Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Parlament aprova per unanimitat una moció en la que s'insta al govern a revisar i millorar els protocols on es fixa la manera d'actuar de les escoles en casos d'abusos sexuals a menors. Entre les mesures proposades hi ha que els centres es vegin obligats a seguir aquestes pautes. El text rebutja i condemna qualsevol tipus d'assetjament i abús. A la llotja, ha viscut el debat molt emocionat el pare que va fer públic el cas dels Maristes de Barcelona.

El nen va fer parar la seva mare en aquesta benzinera de la C-35, a Vidreres, amb l'excusa que havia d'anar al lavabo. Llavors el menor, d'11 anys, va explicar, tot plorós, a l'empleat que la seva mare conduïa beguda i que no es trobava bé. L'acompanyava el seu germà, un any més petit.

Jornada de protesta convocada a les universitats catalanes contra l'anomenat pla 3+2, que proposa escurçar la durada dels graus universitaris i allargar la dels masters. Els incidents més destacables s'han viscut a la Universitat Autònoma, on alguns estudiants han tallat els accessos per carretera i les vies del tren.

La política segueix marcada pel primer no del Congrés a la investidura de Pedro Sánchez. Aquest matí l'hem vist reunir-se amb el seu equip negociador a l'espera de la votació de demà. Avui tant PP com Podemos han avançat que, passada la propera votació, trucaran a Sánchez per seguir negociant.

El Barça juga aquest vespre al camp del Rayo Vallecano amb l'objectiu de mantenir l'avantatge al capdavant de la lliga i de superar el rècord de partits invictes del Madrid. L'Espanyol, en canvi, busca davant el Betis la tercera victòria seguida per tornar a la zona tranquil·la de la classificació.

ABUSOS SEXUALS A ESCOLES. EL PARLAMENT CATALÀ APROVA PER UNANIMITAT ANALITZAR I MILLORAR ELS PROTOCOLS.

A UNA BENZINERA DE GIRONA. UN NEN D'ONZE ANYS AVISA QUE LA SEVA MARE CONDUÏA SOTA ELS EFECTES DE L'ALCOHOL.

VAGA UNIVERSITÀRIA. TALLS DE CARRETERA I VIES DE TREN A LA UAB DURANT LA PROTESTA CONTRA EL PLA 3+2.

DEBAT D'INVESTIDURA. SÁNCHEZ ESPERA LA VOTACIÓ DE DEMÀ, MENTRE PP I PODEMOS PARLEN DE NOVES NEGOCIACIONS.

CITA AMB LA LLIGA. EL BARÇA JUGA A VALLECAS I L'ESPANYOL REP EL BETIS A LES 20:30 PER TELEDEPORTE.


A dos quarts de cinc arranca el debat d'investidura amb el discurs del candidat Pedro Sánchez en el que explicarà les bases del seu projecte i de l'acord signat amb Ciutadans. Un acord que no li garanteix els suports suficients i, a hores d'ara, es fa molt difícil que el líder socialista pugui ser escollit aquesta setmana ja que Podemos manté el seu no i el PP també. Debat d'alt voltatge polític que obre una nova etapa a les Corts espanyoles i que podrem seguir en directe a La 1 de Televisió Espanyola, al 24 horas, a Radio Nacional i a la web de radio televisió espanyola.

Avui pujarem a l'helicòpter del Servei Català del Trànsit que des de fa uns dies centra la seva atenció en caçar conductors que fan servir el mòbil mentre condueixen. L'objectiu és lluitar contra l'increment de la mortalitat a les carreteres que va augmentar un 13 per cent l'any passat. Al darrera de molts accidents hi ha aquest tipus de distraccions.

En llibertat provisional el professor d'un institut de beta  l'Ametlla del Vallès, detingut ahir al vespre per presumptes abusos sexuals a tres alumnes. Tres famílies i la mateixa escola ho van denunciar als Mossos d'Esquadra.  El departament d'Ensenyament ha suspès cautelarment el professor durant tres mesos mentre s'aclareixen els fets.

Als esports, sentirem Andrés Iniesta. El capità del Barça somia repetir triplet, considera Messi, Suárez i Neymar, la millor davantera de la història, però diu que la lliga no està sentenciada. I a l'Espanyol, vuit jugadors no s'han pogut entrenar avui per un brot de gastroenteritis.

 DEBAT D'INVESTIDURA. PEDRO SÁNCHEZ INTENTARÀ L'ELECCIÓ PERÒ, DE MOMENT, NO TÉ ELS SUPORTS NECESSARIS.

PUGEM A L'HELICÒPTER. TRÀNSIT BUSCA ELS CONDUCTORS QUE FAN SERVIR EL MÒBIL MENTRE CONDUEIXEN.

PRESUMPTES ABUSOS. EN LLIBERTAT PROVISIONAL UN PROFESSOR DE L'AMETLLA DEL VALLÈS DENUNCIAT PER TOCAMENTS.

PARAULA DE CAPITÀ. INIESTA SOMIA REPETIR ELS ÈXITS DE L' ANY PASSAT PERÒ ENCARA NO VEU LA LLIGA SENTENCIADA.

Sánchez fa una nova oferta a Podemos i el PSC demana més diàleg sobre Catalunya
Pedro Sánchez fa una nova oferta a l'esquerra per mirar que li donin suport en la votació d'investidura. La proposta per a Catalunya inclou derogar la LOMCE, una llei de plurilingüisme i complir les inversions previstes a l'Estatut. Des del PSC Miquel Iceta reclama més diàleg i negociació i ampliar el pacte a Podemos. I Ciutadans diu que no acceptaria canviar ni una coma de l'acord que van rubricar.

Continua la recera del pescador desaparegut i hi ha activada l'alerta per fort vent
Els equips d'emergència continuen buscant un pescador desaparegut ahir a la cala d'Aigua Xelida a Palafrugell. La mala mar i la costa abrupta dificulten les tasques de recera per mar i amb l'helicòpter. El temporal comença a marxar però avui hi ha alerta taronja per fortes ratxes de vent sobretot a Tarragona i en àrees del Pirineu.

El Barça remunta davant el Sevilla i iguala el rècord de 34 partits imbatut
El Barça fa un pas més cap el títol de lliga en guanyar el Sevilla per dos a un. Els blaugrana van remuntar el gol de Vitolo amb un gran xut de falta de Messi i amb una rematada de Piqué. L'equip de Luis Enrique iguala així el rècord de 34 partits invicte del Madrid de La quinta del Buitre.

Hiroshi Sugimoto.
Retrospectiva del fotògraf japonès a la fundació Mapfre, fins al 8 de maig

Són 41 obres de gran format que reflexionen sobre la vida i el pas del temps. Les seves fotografies parlen de paisatges marins o prehistòrics, sales de cinema, retrats de figures de cera o l'efecte dels llamps. Tot molt conceptual i moltes vegades reinterpretant la fotografia clàssica....fins i tot sense càmera, directament sobre el negatiu... com és el cas del llamp.

Pedro Sánchez no desisteix i avui mateix presentarà un document a cadascun dels partits d'esquerres no independentistes per tal que li facilitin la seva investidura. El text va més enllà del pacte acordat amb Ciutadans que avui ha rebut l'aval del Comitè Federal del PSOE. Entre les novetats hi ha la derogació de la LOMCE, o articles de la llei de Seguretat Ciutadana o la redacció d'una llei de llengües. Ciutadans ja ha advertit als socialistes que ells només votaran a favor del seu acord i no acceptaran cap acostament a Podemos.

Els serveis de rescat continuen buscant a Palafrugell un home que anit hauria caigut al mar mentre pescava a unes roques de la costa de Palafrugell. Va ser la dona del desaparegut la que va alertar els serveis d'emergència que durant la nit i el dia han mantingut les tasques de recerca.

És el pare d'una nena que pateix una malaltia minoritària que produeix un envelliment prematur i retard físic i mental. A tot el món només hi ha 34 persones diagnosticades com ella. La comunitat científica demana més coordinació entre els investigadors per avançar en la lluita contra aquestes malalties. Es calcula que en deu anys es podrien tenir tractaments per 150 de les 8 mil que estan identificades.

El Barça fa un pas més cap el títol de lliga en guanyar el Sevilla per dos a un. Els blaugrana van remuntar el gol de Vitolo amb un gran xut de falta de Messi i amb una rematada de Piqué. L'equip de Luis Enrique iguala així el rècord de 34 partits invicte del Madrid de La quinta del Buitre.

LA INVESTIDURA DE SÁNCHEZ. EL PSOE OFEREIX UN NOU DOCUMENT ALS PARTITS D'ESQUERRES PER BUSCAR MÉS SUPORTS.

HOME DESAPAREGUT. ELS SERVEIS D'EMERGÈNCIA BUSQUEN EL PESCADOR QUE ANIT HAURIA CAIGUT AL MAR.

MALALTIES MINORITÀRIES. LA COMUNITAT CIENTÍFICA DEMANA MÉS COORDINACIÓ PER PODER AVANÇAR EN LES INVESTIGACIONS.

BARÇA DE RÈCORD. L'EQUIP DE LUIS ENRIQUE GUANYA EL SEVILLA PER 2 A 1 AMB GOLS DE MESSI I PIQUÉ.

Afluixa la borrasca que ha deixat nevades a diversos punts de Catalunya. Protecció Civil ha rebaixat el nivell d'alerta però segueix demanant prudència en els desplaçaments cap a zones de muntanya. La cota de neu ha pujat i les estacions d'esquí es feliciten per unes nevades que milloren les perspectives per a les pròximes setmanes.

Satisfacció al PSOE pel resultat obtingut ahir en la consulta a la militància. Consideren que el suport al pacte amb Ciutadans acosta Pedro Sánchez a la Moncloa.

El líder socialista encara una setmana decisiva. El Comitè Federal ratificarà demà el resultat de la votació: un 79% de la militància ha donat suport al pacte entre PSOE i Ciutadans. Dimarts començarà el debat d'investidura.

El comerç electrònic va créixer un 20% l'any passat. Els clients online cada vegada són més exigents i reclamen entregues ràpides i flexibles. Les empreses de repartiment han millorat la logística perquè els paquets arribin en qüestió de minuts.

Tot a punt a Hollywood per a una nova gala dels Oscar. Una cerimònia que estarà marcada per l'absència d'actors negres i amb una gran favorita: "El renacido" d'Alejandro González Iñárritu, que compta amb 12 nominacions.

Amb la vista posada en la investidura de Pedro Sánchez dimarts vinent, acabem una altra setmana de negociacions que han culminat amb l'acord de PSOE i Ciutadans. Però aquests dies hem vist i hem parlat sobretot de les novetats al Mobile World Congress.

Matinada de nevades a moltes comarques de Ponent i del Sud, on s'han acumulat gruixos de 5 a més de 10 centímetres. La neu ha caigut a cotes baixes de tant sols 200-300 metres. Protecció Civil manté activat el Pla Neucat a 24 comarques, tot i que de moment NO hi ha problemes de trànsit importants.

Els militants del PSOE voten avui si donen suport al pacte assolit aquesta setmana entre Pedro Sánchez i Albert Rivera.

Amb aquesta consulta Pedro Sánchez rendeix comptes per primera vegada davant els militants. N'hi ha gairebé 190 MIL cridats a participar en la votació. Els resultats es podrien conèixer aquesta nit.

Un mort i deu ferits en l'incendi d'una casa aquesta matinada a Olesa de Bonesvalls, a l'Alt Penedès. Es desconeixen les causes del foc, que ha causat danys estructurals a l'edifici.

Són Manolo García i Quimi Portet. Anit van tornar a actuar a Barcelona. Ho van fer en un concert amb els grups en què havien tocat abans de formar "El último de la Fila". Ho veurem a la part final de l'Informatiu.

La primera nevada important de l'hivern fora del Pirineu ha deixat paisatges albins a cotes poc habituals: entre els 200 i els 300 metres i paisatge enfarinat a moltes poblacions de les comarques de Lleida i Tarragona. Amb gruixos que han arribat en alguns casos als 10 centímetres. Com a Prades, al Baix Camp.