Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

62 morts en un accident d'avió a Rússia. Entre les víctimes hi ha 2 espanyols que formaven part de la tripulació. La nau de la companyia FlyDubai s'ha estavellat de matinada a l'aeroport de Rostov, al sud-oest del país, i no hi ha hagut supervivents.

A Istambul, 5 persones han mort i 36 han resultat ferides en un atemptat suïcida.

El terrorista ha detonat els explosius sobre les 10 del matí en un carrer ple de comerços, restaurants i locals d'oci. L'atemptat se suma al de diumenge passat a la capital, Ankara, en què van morir 37 persones.

Demà comença a aplicar-se l'acord entre la Unió Europea i el govern turc per resoldre la crisi dels refugiats. El pacte preveu deportar a tots els nous emigrants que arribin de Turquia A les illes gregues, inclosos els refugiats.

Primers desplaçaments a les carreteres amb motiu de la Setmana Santa. El sector turístic es mostra optimista perquè l'ocupació podria superar el 80 per cent arreu de Catalunya.

El Barça prepara la sortida més difícil abans de finalitzar la lliga. Aquesta tarda entrena i després viatjarà cap a Vila·real. Tot apunta que Luis Enrique NO podrà comptar amb Iniesta, que ahir no va ser convocat per a la selecció a causa d'unes molèsties musculars.

  • D'aquí a una hora el ministre d'Hisenda en funcions i el vicepresident econòmic Oriol Junqueras es reuneixen a Madrid per abordar la falta de liquiditat de la Generaliat.
  • L'acollida dels refugiats de la guerra de Síria ha provocat avui una fricció entre els governs espanyol i català. Avui hem tingut baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió.
  • Junts pel Sí tornaria a guanyar a Catalunya si es tornessin a celebrar eleccions al Parlament, encara que perd escons i no tindria garantida la majoria independentista amb la CUP. Catalunya Sí Que es Pot duplicaria resultats i se situaria com a segona força. 
  • Després de dos mesos agitats a l'Ajuntament de Girona, avui Marta Madrenas assumeix l'alcaldia de la ciutat. 
  • Oriol Pujol busca un acord per evitar anar a judici pel cas de les ITV. L'exsecretari general de Convergència acceptaria una pena de dos anys i mig de presó i, per tant, entrar-hi un temps. A canvi, ni la seva dona ni la resta d'empresaris serien condemnats. 
  • A les portes de la Setmana Santa, el sector turístic encara aquesta dies amb força optimisme.
  • Els enfrontaments amb els atlètics sempre han sigut molt disputats. Però des que Luis Enrique és a la banqueta, el Barça ha guanyat els sis enfrontaments que han jugat.
  • Aquest cap de setmana baixa el teló el Let's Festival, que se celebra a l'Hospitalet del Llobregat, i que, en aquesta edició, està orientat cap al pop-rock fet aquí.
  • Cristobal Montoro i Oriol Junqueras matindran aquesta tarda la seva primera reunió des que es va formar l'actual govern de la Generalitat. L'objectiu, trobar solucions al mal estat de les finances catalanes. El ministeri d'Hisenda avançarà 350 milions d'euros dels 1.400 de la liquidació del sistema de finançament de 2014 que s'ha de pagar al juliol. La condició que ha de complir la Generalitat és que la bestreta s'ha de dedicar a pagar proveïdors i atendrà a serveis socials.
  • El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta al comissari d'Immigració de la Unió Europea explicant-li que Catalunya treballa per acollir al voltant de 4.500 refugiats. Afegeix que ara mateix estem preparats per rebre 1800 i diu que es un deure moral i legal donar una solució als refugiats. El president posa a disposició del comissari Raül Romeva, al que descriu com a Ministre d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. Aquest iniciativa del Govern català ha molestat l'executiu de Rajoy
  • Avui hem tingut baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. Junts pel Sí tornaria a guanyar a Catalunya si es tornessin a celebrar eleccions al Parlament, encara que perd escons i no tindria garantida la majoria independentista amb la CUP. Catalunya Sí Que es Pot duplicaria resultats i se situaria com a segona força.
  • Novetats sobre els casos judicials que afecten la família Pujol. Oriol Pujol estaria disposat a anar a la presó pel cas de les ITV. Ara estaria negociant l'acord amb la resta de parts./ El dirigent de Convergència, Francesc Homs, assegura que els fets demostren que van fer el correcte quan van apartar del partit Oriol Pujol, que llavors ocupava el càrrec de secretari general./ Hem tingut accés a la declaració de l'exgestor de la família on confirma que Marta Ferrusola sí va anar a Andorra a treure diners quan Jordi Pujol era president de Catalunya
  • Després de dos mesos agitats a l'Ajuntament de Girona, avui Marta Madrenas assumeix l'alcaldia de la ciutat./ Detingut un conductor per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa./
  • El sector turístic de muntanya encara, amb molt bones perspectives, aquesta Setmana Santa. Un sector que té posades moltes esperances en la neu./ SOS Racisme alerta de l'augment de casos de discriminació o agressió racista entre particulars: entre veïns... I també quan es tracta d'accedir a drets socials, sobretot a la sanitat./ Un 30 per cent de la població pateix d'insomni. Una xifra que coneixem el Dia Mundial de la son. Els experts recomanen els adults dormir, com a mínim, 7 hores per descansar bé.
  • L'Atlètic de Madrid serà el rival del Barça als quarts de final de la Lliga de Campions. El partit d'anada es jugarà al Camp Nou el 5 d'abril./ Un Espanyol que ja intensifica els entrenaments./
  • I en bàsquet, triomf clau del Barça Lassa al Top 16 de l'Eurolliga./ A la Fórmula 1, la pluja ha protagonitzat la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia./ Aquesta matinada ha començat a Portland el Mundial d'atletisme en pista coberta amb dos rècords dels campionats en salt amb perxa
  • Josep Maria Ballarín ha mort als 96 anys. Un capellà atípic. Així s'autodefinia conegut per l'èxit del seu llibre Mossèn Tronxo
  • "This is Opera", el programa de la 2 que acosta el món de l'òpera als no iniciats, i el seu presentador, Ramon Gener, es van endur els premis zapping al millor programa cultural divulgatiu i millor presentador. El premi a la millor sèrie va ser per El Ministerio del Tiempo, i una altra sèrie de TVE, Olmos i Robles, va obtenir un dels guardons especials. El jurat va atorgar al canal Clan el premi especial, pels seus deu anys de programació seleccionada pel públic infantil. La gala de lliurament dels premis Zapping, conduida pels nostres companys Montse Busquets i Àngel Pons, es va celebrar anit al Caixafòrum de Barcelona.
  • Reunió a Madrid: Montoro confirmarà a Junqueras l'avançament de 350 milions d'euros a la Generalitat
  • Baròmetre CEO: Junts pel sí guanyaria les eleccions al Parlament i En Comú Podem les generals
  • Cas ITV: Oriol Pujol acceptaria anar a la presó a canvi d'evitar el judici
  • L'anada al Camp Nou: el Barça jugarà amb l'Atlètic de Madrid els quarts de final de la Champions
  • Setmana santa: el turisme d'esquí i d'interior encaren les vacances amb molt bones expectatives
  • El govern espanyol en funcions ha sol·licitat al Tribunal Constitucional que mantingui la suspensió del departament d'exteriors del govern català perquè considera que el canvi de nom no ha suposat un canvi de funcions. I que , per tant, es continua incomplint la resolució.
  • Avui mateix el Parlament ha rebutjat dues mocions de Ciutadans i el PP que exigien al govern que complís la suspensió, Unes mocions en part avalades també pel PSC. Durant el debat, Junts pel Sí, la CUP i catalunya Sí que es pot han sumat forces per desestimar-les.
  • Avui hem sabut que dilluns vinent el president Puigdemont farà el seu primer viatge a l'exterior. Serà a París on pronunciarà un conferència sobre Catalunya.
  • Acabat el ple, el Parlament ha activat la primera de les ponències que ha de redactar les anomenades lleis de la ruptura. Concretament, la que aborda la futura hisenda catalana.
  • Es la imatge que es repeteix a bona part del nord de Catalunya. Nevades importants al Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya, on els gruixos de neu superen, en la majoria de casos, els 20 cm. També hi ha enfarinades a moltes zones del Prepirineu i llocs elevats de la Depressió Central. Neu que ha provocat algunes incidències a la mobilitat. De moment continuarà nevant al Pirineu Oriental i a la resta, no farà net i creixeran nuvolades
  • Hi ha menys nens... i per tant sobren places escolars. És per això que per al curs 2016-2017, Ensenyament ha decidit tancar un centenar d'aules de P3 a tot Catalunya.
  • El mercat del lloguer viu un canvi de cicle desprès de la crisi. La demanda baixa i els preus pugen.
  • I reaccions confrontades avui a la sentència del tribunals Superior de Justicia que anul.la la concessió de l'abastiment d'aigua a un Consorci format majoritariament per AGBAR.
  • Indignació pel compartament d'alguns aficionats de l'Arsenal a Barcelona a les hores prèvies al partit contra el Barça. Van provocar alderulls i destrosses a una estació de metro i, igual que van fer els aficiona del PSV a Madrid, van fer mofa d'un indigent que demanava a la plaça reial./ Alguns empresaris de la restauració han dit que ningú els vigilava i que feien el que volien. Transports metroplitants també ha presentat una denuncia pels desperfectes ocasionats.
  • Amb gols espectaculars com aquest de Suárez el Barça va assegurar anit a la classificació per als quarts de final de la Champions golejant a l'Arsenal amb la punteria afinada del trident.
  • Va començar a fer les primeres escultures amb filferro o fang.... però com definitivament s'expressa millor és amb .....les peces de Lego, el conegut joc de construcció. L'artista nord-americà Nathan Sawaya presenta ara a Barcelona les seves millors escultures en 3D.

PAISATGE BLANC: NEVADA INTENSA AL NORD DE CATALUNYA A TRES DIES DE L'INICI DE LA PRIMAVERA
Es la imatge que es repeteix a bona part del nord de Catalunya. Aquesta nit ha caigut una de les nevades més importants d'aquest atípic hivern Ho fa a 3 dies de la primavera. Les comarques on més ha nevat són el Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya, on els gruixos de neu superen, en la majoria de casos, els 20 cm. També hi ha enfarinades a moltes zones del Prepirineu i llocs elevats de la Depressió Central. Neu que ha provocat algunes incidències a la mobilitat.
ARA, A BARCELONA: SEGUIDORS DE L'ARSENAL PROVOQUEN DESTROSSES AL METRO I FAN MOFA D'UN PIDOLAIRE
Indignació pel comportament d'alguns aficionats de l'Arsenal a Barcelona a les hores prèvies al partit contra el Barça. Van provocar aldarulls i destrosses a una estació de metro i, igual que van fer els aficionats del PSV a Madrid, van fer mofa d'un indigent que demanava a la plaça reial.
CONSELLERIA EXTERIOR: JUNTS PEL SÍ I LA CUP REBUTGEN EXIGIR AL GOVERN QUE COMPLEIXI LA SUSPENSIÓ DEL TC
EL govern en funcions demana al Constitucional que suspengui BETA el decret que canvia el nom a la conselleria d'exteriors perquè segueix sobrepassant les seves competències. Avui el Parlament han rebutjat exigir al govern de la Generalitat que compleixi la suspensió. A aquesta hora es constitueix la primera de les ponències de les lleis de la ruptura que Ciutadans, PSC i PP porten al Constitucional
PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR: LA GENERALITAT CONFIRMA QUE EL CURS VINENT TANCARÀ 67 LÍNIES DE P3
La Generalitat ha confirmat que el curs vinent es tancaran 67 línies de P3. El departament ho justifica dient que es viu el descens de natalitat més gran dels últims 30 anys. Després repassarem totes les dades de la preinscripció pel curs 2016-2017 que s'obrirà del 30 de març al 7 d'abril.
TRIDENT DE CHAMPIONS: EL BARÇA GUANYA L'ARSENAL PER 3 A 1 I SERÀ PER NOVÈ ANY SEGUIT A QUARTS DE FINAL
Més enllà de la polèmica pels aldarulls l'esport ens deixa una apassionant nit de Champions BETA El Barça serà per novè any consecutiu als quarts de final després de guanyar l'Arsenal per 3 a 1. Neymar, Suárez i Messi van liderar amb els seus gols el triomf d'un conjunt blaugrana que ja suma 38 partits invicte. Demà al migdia coneixeran el proper rival.

Arriba a Barcelona una exposició molt especial feta amb centenars de milers de peces de Lego. Es diu "The art of the brick" i es pot visitar a la cúpula del centre Les Arenas fins al juny.
 

Probablement aquesta nit hem tingut la nevada més extensa i més important d'aquest hivern. Va començar a nevar ahir a la tarda al Pirineu i durant la nit i matinada s'ha anat estenent cap al Prepirineu i ha arribat a llocs elevats de la Depressió Central i del Prelitoral Central.

La cota ha acabat baixant a 600 metres i localment per sota. Pel que fa a gruixos acumulats... Al Solsonès, al Ripollès i al Berguedà superen els 20-30 cm de neu... però en general trobem gruixos d'entre 5 i 10 cm. Una bona nevada... i també una bona regada perquè la pluja ha arribat a moltes comarques.

Entre ahir i avui s'han acumulat quantitats que ronden els 10 i més de 30 l/m2. Alguns caiguts de forma bastant intensa, acompanyats de tempesta i de calamarsa. Registres de pluja que s'incrementaran en les pròximes hores perquè durant tot el matí i ara també plou a moltes comarques de la meitat est.

La causa d'aquesta inestabilitat és aquesta borrasca que ens ha arribat de Centreeuropa i que ha mostrat la seva màxima activitat durant aquesta nit passada. Ara ja s'està debilitant. I és que l'embossament d'aire fred que l'acompanya a 5500 metres d'alçada també tendeix a debilitar-se. Tot i això aquesta tarda es mantindrà la inestabilitat.

I de cara al cap de setmana estarem pendents d'aquest altre. Demà serà un dia tranquil però no acabarà de fer net... i el cap setmana tindrem els ulls posats en aquesta borrasca Atlàntica que a banda de no deixar pujar gaire les temperatures, mantindrà la variabilitat.

PAISATGE BLANC: NEVADA INTENSA AL NORD DE CATALUNYA A TRES DIES DE L'INICI DE LA PRIMAVERA

ARA, A BARCELONA: SEGUIDORS DE L'ARSENAL PROVOQUEN DESTROSSES AL METRO I FAN MOFA D'UN PIDOLAIRE

CONSELLERIA EXTERIOR: JUNTS PEL SÍ I LA CUP REBUTGEN EXIGIR AL GOVERN QUE COMPLEIXI LA SUSPENSIÓ DEL TC

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR: LA GENERALITAT CONFIRMA QUE EL CURS VINENT TANCARÀ 67 LÍNIES DE P3

TRIDENT DE CHAMPIONS: EL BARÇA GUANYA L'ARSENAL PER 3 A 1 I SERÀ PER NOVÈ ANY SEGUIT A QUARTS DE FINAL

 

  • Al ple del parlament d'avui el pagament dels concerts a les escoles que segreguen per sexes i la sessió de control al govern han marcat la jornada. Anem per parts. Primer de tot control a Carles Puigdemont amb preguntes sobre l'hisenda pròpia i el finançament. / L'economia, els deutes, el finançament i les despeses de la Generalitat han estat presents al diàleg entre grups i govern. Ciutadans recrimina al govern que vulgui vestir l'agencia tributària catalana amb l'irpf dels funcionaris de la Diputació....
  • La noticia econòmica del dia és la de SEAT. L'automobilística ha generat 6 milions d'euros de benefici al 2015. Ho ha explicat avui el president de la companyia Luca de Meo en la presentació dels comptes de l'any passat. A més també ha anunciat que l'any vinent la factoria de Martorell fabricarà un nou model
  • Aquesta és una de les moltes concentracions que s'han fet avui per demanar que s'aturi el pre acord de la Unió Europea amb Turquia i que permetria deportar-hi els refugiats que ara es troben a les portes d'Europa. La mesura l'estudiaran demà els caps d'estat i de govern a Brussel·les. Una reunió en la que el president en funcions rebutjarà les expulsions massives de refugiats. És el posicionament que han acordat els grups del congrés amb el ministeri d'exteriors. Mentrestant, avui tant la Generalitat com l'ajuntament de Barcelona han exigit al govern que acceleri els tràmits per poder rebre refugiats aviat.
  • El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat que dimarts el govern iniciarà la tramitació d'una llei per blindar l'accés universal al sistema sanitari públic català. Ara hi ha una instrucció per garantir-ho però ha estat recorreguda pel govern espanyol.
  • L'Informatiu ha pogut saber que l'Ajuntament de Barcelona treballa amb 4 opcions per donar forma a la unió del tramvia. i que entre aquestes alternatives també hi ha l'autobús elèctric i el pas pel carrer Provença. Una notícia que sabem després que ahir tota l'oposició, excepte la CUP, demanés a l'equip de govern treballar més conjuntament abans de prendre una decisió definitiva./ L'Ajuntament de Barcelona ha ampliat un temps més la moratòria d'allotjaments turístics que s'acaba a mitjans de juliol.
  • 35 dels millors experts en cirurgia mamària es reuneixen aquests dies a l'hospital de Sant Pau per discutir les noves tènciques en reparació i reconstrucció de càncer de mama. La trobada ressalta aquest any el canvi de tendència: cada vegada més s'opta per fer extraccions i reconstruccions complertes del pit en comptes de retirar només el tumor.
  • Ingressa a presó un home acusat de robar amb violència a 13 benzineres del Vallès Occidental.
  • Una quinzena de comarques del Pirineu oriental podrien veure avui neu a quotes baixes. Camprodon podria ser un d'aquests municipis. Marta Martín
  • Inici simbòlic de la construcció del nou passeig marítim de Premià de Mar. Avui s'ha posat la primera pedra que permetrà començar
  • El Barça rep avui a l'Arsenal al Camp Nou amb la tranquil·litat dels dos gols de renda del partit d'anada. / Si el Barça supera l'Arsenal, es pot trobar en el camí cap a Milà el Manchester City que, tot i empatar a zero davant el Dinamo de Kiev, es va classificar./ Barça Lassa i Reial Madrid es retroben demà en partit del Top 16 de l'Eurolliga.
  • Els Luthiers tornen a Barcelona amb un espectacle que reuneix les obres més celebrades pel públic.
  • Ple del Palrament: marcat pel control al Govern i el debat sobre el concert a les escoles que separen per sexes
  • Resultats SEAT: la companyia abandona els números vermells i al 2017 treurà un nou vehicle al mercat
  • Debat refugiats: jornada de protesta contra l'acord de la Unió Europea amb Turquia.
  • Neymar es vol quedar: el Barça busca davant l'Arsenal els quarts de final de la Champions per novè any seguit
  • Els Luthiers a Barcelona: el rup argentí repassa els seus 50 anys d'història amb l'espectacle "Chist!"