Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El grup osonenc Obeses ha guanyat el Premi Disc Català de l'Any per l'àlbum "Monstres i Princeses". Un guardó que atorguen els oients de Ràdio 4 des del 1979 i que distingeix el millor treball discogràfic de l'any cantat en català.

Monstres i Princeses, d'Obeses, és el Disc Català de l'Any del 2015. Després d'Obesisme Il.lustrat i Zel, aquest tercer treball es consolida com una de les propostes més personals i eclèctiques de l'actual panorama musical català. Un premi que confirma la meteòrica carrera del grup de Tona.

L'univers particular d'Obeses té com a referent la globalitat de la música. Tot i agraïr les comparacions amb grups que admiren, reivindiquen la seva autenticitat i exclusivitat. Perquè l'objectiu -diuen- és fer música...amb atreviment

fruit d'aquesta ambició creativa és la versió simfònica del disc que van estrenar a l'Auditori i ara gira pel territori amb altres bandes.
Dijous al vespre recullen el guardó a la festa de Ràdio 4 a l'Antiga Fàbrica Damm on actuaran en directe. Invitacions al web disccataladelany.cat


QUERELLA 9N AL TSJC. HOMS AFIRMA QUE ES TRACTA D'UN JUDICI POLÍTIC I DIU QUE S'EXPLICARÀ SI LI DEMANA EL SUPREM.

DESPRÉS DEL NO A SÁNCHEZ. PSOE I CIUTADANS NEGOCIARAN CONTJUNTAMENT LA RECERCA DE NOUS ACORDS.

DESENVOLUPADA A TERRASSA. UNA LENT DE CONTACTE ACONSEGUEIX FRENAR L'AUGMENT DE LA MIOPIA.

UN MAL HÀBIT. ELS EXPERTS DIUEN QUE FER SONAR EL DESPERTADOR REITERADAMENT POT PERJUDICAR LA MEMÒRIA.

CENTENARI DEL TRIDENT. EL BARÇA CONSOLIDA EL LIDERATGE DE LA LLIGA AMB UN CONTUNDENT 4 A 0 A EIBAR.

Us heu fixat que per alguns productes, especialment els cosmètics, les dones paguen més que els homes? Ara un estudi del departament de consum de Nova Iork posa de relleu que els articles femenins efectivament poden tenir un sobrecost del 7%. Dos dies abans del dia internacional de les dones un equip de l'informatiu ho ha constatat.

El rei es reuneix demà amb Patxi López per analitzar la situació d'incertesa en la què queda Espanya després que Pedro Sànchez no hagi aconseguit prou suports per ser investit president. El dia abans que els partits reprenguin les negociacions, des del PSOE insisteixen a traslladar la pressió sobre "Podem", a qui demanen que se sumin a l'acord de socialistes i Ciutadans. Des del PP acusen Albert Rivera d'enganyar els espanyols i d'actuar com a número dos del PSOE.

Compartir casa amb altres persones grans és una opció que es va estenent entre els jubilats. Són habitatges que els permeten mantenir la independència però compartint despeses. A Catalunya s'està promovent la tercera iniciativa d'aquest tipus de l'estat.

Per commemorar el dia Internacional de les dones una quarentena d'actrius llegeixen textos i poemes per recordar les que han fet de l'escenari la seva professió. Les intèrprets denuncien que la paritat en el món del teatre encara és una il·lusió.

El Barça juga a Eibar sense el trident. No hi haurà Neymar, sí Suárez i Messi. A la primera volta, l'uruguaià va fer un hat-trick i vol repetir-lo per treure el pichichi a Cristiano Ronaldo. Messi ha marcat els 3 últims partits. Tot i així, Luis Enrique avisa que no val a badar.

Tenen com a objectiu convertir-se en una alternativa a les residències per gent gran. En diuen "cohousing" i són habitatges que combinen espais privats amb altres de comuns gestionats pels mateixos residents. A espanya ja n'hi ha dos en funcionament i a Cerdanyola s'està organitzant la que seria la primera experiència a Catalunya.

La relació entre el cos i la roba es materialitza en l'acte de vestir-nos. El cos codiciona l'ús de la peça i la peça alhora projecta formes sobre el cos. El diàleg entre l'un i l'altra és el punt de partida de "Vestir i desvestir cossos", l'exposició que acull el centre d'Art La Panera de LLeida i que manifesta que la indumentària va més enllà de la superficialitat. Fins al 22 de maig.

Nova reunió del PSOE i de Ciutadans per analitzar els passos a seguir després que Pedro Sánchez no hagi aconseguit prou suports per ser investit President del govern. Els socialistes diuen que continuaran treballant per afegir més formacions a l'acord que tenen amb el partit taronja. De la seva banda, Mariano Rajoy insisteix que cal un govern estable i per això ha tornat a proposar una gran coalició.

Estem davant una situació inèdita a la democràcia espanyola. Si d'aquí dos mesos no hi ha president, es convocarien noves eleccions el 26 de juny.

El rei i el president del congrés Patxi López es reuneixen dilluns per analitzar la situació. El cap d'estat pot optar entre proposar un candidat o esperar al resultat de les negociacions que els partits polítics reprenen a partir de la setmana que ve.

El nou abat de Poblet, Octavi Vilà, parla avui a l'informatiu de la situació política a Catalunya . Vilà es mostra partidari del diàleg per asegurar la convivència entre catalans.

Un pis ben aïllat gasta fins a 5 vegades menys energia que un de convencional. Però a Catalunya només un 1% dels habitatges obté el certiticat energètic de classe A, el que s'atorga als més eficients. En el dia Mundial de l'eficiència energètica us explicarem perquè és important que aquest tant per cent creixi.

L'escultor Xavier Corberó recull en una exposició a Barcelona més de 60 anys de trajectòria artística. La mostra conté escultures dibuixos i caricatures. L'artista ja té pensat què vol fer amb la seva obra una vegada ell no hi sigui.

El Barça prepara el partit de demà contra l'Eibar amb un possible nou rècord: podria igualar els 36 partits consecutius sense perdre del Milan. Els blaugrana entrenen aquesta tarda i després viatgen cap a Bilbao. No hi va Neymar,sancionat, però sí Suárez i Messi.

 

 

Viure a una casa eficient a nivell energètic pot suposar un estalvi de més de mil euros l'any. És potser el benefici més evident a nivell individual, però reduir el consum d'energia a les cases també alleuja el canvi climàtic. En el dia Mundial del l'eficiència energètica hem volgut aprofundir en aquest tema.

  • D'aqui a un parell d'hores començarà al Congrés la segons sessió d'investidura en que es tornarà a votar la candidatura de Pedro Sánchez, cap al final de la tarda. Igual que dimecres, el candidat socialista té molt poques possibilitats de ser investit perquè els partits no han canviat d'opinió.
  • I mentre, el president de la Generalitat ha parlat de política avui amb escolars. Ho ha fet a BTV. Tot i el pastís que li han regalat, no ha estat una entrevista ensucrada. Li han preguntat per l'exèrcit, la monarquia i la independència de Catalunya. Carles Puigdemont està convençut que s'arribarà a la sobirania si ho volen la majoria de catalans.
  • Ciutadans ha presentat un recurs de reconsideració a la mesa del Parlament sobre les ponències conjuntes de les 3 lleis independentistes./ El mateix ha fet el Partit Popular, que demana a Junts pel Sí i la CUP que si no volen respectar la llei espanyola, almenys respectin les recomanacions dels serveis jurídics del Parlament. També han registrat una moció , perquè el govern aclareixi si acatarà la suspensió de la conselleria d'Afers Exteriors que va dictar el Constitucional, abans que canviés de nom.
  • El TC ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra la llei catalana d'exercici de les professions de l'esport. Això implica la suspensió provisional de la llei mentre el tribunal estudia si és o no constitucional. Segons el govern espanyol la llei catalana excedeix les competències de la Generalitat per signar acords internacionals. Ara, l'executiu català té 15 dies per presentar al·legacions.
  • A Barcelona es van disparar l'any passat els robatoris amb força a domicilis. I també van augmentar els furts, que continuen sent la majoria dels casos denunciats i que van créixer sobretot al metro. Es va reduir el nombre de turistes víctimes d'un delicte tot i que encara representen el 19%.
  • I també a Barcelona, el govern d'Ada Colau ha denunciat avui que es destinen més de 200 milions d'euros de pressupost públic de salut a finançar serveis privats.
  • Una aplicació per controlar si el mosquit portador del virus del ZIKA arriba a casa nostra. És el que han posat en marxa L'Obra Social la Caixa i el CREAF amb una plataforma de denúncia ciutadana.
  • El Barça avança a pas de rècord... i ahir va superar la marca de partits sense perdre amb una contundent victòria al camp de Rayo Vallecano per 1 a 5. Amb el d'ahir ja són 35 partits consecutius sense perdre, una xifra a la que fins ara no hi havia arribat cap equip de la lliga espanyola. El record absolut el té la Juve amb 43 partits invictes./ Més malament li va anar a L'Espanyol, que va veure com s'esfumava l'objectiu de sumar la tercera victòria seguida. Els pericos van perdre a Cornellà davant del Betis per 0 gols a 3
  • Després d'una absència de 12 anys, la Compañia Nacional de Danza torna a actuar avui al Liceu , amb programa essencialment dedicat a la música d'Enric Granados en el centenari de la seva mort.

Pedro Sánchez se sotmetrà aquest vespre a la segona votació del seu debat d'investidura. Tot i que avui només necessita majoria de vots a favor, tot apunta a que els partits repetiran la votació de dimecres i tornaran a rebutjar la candidatura del líder socialista. En un article a El Periódico, Sánchez demana a Podemos que escullin entre progrés o Rajoy. Podemos insisteix en el seu no però insta als socialistes a negociar a partir de demà. El PP també diu que parlarà amb PSOE i Ciutadans tot i el no que ja els han dit.

Avui repassarem les dades de delinqüència a la ciutat de Barcelona on s'han disparat els robatoris a domicilis. Van pujar un 27 per cent al 2015. Cada dia n'hi va haver 18. En canvi han caigut els robatoris a botigues i cotxes. Els turistes segueixen sent un dels principals col·lectius que pateix fets delictius a la ciutat tot i que hi ha certa tendència a la baixa.

Dilluns estarà disponible "Mosquito alert", l'aplicació mòbil que permetrà fer seguiment dels mosquits transmissors de malalties com el Dengue, el Chikunguya, o el Zika. Qualsevol ciutadà podrà enviar dades a una plataforma de denúncia, perquè es pugui intervenir allà on calgui. Aquesta nova aplicació substitueix l'anterior "Atrapa el tigre", que va permetre identificar  4.000 localitzacions del mosquit tigre.

Als esports, el Barça manté l'avantatge al capdavant de la lliga després de guanyar al camp del Rayo Vallecano per 5 a 1. Messi amb un triplet va liderar els blaugrana que ja sumen 35 partits invictes i superen el rècord del Madrid. L'Espanyol, en canvi, torna a situar-se a dos punts del descens en perdre a casa amb el Betis per zero a tres.

DEBAT D'INVESTIDURA. TOT APUNTA A QUE PEDRO SÁNCHEZ TAMBÉ PERDRÀ LA VOTACIÓ AL CONGRÉS D'AQUESTA TARDA.

DELICTES A BARCELONA. ES DISPARA LA XIFRA DE ROBATORIS A DOMICILI, AL 2015 N'HI VA HAVER 18 CADA DIA.

CONTRA ELS MOSQUITS. UNA NOVA APLICACIÓ MÒBIL PERMETRÀ FER SEGUIMENT DELS MOSQUITS TRANSMISSORS DE MALALTIES.

EQUIP RÈCORD. EL BARÇA GUANYA EL RAYO I SUMA 35 PARTITS INVICTE MENTRE QUE L'ESPANYOL PERD AMB EL BETIS.

  • Aquesta declaració del Parlament ha posat fí al debat sobre una moció presentada pel grup de Catalunya Sí que es Pot per assegurar la detecció, notificació i actuació coordinada de l'administració en casos d'absusos sexuals a menors a les escoles./ Per unanimitat tots els grups parlamentaris han aprovat un text que insta al govern a revisar i millorar els protocols d'actuació en tot l'àmbit educatiu català. És la primera mesura legal que s'adopta davant les denúncies contra diversos professors que s'han destapat els últims dies./
  • Aquest debat al Parlament arriba el mateix dia que els els Mossos d'Esquadra han confirmat que ja han rebut 29 denúncies per abusos sexuals a menors als 2 centres dels maristes, el de Sants-Les Corts i el de L'Eixample. Els denunciats són 5 professors i 1 monitors de menjador. Tot i que, també avui mateix, el Periodico de Catalunya parla ja d'un nou cas. Mentrestant, el pare que va denunciar els primers abusos, lamenta la manca d'implicació jurídica de la Generalitat en els fets.
  • També al Parlament, avui s'han tornat a evidenciar les diferències en alguns temes entre Junts pel Sí la CUP i dins mateix de la coalició entre Convergència i Esquerra. Per exemple en relació a la retirada del monument franquista que hi ha aTortosa. La proposta de la CUP ha estat aprovada però amb el vot en contra d'alguns diputats de CDC, partit que governa a Tortosa.
  • I mentre això passava al Parlament, el TV ha admès ha tràmit l'incident d'execució per desobediència que el govern va promoure per la creació de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. Això podria implicar una advertència a la presidenta del Parlament i als membres de la comissió de que podrien estar comentent un delicte de desobediència. La comissió la presidirà Lluís Llach i té previst reunir-se dimarts vinent
  • Són imatges de la manifestació d'estudiants a Barcelona per protestar contra l'anomenat pla 3+2, que preveu escurçar els graus universitaris i allargar els màsters. Unes protestes que s'han repetit a Girona, LLeida i Tarragona... amb un seguiment desigual. Els universitaris denuncien sobretot que aquest model els resultarà més car./ La vaga s'ha notat a la majoria de facultats, on les aules han quedat mig buides.
  • Alves sancionat i Bartra, una altra vegada per raons tècnqiues, s'han quedat a casa.
  • La cova més fonda del món, Vorònia, sembla el lloc més adequat per escenificar l'infern en totes les seves formes. Una alegoria sobre el mal, la violència, la por i la pèrdua de valors a través del moviment, la paraula i la interpetació.
  • Després de representa-lo al Grec, la companyia La Veronal porta al Mercat de Les Flors aquest espectacle a cavall entre la dança, el teatre i la música que reflexiona sobre la impossibilitat d'evitar el mal un cop s'arriba a la vida adulta.
[an error occurred while processing this directive]