Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Virtuals o presencials, els clubs de lectura són una manera de fer que llegir no sigui una activitat solitària. En els últims anys han augmentat i estan presents a grans llibreries però també a les biblioteques de pobles petits. Biblioteques i llibreries noten l'auge dels clubs de lectura, una eina molt útil per fomentar l'hàbit lector i també la reflexió. A 3 dies de Sant Jordi en visitem un a Barcelona amb gairebé 20 anys d'història i un altre a Bellvís, per a lectors de més de 90 anys.

Grans volums, formes escultòriques o transparències. És la proposta per la núvia de l'any vinent de Pronovias en una de les desfilades més icòniques de la Barcelona Bridal Fashion Week. Celebren 60 anys d'història amb una proposta innovadora que busca captar l'essència de Barcelona. A punt de tancar aquesta edició, que preveu generar un impacte econòmic que superi els 61 milions d’euros, el sector encara allarga fins diumenge a la fira per a professionals. Espanya és el quart productor mundial de vestits de núvia i Catalunya engloba més del 40% d'aquest negoci. Una fama consolidada que atrau clients de tot el món.

La campanya electoral no arrencarà fins la mitjanit del proper dijous a divendres, però els partits aprofiten aquest últim dissabte de precampanya per marcar perfil polític i accentuar els vetos creuats. Els socialisten centren la majoria de retrets i exigeixen a governs anteriors fer autocrítica.

Últim cap de setmana de precampanya marcat per les crítiques entre formacions. Els socialistes centren la majoria de retrets i vetos tant de la dreta com de l'esquerra. Illa, però exigeix fer autocrítica. L'única coincidència: tant el PSC com ERC demanen evitar una repetició electoral.

Posar l'infant al centre i dirigir-s'hi directament és el que fa una jutgessa de Barcelona en una sentència que prohibeix al pare d'una nena que se li acosti per prevenir violència vicaria. La magistrada, en una carta amb llenguatge entenedor, explica a la menor per què ha pres la decisió. Un gest molt poc usual aplaudit pels psicòlegs

Biblioteques i llibreries noten l'auge dels clubs de lectura, una eina molt útil per fomentar l'hàbit lector i també la reflexió.

L'actor i director Vincent Pérez porta la seva quarta pel·lícula, “Asunto de honor”, al Bcn Film Fest. També amb la directora Thea Hvistendahl, que presenta llargmetratge de debut “Descansa en paz”.

Aquest dissabte es juga la semifinal de la Champions femenina, Barça contra el Chelsea. Demà el Barça masculí toca Clàssic de lliga al Bernabéu.

Fa mesos que antics treballadors de la Nissan s'estan formant per poder incorporar-se a la nova planta de producció que lideraran Chery i Ebro.

La Rosa va estar durant gairebé divuit anys treballant com a operària a la Nissan fins que, com ella, 2.500 persones es van quedar sense feina, fa a prop de tres anys.

Des del febrer, és una dels 600 operaris que estan fent una formació que els garanteix ara rebre una prestació econòmica i, més endavant, incorporar-se a l'empresa.

L'endemà de l'aposta de la Generalitat per les dessalinitzadores, amb la instal·lació d'una flotant al port de Barcelona, i 12 de mòbils a la Costa Brava, hem consultat amb experts el cost econòmic i ambiental que comporta aquest procés per obtenir aigua. 

Ebro i Chery formalitzen l'acord per reactivar l'antiga planta de Nissan a la Zona Franca per fabricar-hi vehicles elèctrics i híbrids.

Els experts alerten de l'alt cost econòmic i ambiental que pot comportar obtenir aigua de les dessalinitzadores sobretot de les flotants, com la que es col·locarà a Barcelona. 

Abans del Clàssic de diumenge al Bernabeu, hem parlat amb Joules Koundé. El francès assegura que tot està arreglat al vestidor

Locomía amb els seus vanos extragrans i les ombreres XXL arriben al BCN Film Fest. La banda fa el salt a la gran pantalla amb 'Disco, Ibiza, Locomía' de Kike Maíllo.

La nova fàbrica preveu donar feina a 1250 treballadors. Després de l'estiu s'incorporen ja els primers 150 dels 600 que reben formació. Pedro Sánchez i Pere Aragonès han participat en l'acte de signatura. 

En una setmana en què s'està parlant molt de les piscines, el Parlament encara ha de convalidar la proposta del Govern i té un mes per fer-ho. Encara s'ha posat data per la votació.

Detingut a Salt un home per colpejar i ferir amb un ganivet la seva parella. La víctima està ingressada a l'hospital Trueta en estat menys greu.

Incendi en una àrea de desballestament de ferralla a Montcada i Reixac. El foc està controlat. 15 dotacions de Bombers han treballat per apagar les flames.

Aragonès assegura que s'està tocant sostre. Avisa que les propostes electorals seran un brindis al sol si Catalunya no gestiona tots els recursos que genera, i apunta directament a Illa.El líder del PSC aposta per una proposta justa i viable. Unes opcions que no convencen ni formacions com la CUP ni altres com Ciutadans.

Mentrestant, els de Carrizosa tornen a tirar d'intel·ligència artificial i detenen Puigdemont en el seu darrer espot de campanya" La seguretat es cola en la cursa electoral. Els socialistes prometen més Mossos en zones conflictives. Proposta semblant a la del PP, que avui amb Tellado a Catalunya, va més enllà: vol endurir el Codi Penal pels casos de multireincidència.

Arrenca el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, el BCN Film Fest. Enguany compta amb una setantena de films entre les vuit seccions del certamen. Es podran veure 15 premières mundials, una europea, 20 espanyoles i 11 catalanes.

La directora de l'esdeveniment cinematogràfic, Conxita Casanovas, explica que es tracta d'un any en què els ha quedat una proposta molt rodona perquè han intentat garantir que cada pel·lícula "tingui el seu lloc"