Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

CONSELLERIA EXTERIORS. EL GOVERN EN FUNCIONS CONSIDERA INSUFICIENT EL CANVI DE NOM PER CUMPLIR AMB EL TC.

CAS MARISTES. L'ARQUEBISBE DE BARCELONA, JUAN JOSÉ OMELLA, DEMANA PERDÓ A LES VÍCTIMES.

PLATJA PER A GOSSOS. BARCELONA HABILITARÀ AQUEST ESTIU UN ESPAI TANCAT A LA PLATJA DE LLEVANT.

EVITA LES POLÈMIQUES. LUIS ENRIQUE VOL CENTRAR-SE EN EL PARTIT DE DEMÀ CONTRA EL GETAFE AL CAMP NOU.

  • El ministre d'Hisenda en funcions ha confirmat aquest migdia que no veu justificada la bestreta de més de mil milions d'euros demanada pel govern de la Generalitat per fer front a diversos pagaments. En una carta, Oriol Junqueras li va demanar els diners per pagar les farmàcies o l'extra de l'estiu dels funcionaris. Montoro diu que estudirà les si les peticions cumpleixen els requisits.
  • Veurem qué respon el vicepresident Junqueras que a aquesta hora participa al tram final del debat monogràfic sobre la pobresa que es celebra al Parlament. Precisament el problemes de tresoreria poden condicionar els acords que es prenguin
  • Creix la polèmica sobre la presència de les Forces Armades al Saló de l'Ensenyament. Avui diversos ministres han criticat que Ada Colau s'aturés durant la inauguració a l'estand i els digués que l'ajuntament considera que no hi han de ser. Ella diu que simplement ha comunicat una decisió del ple del consistori.
  • L'Ajuntament de Barcelona només admetrà vora 12.000 noves places turístiques als barris més perifèrics o de nova urbanització en els propers 4 anys. Per regular-les divideix la ciutat en 4 grans zones.
  • Tanca una altra icona de Barcelona: a finals de mes abaixa persiana la botiga Discos Castelló, tot un referent musical per a més de tres generacions.
  • El Barça ha tornat avui a la feina després de dos dies de festa, per preparar el partit de dissabte al Camp Nou contra el Getafe.

D'aquí una hora es reprèn el Ple sobre la pobresa a Catalunya amb la votació de les propostes dels grups i amb l'objectiu d'intentar que el debat no quedi en res. Al llarg del matí els diputats han anat de despatx en despatx per negociar els textos. Entre les mesures que generen consens hi ha la reformulació de la renda mínima garantida perquè arriba a més ciutadans i la creació d'un mecanisme per avaluar el compliment del que s'aprovi avui.

Creix la polèmica sobre la presència de l'exèrcit al saló de l'Ensenyament. Avui diversos ministres han criticat que Colau digues als militars que no són benvinguts. L'alcaldessa ha respost a les crítiques.

Tanca un dels mites de la música a Barcelona. A finals de mes baixarà la persiana discos Castelló oberta des del 1928 i que ha permès a diverses generacions descobrir i gaudir de tot tipus d'estils musicals. Els seus propietaris diuen que la pirateria i l'IVA del 21 per cent han acabat amb el seu negoci.

El Barça comença a preparar el partit contra el Getafe amb la incorporació de Neymar que ha tornat aquest matí del seu viatge al Brasil per celebrar l'aniversari de la seva germana. Anit, al programa Estudio Estadio, el secretari tècnic Robert Fernández va restar trascendència a aquest fet i es va mostrar convençut de la seva renovació.

PLE SOBRE POBRESA. ELS GRUPS APROVARAN MODIFICAR LA RENDA MÍNIMA GARANTIDA I VIGILAR EL COMPLIMENT DELS ACORDS.

LA POLÈMICA AMB L'EXÈRCIT.EL GOVERN ACUSA A COLAU DE FALTA DE RESPECTE I L'ALCALDESSA PARLA DE FALSA POLÈMICA.

DISCOS CASTELLÓ. LA PIRATERIA I L'IVA DEL 21% OBLIGUEN A TANCAR UN CLÀSSIC DE LA MÚSICA A BARCELONA.

TORNA NEYMAR. ROBERT FERNÁNDEZ DÓNA PER FETA LA RENOVACIÓ DEL BRASILER A ESTUDIO ESTADIO.

 

  • Fa una hora s'ha représ al Parlament de Catalunya el ple monogràfic sobre la pobresa amb l'intervenció dels grups de l'oposició després que aquest matí el govern de la Generalitat demanés demanés a la resta de grups el seu suport als pressupostos i a la indepenèndencia per millorar l'estat del benestar./ Les entitats socials han reclamat compromisos amb pressupostos concrets per fer front a la situació d'emergència social.... com una renda garantida ja, beques menjador sufients.....Més de 100 MIL llars malviuen sense cap ingrés..La Plataforma Pobresa Zero demana canvis cap a unes polítiques transformadores i integradores.....
  • Oriol Junqueras es reunirà en breu amb Cristóbal Montoro, després de parlar telefònicament amb ell ahir, i de reunir-se després amb Luis de Guindos. Junqueras diu que tots dos s'han compromès a estudiar les seves peticions. Avui Soraya Sáenz de Santamaría ha dit a Los Desayunos que atendran les necessitats financeres de la Generalitat.
  • Dos mesos després de la seva retirada com a candidat, l'expresident Mas, dedicat a la refundació de Convergència, no perd pistonada de l'actualitat política. En una entrevista ha advertit propis i estranys, a Esquerra i a la CUP, que està vigilant... i els recomana no prometre allò que no puguin complir.
  • A Barcelona, l'ajuntament anuncia més persecució contra les xarxes de distribució i venda del top manta i més multes també contra els compardors. El govern Colau oferirà sortides socials com plans d'ocupació pels venedors però adverteix que no es pot legalitzar la venda de productes falsificats
  • L'estudi d'arquitectura del japonès Nikken Sekkei ha estat escollit per dur a témer la remodelació del Camp Nou. Les obres començaran a l'estiu del 2017 i està previst que acabin el 2021. El nou estadi destacarà per tenir tots els seients coberts i per una cobertura sense murs ni parets.
  • La Fura dels Baus torna amb una versió renovada del "Carmina Burana" del compositor alemany Carl Orff. Amb més 60 artistes en escena, l'obra és un cant a la vida i els plaers terranals

El Parlament acull avui i demà el ple monogràfic sobre la pobresa que ha obert un representant de les entitats que treballen contra les situacions de risc i que els ha demanat acció per canviar el model econòmic i fer un sistema més social. El govern ha condicionat a l'aprovació dels pressupostos l'aplicació d'un pla de xoc contra la pobresa i a l'aposta per l'estat propi per poder tenir millors mitjans que ara diuen que el govern els nega.  El partits que han demanat el ple: PSC i Catalunya Sí que es pot han demanat acció immediata i que no s'amaguin darrera la independència.

Mentre l'executiu s'escuda en l'Estat propi, l'ex president Artur Mas ha dit que és molt difícil arribar a la independència en 16 mesos.

Us explicarem que l'ajuntament de Barcelona ha decidit endurir la seva actitud cap al top manta i que arrenca una nova edició del Saló de l'Ensenyament on destaquen les noves propostes de graus de 3 anys i una clara aposta de les administracions per la FP industrial. Una edició que també ve marcada per la polèmica sobre la presència de l'exèrcit. Ajuntament de Barcelona i Generalitat volen que es replantegi i l'exèrcit defensa que és una proposta més de l'educació pública pels catalans.

Els Mossos denuncien el conductor d'un taxi per no haver ajudat a un motorista que fa tres setmanes va tenir un accident i es va quedar inconscient a la C-31 a l'alçada de L'Hospitalet de Llobregat. Les cameres de la seguretat van permetre localitzar-lo.

L'arquitecte japonès Nikken Sekkei és el guanyador del concurs per dur a terme la remodelació del Camp Nou. Les obres començaran l'any que ve i s'acabaran el 2021 amb un estadi amb capacitat per a 105 mil espectadors tots sota cobert. El cost de la reforma serà d'uns 400 milions d'euros. 
 

PLE SOBRE LA POBRESA. EL GOVERN DEMANA PRESSUPOSTOS I ESTAT PROPI I L'OPOSOCIÓ VOL MESURES IMMEDIATES.

ARTUR MAS. L'EX PRESIDENT DEMANA AL GOVERN QUE NO PRESUMEIXI DE FER ALLÓ QUE NO PODRÀ FER.

SALÓ DE L'ENSENYAMENT. COMENÇA AMB NOVES PROPOSTES DE GRAUS DE 3 ANYS I UNA CLARA APOSTA PER LA FP INDUSTRIAL.

105 MIL ESPECTADORS. L'ARQUITECTE JAPONÈS NIKKEN SEKKEI SERÀ L'ENCARREGAT DE REFORMAR EL CAMP NOU.

  • Abans que res marxem a l'aeroport del Prat perquè és l'escenari on s'ha produit una trobada entre el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras... Una reunió, aprofitant una escala del ministre tornant de Brussel·les, que hauria servit per abordar la situació financera de la Generalitat.... Núria Roca, ......
  • Doncs el govern català ja ha formalitzat la petició d'un avançament de 7.520 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmica d'enguany, del FLA. Abans de reunir-se amb Junqueras, Luis de Guindos ha assegurat que treballen amb la Generalitat per garantir la seva estabilitat financera.
  • A Girona, quan encara no fa ni dos mesos que Albert Ballesta va accedir a l'alcaldia en substitució de Carles Puigdemont, avui ell mateix ha fet pública la seva dimissió en una roda de premsa sense preguntes. La Marta Martín ens explica quins motius ha donat.../ Des de que Ballesta va prendre el relleu de Carles Puigdemont, el seu curt mandat han estat ple d'obstacles.
  • Al Parlament, la comissió d'estudi del Procés Constituent comença a treballar aquesta tarda per dissenyar el pla de treball...tot i estar suspesa pel Tribunal Constitucional, que n'està estudiant la legalitat. Avui elegiran com a president LLuís Llach, en substitució de Muriel Casals, que va morir el mes passat.
  • Avui 8 de Març Dia Internacional de la Dona Treballadora, una jornada plena de reivindicacions per la Igualtat i de repulsa per la violència masclista......
  • L'Espanyol s'allunya del descens després de derrotar, dos a un, el Rayo Vallecano. Ara ja són 5 punts els que separen l'equip de Galca del avantpenultim classificat, el Granada pròxim rival dels blanc-i-blaus.

Un mes i mig després de substituir a Carles Puigdemont, Albert Ballesta presenta la dimissió com alcalde de Girona. Davant dels mitjans, Ballesta s'ha mostrat dolgut i decebut amb les actituds que ha trobat aquests dies i ha apuntat directament a Esquerra Republicana a qui ha acusa de fer populisme i demagògia. Ballesta marxa amb moltes polèmiques al seu darrera i després de tancar un pacte de govern entre Convergència i el PSC. La nova alcaldessa serà la fins ara primera tinent d'alcalde, Marta Madrenas.

El ministre d'Economia en funcions, Luís de Guindos, i el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, es reuniran aquesta tarda a l'aeroport de El Prat. De Guindos farà escala a Barcelona de tornada de Brussel·les on avui ha participat a una reunió de l'Ecofin. Fa temps que l'executiu català busca aquesta reunió per afrontar els seriosos problemes de tresoreria de la Generalitat que posa en perill, per exemple, l'extra dels funcionaris.

Avui és vuit de març, dia internacional de la dona treballadora. Una jornada que manté el caràcter reivindicatiu perquè la igualtat encara és lluny en molts aspectes, com ara la discriminació salarial i la conciliació. Gairebé sis de cada deu titulats universitaris són dones, però encara cobren un 16 per cent menys que els homes.

L'Espanyol se situa 5 punts per sobre del descens després d'una victòria agònica contra el Rayo Vallecano. Els blanc-i-blaus es van avançar gràcies a Abraham, però a la represa els madrilenys van empatar en l'únic xut a porta. L'equip de Galca es va refer i Hernán Pérez va marcar el dos a un amb un gran xut a l'escaire.

ALCALDE DE GIRONA. ALBERT BALLESTA DIMITEIX I ANUNCIA UN ACORD DE GOVERN ENTRE CONVERGÈNCIA I EL PSC.

DE GUINDOS I JUNQUERAS. TROBADA A L'AEROPORT DEL PRAT PER ENCARAR LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE LA GENERALITAT.

8 DE MARÇ. EL 60% DELS TITULATS UNIVERSITARIS SÓN DONES PERÒ DE MITJANA COBREN UN 16% MENYS QUE ELS HOMES.

PATINT DE VALENT. L'ESPANYOL S'ALLUNYA DEL DESCENS DESPRÉS DE GUANYAR EL RAYO PER 2 A 1.

  • Francesc Homs arribava al voltant del migdia a la seu de Convergència on era rebut per Artur Mas i Carles Puigdemont,. Acabava de comparèixer voluntàriament davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per les querelles de la fiscalia per la consulta del 9N que va ser suspesa pel Constitucional.
  • Al voltant d'1 hora ha durat la declaració de Francesc Homs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que no ha volgut respondre a cap pregunta de la Fiscalia ni de l'acusació particular, però si que ho ha fet a algunes que li ha formulat el jutge Joan Manuel Abril.
  • I sobre les querelles del 9N, opinions discrepants.. mentre el Partit Popular defensa que no estem davant un cas polític sinó judicial.. el PSC i Iniciativa acusen el Govern de Rajoy de judicialitzar la política. Esquerra demana que arxivin la causa.
  • El Rei NO iniciarà, de moment, una nova ronda de consultes amb els candidats a la Presidència del Govern.
  • Per fora semblen lents de contacte convencionals, però el seu disseny és únic al món. Són les primeres lents de contacte que permeten corregir la visió i reduïr l'augment de la miopia, sobre tot en gent jove./Aquesta innovadora lent l'han desenvolupat a la Universitat Politècnica de Terrassa i, si s'utilitzen durant la pubertat, poden prevenir un augment de fins a 5 diòptries.
  • I si sou dels que cada matí deixeu que es repeteixi aquest só aneu amb compte, perquè els experts en trastorns de la son ens adverteixen que és una pràctica poc recomanable que pot tenir conseqüències en el nostre rendiment intel.lectual
  • I atenció a les families pendents de la preinscripcioó escolar perquè Ensenyament ha modificat els criteris de puntuació per demanar plaça a un Institut. A partir del curs vinent, tenir un germà petit a l'escola de primària adscrita a l'institut on es vol anar ja NO donarà 40 punts com passava fins ara.
  • El Barça va confirmar al camp de l'Eibar que no afluixarà per repetir el títol de lliga, malgrat la còmoda distància que el separa dels seus perseguidors./ I aquest vespre, l'Espanyol tanca la jornada a Cornellà amb un altre partit vital, aquest cop contra el Rayo Vallecano.
  • El grup de Tona, Obeses, s'ha endut el premi al Disc Català d'aquest any, un guardó que atorguen els oients de Ràdio 4 per votació popular al millor treball discogràfic cantat en català.

Francesc Homs ha comparegut avui de forma voluntària al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dins del procés per la consulta independentista del 9N suspesa pel Constitucional. Homs ha dit sentir-se víctima d'un judici polític i ha afegit que les explicacions concretes sobre les acusacions les donarà al Suprem que haurà de decidir si l'investiga. Representants de Junts pel sí i les organitzacions sobiranistes l'han acompanyat a la porta. No hi eren ni Mas ni Puigdemont que després l'han rebut a la porta de la seu de Convergència.

A Madrid, el Rei ha rebut al president del Congrés després de la investidura fallida de Pedro Sánchez. Amb un termini de dos mesos, avui tots els partits es reposicionen.

Un nou tipus de lent de contacte pot frenar fins a un 43% l'avanç de la miopia. L'han desenvolupat a la Facultat d'òptica de Terrassa, i ja l'han assajat amb èxit amb un centenar de pacients. La lent ja està comercialitzada i és especialment eficaç per prevenir l'augment de la miopia durant la pubertat.

I atenció als que cada matí feu repetir l'alarma del despertador diverses vegades abans de despertar-vos. Els experts en trastorns de la son ens adverteixen que és una pràctica poc recomanable que pot perjudicar la nostra capacitat de memòria i concentració. Després els escoltem.

El Barça manté 8 punts d'avantatge al capdavant de la lliga a falta de deu jornades. Els blaugrana van demostrar amb la victòria per 4 a 0 a Eibar que arriben a la recta final de la temporada en forma i que no volen deixar escapar el títol. El trident ja suma 100 gols i l'equip, 36 partits invicte.