Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar a l'Informatiu ens fixem en com les escoles treballen la sensibilització dels qui en són testimoni. Ens ho explica un grup d'alumnes de Vilanova i la Geltrú, que ha posat en marxa un projecte per despertar mirades i consciència.

Prop de 10.000 habitants de 23 municipis del Berguedà, Ripollès i Solsonès podran reduir restriccions en el reg agrícola i el consum per persona i dia. Gràcies a les pluges dels darrers dies i de l'augment del cabal del riu Llobregat.

Els pactes postelectorals agafen protagonisme i a l'equador de la campanya arriba el primer debat televisat entre els candidats. Aquest vespre, a RadioTelevisió Espanyol.

En el Dia Internacional contra l'Assetjament escolar a l'Informatiu ens fixem en com les escoles treballen la sensibilització dels qui en són testimoni. Ens ho explica un grup d'alumnes de Vilanova i la Geltrú, que ha posat en marxa un projecte per despertar mirades i consciència.

El derbi de dissabte a Montilivi serà especial per a Eric Garcia. Hem parlat amb el central del Girona cedit pel Barça que qualifica de bona notícia la continuïtat de Xavi.

Els candidats al 12M han començat a parlar dels pactes postelectorals en els discursos de campanya d'aquest dijous al matí. El PSC marca com a línies vermelles Vox i Aliança Catalana, però no descarta pactar amb Junts. Carles Puigdemont, però, ha assegurat que no farà servir els seus vots per convertir Salvador Illa en president i insta ERC a fer el mateix.

Vox adverteix que prefereix una repetició electoral abans que facilitar un govern no-independentista liderat pels socialistes. Els Comuns insten el PSC a triar entre Comuns i Junts, i avisa que votar Salvador Illa pot obrir la porta al "pujolisme". ERC, que no ha parlat d'aliances, assegura que pressionarà més Pedro Sánchez perquè compleixi els acords.

Rebaixen avui d'excepcionalitat a alerta gràcies a les pluges del mes de març. La zona no depèn de l'estat dels embassaments, sinó de la pluviometria, que fa augmentar considerablement el cabal del riu. Prop de 10.000 habitants podran reduir restriccions en el reg agrícola i el consum per persona i dia.

Els rius baixen molt plens gràcies a les pluges acumulades des de divendres. I això repercuteix en els embassaments de les conques internes que estan per sobre del 21%. 

Els pactes postelectorals marquen els discursos de campanya d'avui. 

Aquesta nit els candidats confrontaran idees al debat de Televisió Espanyola, el primer televisat de la campanya electoral a Catalunya. 

Millorar la detecció i la prevenció de l'assetjament escolar és clau en els centres educatius. A un Institut de Vilanova i la Geltrú treballen en un projecte per sensibilitzar els adolescents. 

Aquest dijous Pedro Sánchez havia de reaparèixer a Sant Boi després de decidir que continua de president.

Ho va fer a la caseta del PSC acompanyant el candidat Illa. Puigdemont acusa Sánchez de fer comèdia per estratègia electoral. Amb el suport de Mas, que entrava ahir en campanya.

Mentrestant, Aragonès alerta que Junts i PSC podrien pactar per fer-los fora... perquè comparteixen polítiques conservadores. Esquerra prem l'accelerador i reivindica la feina feta... Demana el vot per continuar treballant. I s'alça com l'únic velador per limitar els preus dels lloguers.

La reducció de la jornada laboral i la millora dels salaris marquen les reivindicacions de l'1 de maig, Dia dels Treballadors. La jornada impacta de ple en la campanya electoral i els candidats, que han participat de la manifestació a Barcelona, han aprofitat per llançar els seus missatges polítics i posicionar-se a favor dels treballadors.

Imatge sorpresa del dia: Pedro Sánchez reapareix públicament a la Feria d'Abril de Barcelona, un acte fora d'agenda. La primera aparició del president estava prevista per a demà al míting del PSC a Sant Boi de Llobregat.

Illa treu pit de les millores que ha portat per als treballadors la reforma laboral i aposta per continuar generant prosperitat de la mà dels sindicats. ERC treu pit de la gestió del Govern per aconseguir l'atur "més baix dels últims 15 anys". Albiach demana el vot a qui s'hagi beneficiat de la reforma laboral o l'increment del salari mínim. Artur Mas entra en campanya per recolzar Puigdemont, que carrega contra el PSOE: "Juga brut". El líder de Vox es presenta com l'última defensa dels patriotes a Catalunya i ataca als sindicats tradicionals.

Els principals sindicats surten al carrer en unes mobilitzacions emmarcades en la campanya electoral. A Barcelona, convocada per UGT i Comissions Obreres, la manifestació ha recorregut la Via Laietana. El sindicat USOC també s'ha manifestat aquest matí al centre de Barcelona. La CGT s'ha manifestat als Jardinets de Gràcia. 

Els sindicats també miren de reüll la fusió de BBVA i el Banc Sabadell pel que fa a possibles ajustos de plantilla. 

L'1 de maig marca també la campanya electoral.

La periodista Victoria Prego ha mort als 75 anys, a Madrid.

L'escriptor nord-americà Paul Auster ha mort aquesta matinada a Nova York.

El BBVA estudia de nou una fusió amb el Banc Sabadell. L'entitat basca s'ha dirigit a la catalana per mostrar-li el seu interès a iniciar negociacions.

Finançament, dèficit fiscal i futurs pactes marquen els actes del 5è dia de campanya. Els candidats de les diferents formacions també han desgranat algunes de les propostes en l'àmbit social.

El temporal de pluges dona un respir a la sequera, però no n'hi ha prou per revertir les mesures d'emergència. Els rius baixen plens fins a uns embassaments que comencen a recuperar-se.

Allunyar-se de les bombes, la devastació de la seva ciutat i la guerra. És l'objectiu dels 21 dies de vacances que un grup de nens i nenes ucraïnesos passarà a Catalunya.

El retrat de Salvador Illa (PSC) sobre la política és que cal que sigui més respectuosa i més reposada davant de qui busca la confrontació i la divisió.

Pere Aragonès (ERC) retreu a socialistes i Junts les seves propostes de finançament perquè assegura ni una ni altra revertiran el dèficit fiscal.

La CUP s’obre a pactar amb la resta de partits independentistes i els Comuns els demana trencar amb Madrid.

Junts ha suspès la seva campanya aquest matí en senyal de dol per la mort de la mare de Carles Puigdemont. El funeral se celebra a Girona. 

Alguns han crescut tant, que els embassaments de les conques internes comencen a millorar les reserves. Encara que la situació de la sequera continua sent preocupant, en els municipis que estan en la fase més restrictiva d'emergència... aquesta aigua dona un respir.

Una pluja molt esperada als camps... A Ponent, pels agricultors ja arriba tard... I a l'Horta del baix Llobregat ha provocat algunes afectacions.  

L'endemà d'anunciar que es manté al Govern, Pedro Sánchez ha presidit el Consell de Ministres. El president continua donant explicacions del seu procés de reflexió, però el PP li demana que ho faci al Congrés.

La campanya del 12M recupera el ritme i els partits aprofiten per a desgranar propostes i fer valer els seus suports.

Desmantellada a Barcelona i l'Hospitalet una presumpta organització criminal violenta inspirada en les bandes llatines.

David Cid admet que la confiança dels comuns amb Pere Aragonès "està tocada" però recorda que el seu "adversari" és la dreta: "La proposta de Puigdemont és la refundació de Convergència", ha dit. El membre de la llista Comuns Sumar per les eleccions al Parlament del 12-M assegura que els comuns apostaran per una aliança d'esquerres "en base a continguts": "El que no necessita Catalunya és que Junts torni al Govern", ha insistit. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que amb la dreta "que va a fracturar el sistema democràtic no es poden arribar a acords": "Em sorprèn moltíssim que el senyor Illa segueixi estenent la mà", ha criticat. Cid demana al president Pedro Sánchez que el "punt i a part" vagi acompanyat de reformes democràtiques i una reflexió sobre el lawfare perquè hi hagi "el 100% de veritat" en la seva decisió: "Li encanten aquests jocs de mans", ha admès, reclamant també que no faci només una reflexió en clau personal. I assegura que ERC té un "pacte ocult" a Barcelona amb el PSC que "s'acabarà produint després de les eleccions".