Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Salvador Illa ja és al Congrés on compareix per donar explicacions per la compravenda de mascaretes en el marc del cas Koldo. L'exministre de Sanitat assegura que la gestió va ser immaculada.

Una campanya electoral que arrencarà amb la ressaca dels resultats de les eleccions basques. Els partits els analitzen i els extrapolen a l'escenari català.

Són imatges de l'operatiu que va permetre detenir la setmana passada 32 membres dels Latin Kings. La Guàrdia Civil va activar el dispositiu per què planejaven una venjança amb armes.

El Barça culmina una setmana negra amb una derrota mínima al Bernabéu que deixa la lliga sentenciada.

Meg Ryan es va convertir als anys 90 en una de les actrius més importants del gènere còmic amb títols tan emblemàtics com 'Quan en Harry va trobar la Sally'; 'Alguna cosa per recordar' o ‘Tens un e-mail’. A

L'informatiu assegura que ‘Lo que sucede después’ té un toc diferent; la força de l'escena recau únicament en dos personatges: "És molt interessant que hi hagi només dues persones parlant, però també molt estrany perquè no crec que hi hagi gaires pel·lícules que facin això", afirma Ryan.

La Guàrdia Civil i la Delegació del Govern a Catalunya han explicat els detalls del cop a aquesta banda. La consideren una organització criminal molt violenta i jerarquitzada. Els imputen pallisses, coaccions, estafes, tràfic de drogues i d’armes.

Les 32 detencions s'acceleren quan els Latin Kings estaven a punt de venjar un apunyalament a l'Hospitalet al febrer per part, d'una banda, rival. Va ser al febrer. 

Durant els 14 registres han trobat matxets, armes de foc, punyals.

"Aquestes armes que se'ls han exposat maten, mutilen... I aquesta és la gravetat del fet que hem investigat, hem evitat que hagi ocorregut això a Catalunya", assegura el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya.

Funcionaven com una secta, és fàcil entrar però molt difícil sortir-ne. Amb una estructura clarament jerarquitzada.

Entre els 30 detinguts que han quedat en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelar hi ha, calculen, una desena d'espanyols. Només segueixen internats 2 menors. 

"Actuen als barris més vulnerables, capten a aquests jóvens de barris vulnerables com enganys, amb promeses", Carlos Prieto, delegat del Govern d'Espanya a Catalunya.

El Partit nacionalista Basc, ha empatat amb Bildu, a 27 escons, però guanya en vots i podrien tornar a governar amb el suport dels socialistes. Resultats i pactes que s'observen des de Catalunya

PSOE i PP fan la seva pròpia lectura mirant de reüll les eleccions del 12 de maig. Els dos s'acusen mútuament de fer créixer els independentistes, més enllà de Bildu al País Basc. 

Aquest matí a Madrid han arrencat en paral·lel les dues comissions d'investigació pel cas Koldo. Al Senat hi ha comparegut l'exassessor de l'exministre Ábalos.

Els 32 Latin Kings detinguts la setmana passada planejaven una venjança amb armes. La Guàrdia Civil i la Delegació del Govern a Catalunya han explicat els detalls del cop a aquesta banda. La consideren una organització criminal molt violenta i jerarquitzada. Els imputen pallisses, coaccions, estafes, tràfic de drogues i d’armes.

Esquerra Republicana i la CUP celebren els resultats històrics d'EH Bildu. De fet, Esquerra hi van de bracet a les eleccions europees. El mateix Pere Aragonès va participar al míting final de la formació abertzale.

Ciutadans assegura, però que els resultats són conseqüència del blanqueig que asseguren Pedro Sánchez ha fet de Bildu. També els socialistes posen en valor el resultat que han tret.

No estan tan satisfets els Comuns que s'afanyen a deixar clar que el resultat de Sumar no és extrapolable a Catalunya. 

Joan Ignasi Elena insisteix que Junts deixa la porta oberta a governar amb el PSC després del 12M: "El que he sentit és Trias no descartant aquesta possibilitat", ha dit sobre les paraules del regidor de Barcelona. El conseller d'Interior descarta que ERC voti Salvador Illa com a president i també tanca a la porta a que puguin governar gràcies als vots d'Aliança Catalana. En aquest sentit, demana més contundència als juntaires a descartant els vots d'AC perquè "és una organització d'extrema dreta". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, tampoc esclareix si faran president Carles Puigdemont si els guanya en aquestes eleccions: "Veurem la seva posició. No han volgut tenir excessiva relació amb nosaltres. La unitat s'ha de practicar dia a dia". Acusa Junts d'haver deixat sol a Esquerra al Govern "per interès electoral": creu que han decidit "anar per lliure" i fer "la seva guerra" al marge dels altres partits independentistes. Considera que hi ha "dubtes de la bona gestió" de Salvador Illa amb la compra de mascaretes durant la pandèmia: "No es va fer bé. És molt qüestionable". I defensa la "pujada espectacular" i "resultat brutal" d'EH Bildu a les eleccions basques.

L'artista revelació dels darrers Grammy llatins, la veneçolana Joaquina, fa gira per Espanya i aquest cap de setmana ha aterrat a la sala Heliogàbal de Barcelona. Abans del concert, ens atén al 'backstage' per comentar què ha significat per ella guanyar el premi a la Millor Artista Nova el novembre passat,

Fer molts actes públics que després es pengen a les xarxes socials. És l'estratègia habitual de la majoria de partits actualment amb la intenció d'arribar a tothom. Ara bé, tot i reconèixer la importància de la comunicació digital, hi ha experts en màrqueting polític que recomanen als candidats no deixar de trepitjar el carrer i buscar la proximitat física amb els electors.

Les campanyes electorals cada cop estan més professionalitzades i la majoria del pressupost se l'endú la distribució postal de paperetes i la cartelleria. Pel que fa als missatges, s'han anat personalitzant per amotllar-se al perfil de cada votant. És comú que siguin més curts, directes i sovint centrats en desprestigiar els adversaris.

Carles Puigdemont creu que les eleccions del 12 de maig han de servir per "desempatar". L'expresident de la Generalitat assegura que segueix apostant tant per la unilateralitat com per una reedició del pacte amb Esquerra, tot i que manté les crítiques als republicans. Pere Aragonès fa el mateix i llança dards contra Puigdemont al mateix temps que no tanca la porta a una entesa amb Junts després dels comicis. A tot això, els socialistes creuen que el model independentista és un "retrocés" i atribueixen les crítiques rebudes a la falta de propostes.

Últim diumenge de precampanya a Catalunya marcada pels pactes, tant del passat com postelectorals. Junts i ERC es miren amb recel, però no es descarten i el PSC demana passar pàgina. També han parlat de pactes el Partit Popular i Ciutadans, que carreguen a més contra la recuperació de la via unilateral que planteja Carles Puigdemont.

Fer molts actes públics que després es pengen a les xarxes socials. És l'estratègia de la majoria de partits per arribar a tothom. Parlem amb experts en màrqueting polític per saber com han evolucionat les campanyes electorals.

A 2 dies de Sant Jordi, els floristes treballen a contrarellotge per deixar les roses a punt. Enguany Sant Jordi cau en dimarts i el sector preveu una pujada de vendes.

L'actriu Meg Ryan és protagonista indiscutible al BCN Film Fest. Ve a presentar 'Lo que sucede después', el film que dirigeix i protagonitza, als Cinemes Verdi de Barcelona.

El Girona guanya el partit contra el Cadis 4 a 1 i també un bitllet per jugar a la competició continental. Gresca a Montilivi però amb el pensament amb la següent parada: assegurar plaça de Champions.

Posar l'infant al centre i adreçar-s'hi directament. És el que fa una magistrada de Barcelona després de dictar una sentència que prohibeix al pare d'una nena que se li acosti per prevenir un cas de violència vicaria. La magistrada, en una carta amb llenguatge entenedor, explica a la menor per què ha pres la decisió d'impedir que vegi el seu progenitor. Un gest molt poc habitual i que és aplaudit pels psicòlegs.

El pare de la nena volia augmentar els dies de visita, però la jutgessa ho va rebutjar tenint en compte els seus antecedents per violència masclista i els informes psicològics sobre la menor, que evidencien estrés postraumàtic.

Tot i que la sentència es pot recórrer, mare i filla estan satisfetes. L'advocada de la família destaca que es tracta d'una resolució extraordinària.