Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba


NOVA RONDA DE CONTACTES. EL REI DECIDIRÀ SI PRESENTA UN NOU CANDIDAT O SI ES CONVOQUEN NOVES ELECCIONS.

ESTER QUINTANA. EN LA DECLARACIÓ AL JUDICI HA EXPLICAT LA SEVA VERSIÓ DELS FETS I COM VA NOTAR L'IMPACTE.

LA L9 SUD, INFRAUTILITZADA. TMB LLANÇA UNA CAMPANYA PER CAPTAR NOUS USUARIS, I DIU QUE ÉS UNA INVERSIÓ DE FUTUR.

VIATJA AQUESTA TARDA. EL BARÇA RECUPERA LUIS SUÁREZ  PER JUGAR-SE AL CALDERÓN EL PAS A SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS.

PREMIS SANT JORDI. REPASSAREM ELS MILLORS MOMENTS DE LA GALA D'ENTREGA DELS GUARDONS DE RNE A CATALUNYA.

  • Esther Quintana va perdre l'ull esquerre el 14 de novembre de 2012 a conseqüència d'una pilota de goma, tal com va dictaminar el jutge. El cas va tenir una gran repercusió mediàtica i política i va provocar dimissions a Interior. Arran dels fets el Parlament va prohibir l'ús d'aquests projectils./ Tres anys i mig després el cas arriba a judici a l'Audiència de Barcelona. A la banqueta s'asseuen , un escopeter i un subinspector dels mossos d'esquadra acusats d'haver disparat el tret que va provocar la pèrdua de l'ull. Isabel Palacios, una primera sessió que ha estat més aviat de tràmit perquè serà demà quan comencin a parlar els testimonis./ Sobre aquesta cas el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha mostrat el seu suport als agents jutjats, ha defensat la pressumpció de innocència pero ha recordat que ja va demanar perdó per la lessió de Quintana
  • El comissari en cap ha fet aquestes declaracions en l'acte del Dia de les Esquadres, on també ha demanat que el cos policial quedi al marge dels debat polític./ De la seva banda, el ministre de Justícia en funcions ha explicat que els serveis jurídics de l'Estat estudien portar als tribunals la moció de suport a la declaració del 9N aprovada pel darrer ple del Parlament.
  • Ho dèiem en començar: el Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent al món. A Catalunya la pateixen prop de 20.000 persones. El 15% són diagnosticats abans dels 45 anys. Avui, en el dia mundial contra el Parkinson, malalts i associacions lluiten per donar a conèixer la seva situació.
  • I avui, també, per primera vegada hem sentit l'alcaldessa de Barcelona parlant sobre la polèmica del regidor de la CUP, Josep Garganté, denunciat per pressumpta coacció a un un metge perquè involucrés la guàrdia urbana en una lesió a un manter.
  • Després de la derrota a Anoeta, el Barça ha tornat a la feina, centrat en el vital partit de champions de dimecres al Calderón./ Ara cal que també es reactivin Messi i un Neymar que torna a ser noticia per temes extraesportius.
  • Els guardonats del Premis Sant Jordi de Cinema que cada any atorga RNE han fet aquest matí una trobada amb els mitjans de comunicació abans de la gala que se celebra aquesta nit a l'antiga fàbrica Damm. Hi eren els principals premiats, el director Fernando Colomo, l'actriu Natàlia de Molina, la catalana Laia Costa i tota la resta... I entre ells Imanol Arias, que aquesta nit recollirà el guardó a la Trajectòria, just el mateix any en què actor i Premis celebren el 60è aniversari.

Comença el judici pel cas Quintana. Dos mossos s'asseuen al banc dels acusats per haver disparat suposadament un pilota de goma que va fer perdre l'ull a Quintana que estava al passeig de Gràcia de Barcelona durant la manifestació de la vaga general del novembre de 2012. La fiscalia demana dos anys de presó pels agents i l'acusació popular en demana 9. El cas va fer un gir de 180 graus. Interior va passar de negar-ho a pagar una indemnització i a demanar disculpes i, a més, va servir per acabar amb l'ús aquest projectils.


La política segueix marcada per les complicadíssimes negociacions per formar govern. Avui socialistes, Podemos i Ciutadans han seguit acusant-se mútuament de ser els responsables de la ruptura del diàleg a tres. I el PP manté la seva oferta negociadora a uns socialistes que segueixen descartant pactar amb Rajoy.


En el dia Mundial del Parkinson recordarem que a Catalunya hi ha uns 20 mil afectats que avui reclamen un esforç per visibilitzar més la malaltia i que es reconegui el treball dels cuidadors. Es la segona malaltia neurodegenerativa al món, només superada per l'Alzehimer.


El Barça torna a la feina amb l'objectiu d'oblidar la derrota a Anoeta i preparar el partit de Champions contra l'Atlètic de Madrid. Mentrestant, el web Football Leaks ha desvetllat que Neymar va cobrar 8 milions i mig pel fitxatge, que té un salari de 5 milions per temporada més primes i garantit un total de 45,9 milions a la fi del contracte.


I a l'hotel Arts de Barcelona hem pogut veure alguns dels guardonats amb els Premis Sant Jordi de cinematografia que Radio Nacional d'Espanya a Catalunya entrega aquest nit. Entre els més destacats, als actors Natalia de Moltina i Imanol Arias o a les pel·lícules Truman i Isla Bonita. La gala es farà aquest vespre a l'antiga fàbrica Damm.

 

A l'hotel Arts de Barcelona hem pogut veure alguns dels guardonats amb els Premis Sant Jordi de cinematografia que Radio Nacional d'Espanya a Catalunya entrega aquest nit. Entre els més destacats, als actors Natalia de Moltina i Imanol Arias o a les pel·lícules Truman i Isla Bonita. La gala es farà aquest vespre a l'antiga fàbrica Damm.

CAS QUINTANA. COMENÇA EL JUDICI QUE ASSEU DOS MOSSOS D'ESQUADRA AL BANC DELS ACUSATS.

LES NEGOCIACIONS. PSOE, PODEMOS I CIUTADANS BUSQUEN UN RESPONSABLE DEL FRACÀS DE LA REUNIÓ A 3.

DIA PARKINSON. 20.000 CATALANS PATEIXEN AQUESTA MALALTIA I RECLAMEN MÉS PRESÈNCIA A LA SOCIETAT.

SETMANA VITAL. EL BARÇA LLUITA PER A OBLIDAR LA DERROTA D'ANOETA DE CARA AL PARTIT DE CHAMPIONS DE DIMECRES.

PREMIS SANT JORDI. RNE RECONEIX ACTORS COM NATALIA DE MOLINA I IMANOL ARIAS I PEL·LÍCULES COM "TRUMAN".

 

Noel Gallagher va actuar anit a Barcelona. El cantant britànic va presentar el seu nou disc però també va interpretar versions de clàssics d'Oasis que van fer vibrar el públic del Sant Jordi Club. Com sempre polèmic i provocador, ens va concedir una entrevista per parlar del seu projecte en solitari, d'una possible reunió d'Oasis... i de la seva segona gran passió: el futbol.

Queden 20 dies per intentar una investidura a Espanya. El 25 d'abril marca el punt de NO retorn. És la data límit en què el Rey pot convocar una nova ronda de consultes per escollir candidat. El pròxim pas el donaran la setmana vinent les bases de Podemos que hauran de votar si donen suport a un acord PSOE-Ciutadans.

La crisi dels refugiats a Europa està lluny de resoldre's i avui ens deixa imatges molt dures del camp d'Idomeni.

La policia macedònia impedeix amb gasos lacrimògens que centenars de refugiats travessin la frontera a Idomeni. El pas festà tancat però encara hi ha 11 MIL persones, la majoria refugiats sirians, que continuen a la zona esperant l'obertura.

Iniciativa tanca avui la seva assemblea nacional amb un nou full de ruta pels pròxims 4 anys. El text aposta per la confluència de les esquerres a Catalunya i per situar el referèndum com a punt de partida del procés constituent.

És Noel Gallagher anit al Sant Jordi Club, a Barcelona. El cantant britànic va interpretar clàssics dels Oasis i temes del seu nou treball 'Chasing Yesterday'. En les distàncies curtes, Gallagher NO ha canviat, l'escoltarem a la part final de l'Informatiu.

Continua la maledicció d'Anoeta. 9 anys duu el Barça sense guanyar al camp de la Reial Societat. Els blaugrana van perdre 1 a 0 i es compliquen la Lliga. Amb aquesta nova ensopegada, l'avantge amb els de Simeone és redueix a 3 punts i a 4 amb el Madrid.

La setmana ha acabat amb la sensació que estem més aprop de repetir unes eleccions generals al juny. Però durant els darrers dies també han estat notícia els contribuents que ja poden fer la declaració de la renda i l'escàndol dels anomenats papers de Panamà.

 

Catalunya és el primer productor de vi d'Espanya amb una producció de 180 milions d'ampolles l'any. A l'hora de decidir-nos per una marca cada vegada ens fixem més en l'etiquetatge. Segons un informe de la facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, després del preu la presentació de la botella és l'aspecte més valorat per als consumidors.

El mes de setembre passat va entrar en vigor la llei de segona oportunitat. Una normativa que ofereix solucions perquè els qui perdin la casa no hagin de seguir pagant el deute, en molts casos, de per vida. La llei obre la porta a aplicar quitances i altres mecanismes de moratòria a deutes de petits empresaris i particulars. Es calcula que hi ha gairebé dos milions de persones que podrien arribar a acollir-s'hi però de moment només ho han fet 800 persones, de les quals 200 a Catalunya.

Mariano Rajoy ha tancat fa una estona a Barcelona la Convenció del PP sobre l'enfortiment institucional. Els populars han donat a conèixer els cinc pactes d'Estat per acordar una gran coalició de govern amb PSOE i Ciutadans. Hores d'ara, però, l'escenari que sembla més probable és el de noves eleccions al juny.

La repetició electoral guanya força. Avui Pablo Iglesias, que també és a Barcelona, s'ha mostrat ferm i ha tornat a refredar la possibilitat d'un pacte per a investir a Pedro Sánchez.

Els socialistes diuen que no entenen l'actitud de Podemos i culpen a Iglesias de què hi pugui haver noves eleccions.

Les sèries del futur es veuran en realitat virtual i permetran interactuar amb els personatges. La primera en provar-ho ha estat "El Ministerio del Tiempo". La producció de TVE ha presentat aquestes novetats a la tercera edició del festival "Serializados" que es fa a Barcelona.

 

La sèrie de televisió espanyola "El Ministerio del Tiempo" és una de les protagonistes de la 3era edició del festival de sèries de Barcelona que es clausura aquesta tarda. En una de les taules rodondes, els guionistes i productors de la sèrie han explicat la gran novetat de la segona temporada: l'ús de la realitat virtual en un capitol pilot gràcies a una aplicació per a mòbil, que permet a l'espectador interactuar amb els personatges. Diuen els seus creadors que és un pas més en la participació de l'espectador a l'hora de consumir una ficció televisiva.

  • Les mesures sobre la corecció del dèficit que el ministre d'Hisenda en funcions ha enviat a les autonomies que l'incompleixen, està posant en peu de guerra algunes comunitats... entre elles Catalunya. El mateix dia què el consell de ministres ha començat a estudiar un nou model de finançament autonòmic, el president Puigdemont ha explicat que s'ha posat en contacte amb 5 presidents de comunitats els de Balears, València, Aragó, Extremadura i Andalusia per unir les seves crítiques a que hi hagi més retallades. Puigdemont considera injusta la norma de Montoro i adverteix que posa en risc el creixement i els serveis socials./ Doncs, d'aquí a una hora, Puigdemont rebrà a la generalitat al líder de Podemos per discutir la situació a Catalunya i l'estat de les negociacions per a la investidura. Iglesias visita Catalunya l'endemà de la trobada entre Miquel Iceta i Xavier Domenech. Els líders del PSC i d'En Comú Podem mantenen les seves propostes de reforma federal i referèndum i, tot i que valoren que s'hagi obert el diàleg, no confien gaire que serveixi per desencallar la negociació a Madrid.
  • El TC ha anul.lat part del decret de pobresa energètica que va aprovar la Generalitat i que el govern va recòrrer. El Tribunal anul.la la els articles que garanteixen el subministrament d'electricitat i gas a les families vulnerables que no puguin pagar factures al considerar que l'executiu català no té competències per decidir si s'ha de tallar o no el subministrament i per aixó ho considera insconstitucional. El govern, però, ja ha dit que l'empara una llei del 2015 que té rang superior al decret.
  • Un 70% dels professors catalans pateix al llarg de la seva trajectòria professional algún tipus de violència. Una dada alarmant que conclou un estudi del sindicat USTEC on es demana més suport a la Generalitat.
  • A la inversa...Els Mossos d'Esquadra han detingut el conserge de l'escola pública Josep Pallerola, de Sant Celoni, per presumptes abusos sexuals a 3 nenes del centre. Les famílies de les menors el van denunciar i l'home, de 50 anys, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. El conserge, treballador municipal, viu a la mateixa escola i l'Ajuntament, segons ha confirmat a TVE, ni el farà fora ni l'hi obrirà cap expedient fins que no hi hagi sentència.
  • Josep Garganté, el regidor de la CUP a l'ajuntament de Barcelona que serà jutjat per suposades coaccions a un metge, denuncia que tot és un muntatge policial. Ho fa després que El Periódico ha publicat un vídeo que deixa constància de la discusió amb el facultatiu.
  • El Barça torna demà a Anoeta, on la temporada passada va patir una derrota que ho va canviar tot./ Quan demà el Barça surti a jugar a Anoeta, ja sabrà el que hauran fet l'Atletic i el Reial Madrid. L'Espanyol rebrà a Cornellà els matalassers, quatre dies abans que afrontin la tornada de Champions davant el Barça
  • Ja tenim aquí l'esperat nou disc dels MANEL. Es diu "Jo competeixo", un títol escuet que amaga novetats importants, amb arranjaments i instrumentacions que no apareixien en els discos anteriors.

Podemos sotmetrà a votació la seva posició en la negociació per formar govern i la setmana vinent les seves bases hauran de decidir si opten per un govern del PSOE i Ciutadans o si cal seguir buscant un acord dels partits d'esquerres, al marge del partit d'Albert Rivera. És la decisió que Pablo Iglesias ha anunciat aquest migdia després de la reunió a tres d'ahir. Un camí que Ciutadans dona per tancat. Els socialistes encara mantenen l'esperança i demanen un esforç a tothom.

Pablo Iglesias es reunirà aquesta tarda amb el president Puigdemont que aquest matí s'ha referit durament a les condicions que el ministeri d'Hisenda ha posat a les comunitats que no han complert amb el dèficit. Diu que posen en risc el creixement i els serveis socials.

Avui ens acostarem a una de les realitats del sistema educatiu català. El 70 per cent dels professors pateixen, en algun moment o altre de la seva trajectòria professional, algun tipus de violència a les aules. I un 20 per cent dels agredits ho són físicament. Són les dades d'un estudi del sindicat USTEC que demana més suport de l'administració.

'Els Manel' posen avui a la venda el seu nou disc "Jo completeixo". Es tracta del quart disc de la banda enregistrat a Nova York i on destaca encara més en el so electrònic tot i que ells volen defugir de les etiquetes.