Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 PAPERS DE PANAMÀ. HISENDA INVESTIGARÀ LES OPERACIONS DEL NOMS QUE TINDRIEN SOCIETAT OPAQUES.

ATUR AL MARÇ. CAU A CATALUNYA I AL GLOBAL D'ESPANYA PER L'INICI DE LA TEMPORADA TURÍSTICA.

JUNTS PEL SÍ I LA CUP. ELS DOS PARTITS ES REUNIRAN AQUESTA TARDA PER BUSCAR UNA ALTERNATIVA A LA MOCIÓ CUPAIRE.

LLISTES D'ESPERA. AL 2015 ES VAN REDUIR UN 4,3% PERÒ  NO ES COMPLEIX L'OBJECTIU DELS 180 DIES EN ALGUNES OPERACIONS.

DEMÀ, L'ATLÈTIC DE MADRID. EL BARÇA PREPARA ELS QUARTS DE FINAL DE LA CHAMPIONS SENSE DUBTES PER LA DERROTA AL CLÀSSIC.

La setmana vinent pot ser clau perquè PSOE, Podemos i Ciutadans arribin a un acord d'investidura. Avui Pedro Sánchez ha assegurat que està disposat a cedir.

Jornada de vaga al metro de Barcelona. Aquest matí hi ha hagut aturades de 10:30 fins les 13:00 i al vespre se n'han convocat de 18:30 fins les 23:00. Els talls d'aquesta nit coincidiran amb el Barça-Reial Madrid al Camp Nou.

Els col·legis de podòlegs demanen a les escoles que es prohibeixi l'ús de bambes amb rodes. Diuen que perjudiquen el creixement muscular dels infants i que el seu ús reiterat pot provocar problemes a llarg termini.

Barça i Madrid s'enfronten aquest vespre en un nou clàssic de la Lliga al Camp Nou. Els blaugrana són favorits i volen fer una passa més cap al títol guanyant l'etern rival amb Rafinha com a novetat a la convocatòria. El Madrid, de la seva banda, arriba a Barcelona obligat a guanyar si vol seguir aspirant al títol amb l'única baixa de Varane.

El conductor responsable de l'accident de Pont de Molins, en què van morir set persones, tenia el carnet retirat. Des del desembre tenia suspès el carnet de conduir francès per haver perdut tots els punts. Tant ell com els altres quatre joves que viatjaven al cotxe tenien antecedents policials.

12 dies després de l'atemptat, avui surten els tres primers vols de l'aeroport de Zaventem. La terminal continuarà tancada a trens i autobusos i les autoritats han reforçat la seguretat amb controls a vehicles i passatgers.

Les vendes de cotxes elèctrics es disparen durant els dos primers mesos de l'any. A Catalunya ja hi ha uns mil punts de recàrrega i aquest any se'n preveuen instal·lar fins a 200 més en aparcaments privats.

Més 200.000 scooters circulen cada dia per Barcelona. El Museu de la Moto presenta aquests dies una selecció dels exemplars més curiosos coincidint amb el centenari dels primers scooters.

El Reial Madrid es va endur el clàssic remuntant el gol inicial de Gerard Piqué. Karim Benzema i Cristiano Ronaldo van donar la victòria a l'equip blanc. El Barça no va saber gestionar l'avantatge i va acusar el cansament d'alguns jugadors. Els blaugrana estan ara a sis punts de l'Atlètic i a set del Madrid.

Durant tot aquest any es commemora el 700è aniversari de la mort de Ramon Llull. En la seva obra va tractar la filosofia, la religió, la ciència i la mística, però la seva obsessió va ser aconseguir el diàleg entre religions i cultures. A l'entrevista d'aquesta setmana n'hem parlat amb el catedràtic emèrit de Filologia Clàssica de la UAB Pere Villalba.

Parlem d'una moda que ha arrelat entre els més joves: es tracta de bambes que porten rodetes incorporades. Els col·legis de podòlegs d'Espanya ha demanat a les escoles que les prohibeixi, perquè l'ús reiterat d'aquest calçat pot provocar problemes de salut i creixement. Segons un estudi recent un de cada deu nens va a classe amb sabates amb rodes.

Acomiadem l'Informatiu d'aquest dissabte amb una icona del pop espanyol que compleix 60 anys. Durant la seva llarga trajectòria, Miguel Bosé ha venut més de 20 milions de discos. L'any 1977 va gravar el primer i tres anys després la seva carrer va començar a despuntar i arriba amb alts i baixos fins el 1984, quan decideix fer una aposta més arriscada tant en la posada en escena com en la música. Són els anys dels seus grans èxits: "Amante bandido", "Sevilla",... Aquest mes de maig enregistrarà el seu primer concert en acústic.

Us parlem d'un vehicle amb història: els scooters. Ha fet 100 anys des que va fabricar-se el primer model. El seu ús és massiu en ciutat com Barceona, on cada dia n'hi circulen més de 200.000. El Museu de la Moto de Barcelona ha seleccionat alguns dels exemplars més curiosos en una exposició.

Aquesta setmana hem vist fins a quin punt el cotxe elèctric desperta l'interès de molts conductors. L'increment en l'autonomia i el descens del preu han fet créixer les expectatives... i en poques hores, models com el nou Tesla han aconseguit més de 130.000 reserves. L'any passat, a tot el món es van vendre prop de mig milió de cotxes elèctrics. A casa nostra, a poc a poc, aquest tipus de vehicles es van fent un forat al mercat automobilístic.

Acabem una setmana de nou amb força actualitat política, marcada sobretot per la reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, però també per l'incompliment del dèficit que ha provocat retrets entre el govern central i la Generalitat. Són notícies que hem recollit al resum de la setmana.

L'escola Claver de Lleida duu a terme un projecte solidari amb el nom de Jambatam, una paraula que significa pont en una de les llengües d'Àfrica. El seu objectiu és construir una escola al Sudan del Sud i porten més d'un any col·laborant-hi. Professors, pares i alumnes treballen de forma transversal per conèixer una realitat força llunyana.

Puigdemont rebutja les paraules de montoro sobre l'incompliment del dèficit
Carles Puigdemont acusa a Cristóbal Montoro de ser el responsable d'un forat al dèficit públic que duplica el de les autonomies. Puigdemont diu que la Generalitat fa els deures i que és l'Estat que incompleix els pagaments a les comunitats. Des del govern en funcions, la vicepresidenta insisteix que algunes comunitats han de millorar la gestió.

L'ajuntament de Barcelona revoca la medalla d'or a Cristina de Borbó i a Jordi Pujol
El Ple de l'ajuntament de Barcelona ratifica la decisió de retirar la medalla de la ciutat a la Infanta Cristina i a l'expresident Pujol. Tots els partits hi han votat a favor en els dos casos. A Cervera, el consistori ha declarat persona non grata al rei i a la família reial amb el suport de la CUP, Convergència, Esquerra i independents.

Abusos a menors
Barcelona serà ciutat de tolerància zero i s'aprova un pla per a diagnosticar i prevenir tot tipus d'abusos

És la acord pres per tots els grups municipals, que també han aprovat un pla per diagnosticar la realitat actual i dotar els equipaments municipals d'eines de prevenció. Aixi com aconseguir un canal segur que permeti denunciar... amb la màxima confidencialitat. Al ple hi ha assistit Manuel Barbero, el pare que ha destapat l'escàndol dels abusos sexuals a l'escola dels maristes de sants-les corts....

Vaga de metro
Aturades parcials amb serveis mínims del 20% al matí i del 50% a la tarda durant el Barça-Madrid

Per megafonia i als panells luminosos s' avisa ja als usuaris de la vaga. Les negociacions entre TMB i el comité d'empresa han avançat però no pel que fa a l'augment salarial que demanen els treballadors. És per això que faran 2 aturades parcials, de dos quarts d'onze del matí a la una del migdia i de dos quarts de 7 de la tarda a les 11 de la nit. Els serveis mínims decretats són del 20% al matí. A la tarda, en coincidir amb el partit Barça-Madrid, augmentaran i passaran 5 de cada 10 combois, un fet que han criticat els treballadors.

El Barça i el Madrid sortiran amb totes les figures al clàssic de demà
El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans del clàssic de demà al Camp Nou. Luis Enrique compta amb l'equip de gala per mirar de sentenciar la lliga en un partit en què vestiran una samarreta amb el lema: Gràcies Johan. Al Madrid, Zidane ha dit aquest migdia que no llencen la tovallola i que sortiran a totes.

"Les quatre estacions"
Anne-Sophie Mutter toca al palau la popular composició de Vivaldi

Les quatre estacions de Vivaldi és una de les obres més celebrades de la música... i si a més la intèrpret és Anne-Sophie Mutter, la qualificació és màxima. Es podrà comprovar aquesta nit al Palau de la Música, on la famosa violinista alemanya tocarà aquesta popularíssima partitura.

Carles Puigdemont ha acusat al ministre Montoro de xuclar els impostos dels catalans i centrifugar la despesa. Des del govern en funcions, la vicepresidenta ha defensat la seva gestió i ha insistit en que algunes comunitats autònomes no han fet els deures i han de millorar la gestió.

El Ple de l'ajuntament de Barcelona ha ratificat la decisió de retirar la medalla de la ciutat a la Infanta Cristina i a l'expresident Pujol. Tots els partits hi han votat a favor en els dos casos. A Cervera, el consistori ha declarat persona non grat al rei i a la família reial amb els vots a favor de la CUP, Convergència, Esquerra i independents.

Veureu imatges de l'operació dels Mossos i la Policia Nacional que ha permès desarticular una macro organitazció criminal que distribuia cocaïna a altres traficants. Els han intervingut 338 kilos de cocaïna, 500 plantes de marihuana i més de dos milions d'euros en efectiu. Hi ha set detinguts, sis dels quals són a la presó.

Un invent de quatre joves estudiants d'universitat catalanes pot revolucionar el món de l'energia. Han inventat un aparell que converteix l'energia de la fotosíntesi en electricitat. Així doncs, amb una planta de casa es pot carregar el telèfon mòbil o amb un parc públic l'enllumenat de la zona. Costa 99 euros i ara estan buscant finançament per desenvolupar-lo.

El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans del clàssic de demà al Camp Nou. Luis Enrique compta amb l'equip de gala per mirar de sentenciar la lliga en un partit en què vestiran una samarreta amb el lema: Gràcies Johan. Al Madrid, Zidane ha dit aquest migdia que no llencen la tovallola i que sortiran a totes.

INCOMPLIMENT DÈFICIT. PUIGDEMONT CRITICA LES ACUSACIONS DE MONTORO SOBRE LA RESPONSABILITAT DE CATALUNYA.

MEDALLES D'OR. L'AJUNTAMENT DE BARCELONA RATIFICA LA RETIRADA A LA INFANTA CRISTINA I A JORDI PUJOL.

OPERACIÓ POLICIAL. INTERVENEN 338 KG DE COCAÏNA I 2 MILIONS D'EUROS A UNA BANDA QUE VENIA DROGA A TRAFICANTS.

UTILITZAR LA FOTOSÍNTESI. INVENTEN UN APARELL QUE PERMET CARREGAR EL MÒBIL AMB UNA PLANTA DE CASA.

SENSE RESERVES. EL BARÇA I EL MADRID SORTIRAN AMB TOTES LES FIGURES AL CLÀSSIC DE DEMÀ.

Montoro culpa a catalunya de l'incompliment de l'objectiu de dèficit de l'estat
Cristobal Montoro culpa en part a Catalunya de l'incumpliment de l'obejectiu de dèficit de l'estat que va tancar el 2015 un punt per sobre del límit fixat per Europa. El ministre d'Hisenda en funcions acusa a les autoritats catalanes d'haver estat més pendents de les eleccions del 27 de setembre que de la gestió

Situació a catalunya
En comú podem i el psc accepten buscar sortides però mantenen el seu criteri

Mentrestant, l'endemà de la trobada Sánchez-Iglesias en què els dos dirigents van donar llum verda a buscar a Catalunya solucions al debat sobiranista, els líders d'En Comú Podem i del PSC

La detecció precoç del càncer de còlon arribarà l'any 2017 al 100% de la població de risc
Una detecció a temps del càncer de còlon podria augmentar l'índex de curació, que ja és força alt. Es tracta del tipus de tumor més freqüent en homes i dones a Catalunya i cada any se'n diagnostiquen més de 5000 nous casos. Per això metges i entitats recomanen un estil de via saludable i fer-se proves preventives.

Messi torna avui i mathieu estarà uns dos mesos de baixa per l'operació de menisc
El Barça comptarà aquesta tarda per primer cop amb tota la plantilla per preparar el clàssic contra el Madrid. Luis Enrique ja tindrà a les seves ordres Suárez, Alves, Mascherano i Messi que dissabte buscarà el seu gol 500. Qui no podrà participar és Mathieu, operat avui del genoll i amb dos mesos de baixa per endavant

Mercat de les flors
"+45" és un nou espectacle de dansa que reflexiona sobre la maduresa

Qualsevol edat és bona per ballar. I això és el que vol demostrar el coreògraf afincat a Barcelona, García ferro, en nou projecte de dansa "+45" que es podrà veure des de demà al Mercat de les Flors.

En Comú podem i el PSC accepten el repte de trobar una sortida al debat sobre al celebració d'una consulta que els han encarregat Pedro Sánchez i Pablo Iglesias conscients que tenen una de les claus en les negociacions del govern. De moment, mantenen les posicions. Xavier Domènech aposta per un referèndum sobre la independència de Catalunya i el PSC per la reforma federal de la Constitució. Ciutadans rebutja un govern amb Podemos i el PP acusa a Sánchez d'amagar una negociació sobre la consulta.

Els serveis jurídics del Parlament desaconsellen tirar endavant la moció de la CUP sobre la independència i adverteix de les conseqüències que pot tenir si el Constitucional decideix actuar ja que es basa en la resolució que està suspensa pel Tribunal. Mentrestant, avui s'ha format la tercera ponència que ha de fer una de les lleis de la ruptura i que l'oposició ha portat també al Constitucional.

Un estil de via saludable i fer-se proves preventives són les claus per evitar el càncer de còlon. És el tipus de tumor més freqüent en homes i dones a Catalunya i cada any se'n diagnostiquen més de 5.000 nous casos. Avui, en el dia mundial contra el càncer de colon, metges i entitats ens recorden que, si es detecta a temps, té un índex de curació molt elevat.

Avui ens endinsem en la polèmica sobre la grua a Barcelona. La síndica ha obert una investigació per aclarir si sempre està justificada la retirada dels vehicles i respondre a les queixes dels alts preus de les multes. Actualment es paguen 148 euros per la retirada del cotxe. De moment, l'ajuntament no vol entrar al debat.

Al Barça, Luis Enrique només tindrà dos entrenaments per preparar el clàssic amb tota la plantilla. Avui està previst que arribin Alves, Suárez, Mascherano i Messi per assistir a la sessió de la tarda. Jeremy Mathieu, l'única víctima del virus FIFA, ha passat aquest matí pel quiròfan.