se amb la droga. Els han confiscat més de dues tones i mitja d'haixix a diversos escorcolls de Barcelona, Cadis, Màlaga i Huelva.


Reunió top manta
Les associacions de comerciants es reuneixen amb la delegada del govern central
Les associacions de comerciants de Barcelona s'han reunit aquesta migdia amb la delegada del govern central per demanar que s'intensifiqui la lluita contra l'entrada de productes falsificats que després van a parar a la venda del top manta.
Els comerciants estan portant la seves demandes a diferents estaments i ha demanat també empara a la Fiscalia i al síndic de greuges.


Més mediacions, augmenten un 10 per cent com a eina de resolució de reclamacions
Augmenten un 10 per cent les mediacions com a eina de resolució de reclamacions el 2015. L'Agència Catalana de Consum va rebre l'any passat, 16 mil reclamacions, un 53 per cent menys que l'any anterior, arran, sobretot, de la fi de les reclamacions de Catalunya Caixa.


Setmana de champions
El Barça prepara la tornada de vuitens de de final contra un Arsenal en hores baixes
El Barça comença a preparar la tornada de vuitens de final de la Champions contra l'Arsenal. Els blaugrana no se'n refien, tot i que ho tenen tot de cara per passar l'eliminatòria: juguen al Camp Nou, tenen dos gols d'avantatge i l'equip d'Arsene Wenger està en crisi després de caure a la Copa a mans del Watford.

Reunió Puigdemont-Sánchez
Se celebrarà demà a la generalitat a petició del líder del psoe

Trobada institucional
El president del TSJC i el conseller de justícia diuen que els temes polítics no s'haurien de judicialitzar

Accident Germanwings
Debat sobre si cal trencar el secret professional.Facultatius havien recomanat l'ingrés del pilot suïcida

Operació "Florence"
30 detinguts i 2.600 quilos d'haixix incautats A una xarxa que assaltava narcotraficants

Reunió top manta
Les associacions de comerciants es reuneixen amb la delegada del govern central

Més mediacions, augmenten un 10 per cent com a eina de resolució de reclamacions

Setmana de champions
El Barça prepara la tornada de vuitens de de final contra un Arsenal en hores baixes

L'informe definitiu de l'accident de Germanwings fa públiques les seves conclusions. Els experts confirmen que Andreas Lubitz tenia símptomes de depressió psicòtica setmanes abans d'estavellar l'avió. Els tècnics proposen que hi hagi més control sobre els pilots.

Els autors de l'estudi recomanen a me´s poder trencar el secret mèdic per garantir la seguretat.

Concentració a Barcelona en solidaritat amb el poble sirià, coincidint amb el cinquè aniversari de la guerra. Les entitats convocants han reclamat canvis urgents en l'atenció als refugiats.

Més de 20.000 persones participen avui a la Marató de Barcelona que ha batut el seu rècord d'inscripcions. A aquesta hora encara està en marxa i es mantenen alguns carrers tallats. El guanyador ha estat l'etíop Dino Safí.

Recórrer la Casa Batlló amb Antoni Gaudí. Des d'aquest cap de setmana es pot fer amb les visites teatralitzades. Ho veurem a la segona part final de l'Informatiu.

 

 

Avui tanca la fira expo tren de LLeida, el saló de l'oci ferroviari i que és tot un referent ja arreu de l'estat i al sud d'Europa pels afeccionats al ferrocarril. Un món, aquest, que aixeca passions entre grans i petits i que en aquesta edició de 2016 espera superar la xifra de 12.000 visitants de l'any passat.

Ja hem entrat en el compte enrere per a la Setmana Santa, l'inici oficial de la temporada turística a Catalunya. A Barcelona, on el turisme suposa el 14% de PIB de la ciutat, milers de persones arriben atrets pel modernisme i l'arquitectura de Gaudí. Des d'aquest cap de setmana es pot conèixer de manera diferent una de les obres de l'arquitecte català. L'ensenya ell mateix.

Josep Maria Àlvarez és el nou secretari general de la UGT. Aquesta matinada l'han escollit amb el 51% dels vots. Álvarez ha superat per només 17 vots el seu contrincant, Miguel Ángel Cilleros, que tenia el suport explícit de Cándido Méndez.

La victòria d'Álvarez ha estat més ajustada del que es preveia, sobretot perquè alguns sectors del sindicat havien qüestionat el seu suport al dret a decidir.

Iniciativa per Catalunya ja té nova direcció. Avui ha proclamat David Cid i Marta Ribas com a nous coordinadors, i l'eurodiputat Ernest Urtasun com a nou portaveu. La candidatura de tots tres era l'única que es presentava i ha obtingut el suport del 91 per cent de la militància.

Històries ambientades en el món del futbol. El festival de cinema Offside programa aquests dies a Barcelona més de 15 documentals que van més enllà de l'esport.

  • Raül Romeva i la conselleria d'exteriors tornen a estar en el punt de mira del Govern. El Consell de Ministres ha enviat avui nova documentació al Constitucional per mantenir la suspensió del departament. L'executiu de Rajoy considera que la Generalitat incompleix la suspensió decretada pel Constitucional, malgrat el canvi de nom de la conselleria.
  • De la seva banda, el PSC ha presentat ja el recurs d'empara al TC contra la decisió del Parlament de tramitar les tres lleis per la independència a través de ponències conjuntes. Consideren que la decisió vulnera els drets dels diputats perquè se'ls força a participar de l'elaboració d'unes lleis de les que no en volen ser coautors.
  • Oriol Junqueras assegura que, com a vicepresident, ha de tenir la millor relació possible amb tothom, i aquí inclou la trobada amb el ministre De Guindos dimarts i els contactes amb Cristóbal Montoro per tractar de la situació financera de la Generalitat. Junqueras ha anunciat que espera poder aprovar els pressupostos amb la CUP i confirma que inclouran partides per al pla de xoc social.
  • Concentracions d'homenatge a les víctimes del terrorisme quan es compleixen 12 anys dels atemptats de Madrid de l'11-M.
  • Són declaracions de l'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella al programa el debat de la 1 de TVE Catalunya. L'arquebisbe prioritza l'assistència a les víctimes però diferencia l'ordre dels Maristes com a institució de les actuacions personals dels seus membres. Les famílies, però, denuncien la manca de suport i d'iniciativa de les administracions i han decidit organitzar-se en una plataforma per demanar expliacions.
  • El Síndic de Greuges NO recomana l'ús de pistoles elèctriques tàser fins que el Parlament no acabi de debatre'n totes les avantatges i inconvenients.
  • A la platja de Barcelona hi haurà un espai per portar els gossos també a la temporada de bany
  • El Barça rep demà al Getafe, un rival que Luis Enrique considera perillós per la necessitat de punts que té al tram final de la temporada. 
  • Barcelona acull des d'ahir la segona edició del Moritz Feed Dog

El govern en funcions considera insuficient el canvi de nom de la conselleria d'Exteriors per fer front a la suspensió dictada pel Constitucional després que admetés a tràmit el recurs interposat per l'executiu al considerar que assumeix algunes competències que no li corresponen. Aquest mateix matí el ministre d'Exteriors ha apuntat que es podrien estudiar noves mesures.

El pare que va destapar el cas del abusos als Maristes de Barcelona va anunciar anit al 'Debat de La 1' que les víctimes s'estan organitzant en una plataforma. En el programa també hi va intervenir el nou arquebisbe de Barcelona.

Barcelona tindrà aquest estiu una platja per gossos. L'ajuntament ha decidit habilitar una espai de 1.200 metres quadrats a la platja de Llevant que estarà delimitat per una tanca. Fins ara, l'ordenança només permetia que als gossos accedissin a la platja fora de la temporada de bany.

El Barça rep demà al Getafe, un rival que Luis Enrique considera perillós especialment per la necessitat de punts a aquestes alçades de la temporada. El tècnic té previst reunir-se avui amb Dunga, el seleccionador de Brasil, per parlar especialment de Neymar. I ha defensat la decisió de donar-li permís al jugador per viatjar als darrers dies al seu país.