Enlaces accesibilidad

Les reserves d'aigua augmenten després de les pluges

  • Amb les últimes pluges, els rius han incrementat el seu cabal i els embassaments catalans ja reben molta aigua
  • Les reserves a les conques internes pugen i ja se situen al 21% de capacitat

Por

Embassament de Sau al 7% de capacitat
Embassament de Sau al 7% de capacitat

L'episodi de pluges generals i generoses dels últims dies ja es reflecteix en les conques internes. En pocs dies, estem veient com les reserves d’aigua augmenten de forma notable. I avui dimecres 1 de maig, i després de més sis mesos, les reserves a les conques internes tornen a situar-se al 21%.

Uns nivells que no assolíem des de principis d'octubre.  Recordem que el passat mes de març van tocar fons i van arribar al 14%. Des de llavors, hem guanyat gairebé 7 punts, però continuem tenint amb molt poca aigua emmagatzemada. Per tant, malgrat tinguem la sensació que ha plogut molt, cal continuar estalviant per què les reserves continuen molt baixes i la sequera es manté.

Evolució de les reserves a les conques internes

Evolució de les reserves a les conques internes

Ràpida pujada de les reserves

Les pluges abundants s'han trobat amb un terreny molt humit i això ha permés que molta aigua dreni per les rieres, torrents i rius. I això es nota en els embassaments. La Baells, dilluns estava al 25% de capacitat i, després de les últimes pluges, ha pujat fins el 34%. Sau també està rebent molt i molta aigua de la capçalera del Ter i ja ha passat del 2 al 9% de capacitat, entre el dilluns 29 i dimecres 1. De fet, aquest embassament ha guanyat més d'11 hm3 en només 3 dies i, actualment, compta amb un volum de més de 15 hm3. Mentre que al pantà de Darnius Boadella, l’augment ha estat més modest passant de l’11 al 15%.

Estat dels embassaments a les conques internes

Estat dels embassaments a les conques internes

Unes millores hídriques que també es noten a la Conca de l’Ebre. El pantà d’Oliana ha pujat 10 punts en pocs dies i ja supera el 90% de capacitat. I, una mica més a baix, el de Rialb arriba a 1/3 de la seva capacitat i el de Santa Anna al 87%. 

Estat dels embassaments a la Conca de l'Ebre

Estat dels embassaments a la Conca de l'Ebre