Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Mossos investiguen com un cas de violència de gènere i possible vicària la mort d'una dona i els seus dos fills al Prat de Llobregat. El pare, que s'ha suïcidat, ha deixat una nota reconeixent els fets. 

Fa menys d'una setmana del darrer cas de violència vicària a Catalunya. A Bellcaire d'Empordà, l'Ayats, de 5 anys, va ser apunyalat pel seu pare.

Al Congrés, d'aquí a uns minuts començarà la sessió de control a Govern, però Sánchez i Feijóo ja se les han tingut aquest matí, de nou, per l'amnistia i pel suport dels independentistes a l'executiu socialista.

La Conferència del Decenni de l'Oceà arrenca a Barcelona. 

Camil Ros veu "punts d'acord" entre PSC, ERC, Junts i comuns perquè hi pugui haver Govern i reivindica el tripartit que hi va haver a Catalunya: "El període de governs d'esquerres no va ser dolent, el contrari". El secretari general de la UGT de Catalunya remarca que la paraula referèndum "quasi no surt" en els discursos dels partits independentistes. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana un nou sistema de finançament: "El que vull és un acord, que el bategin com vulguin", ha dit sobre si prefereix una millora o un finançament singular. Demana el vot per les forces progressistes aquest 12M perquè "o ha anat malament pels treballadors la situació del Govern de l'Estat i el Govern de Catalunya, i les aliances que hi ha hagut". Lamenta que la "tàctica política" ha impedit l'aprovació dels pressupostos: "Els que es van passar més de frenada van ser els comuns". Carrega contra Foment per haver demanat que Catalunya deixi de ser un "infern fiscal", i defensa que la CEOE "està més en el diàleg social". Aposta per "anar el més enllà" en la reducció de jornada laboral i descarta que calgui el suport de la patronal. I demana a la conselleria de Justícia que sigui més conscient de la situació a presons: "Algunes declaracions públiques el Govern se les podria estalviar".

 La desfilada de la marca Escorpion ha donat el tret de sortida a l'edició més multidisciplinària de la 080 Barcelona Fashion Week, que ha obert les portes aquest dimarts al Recinte Modernista Sant Pau. Fins al 12 d'abril, més de vint marques trepitjaran la passarel·la acompanyades de tecnologia, arts digitals i música.

Així ho ha dit Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, que ha apuntat que la 080 "fa un pas endavant" i incorpora la sostenibilitat i la diversitat de cossos "sense mostrar-los com a novetat".

A 15 dies per a l'inici de la campanya electoral... uns i altres situen els seus oponents a través dels cara a cara en els debats. 

Tribunal Constitucional suspèn la tramitació de la iniciativa legislativa popular del parlament per declarar la independència de Catalunya. 

Foment del treball ha presentat el llibre verd de la fiscalitat de Catalunya. 

El Consell de Ministres inicia el procés per eliminar l'anomenada 'Golden Visa', la llei que atorga el visat de residència als estrangers.

Els sindicats de presons tornen a plantar els responsables de Justícia.

Vist per sentència el judici a l'acusada de tallar el penis al seu amant en un bar de Sant Andreu de la Barca el maig de 2021. 

Primera nit a presó del raper Morad. Va ingressar ahir voluntariament a Brians 2 per complir una condemna de 6 mesos per conduir sense carnet. 

Decidit a tornar pel debat d'investidura encara que no sigui el candidat i amb els resultats del 12M encara incerts. Puigdemont avisa els socialistes que hi haurà conseqüències si s'alien en un tripartit per bloquejar-lo.Amaga amb deixar la política si no és investit i rebutja el cara a cara que li proposa Aragonès. Això sí, amb retrets li ha allargat la mà per refer confiances.

Els socialistes, que avui han presentat el lema de precampanya, insisteixen que cal superar els personalismes i evitar els vetos.

La CUP i els comuns aposten per configurar un govern progressista després del 12M i veten a Junts. Mentre Vox i el PP apel·len a aglutinar el vot dels constitucionalistes.

Sílvia Orriols critica el cordó sanitari a Aliança Catalana: "No es poden vetar les idees. Quan entra un actor de fora que aspira a canviar el sistema, fa por i es vol evitar el debat". La candidata a les eleccions al Parlament del 12M creu que Junts podria repetir el cordó sanitari que ja va fer a Ripoll contra el seu partit i adverteix que el seu vot "no sortirà de franc a ningú". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que l'única via possible per la independència de Catalunya és la unilateral: "La sortida de Catalunya no serà amistosa". Creu que Junts i ERC són "actors processistes" i no fa distincions sobre la culpabilitat de no haver assolit la independència. L'alcaldessa de Ripoll defensa haver retirat l'estelada de l'Ajuntament per poder-se presentar a les eleccions. La promotora del partit explica que a Aliança Catalana hi ha molta diversitat de procedència, des de Junts fins a la CUP, i assegura que a Ripoll l'han votat molts immigrants. Sosté que el "poble català" és un "grup ètnic", es considera islamòfoba i veu l'islam com una "ideologia politicoreligiosa. No es considera extremista, però reivindica "defensar radicalment allò que és nostre".

 L’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Clínic han creat un centre de cardiopaties congènites per oferir una atenció conjunta i durant totes les etapes de la vida als infants que neixen amb una malformació al cor, uns 600 cada any a Catalunya.

L’aliança, per exemple, permetrà estendre a la població infantil tècniques quirúrgiques, com la cirurgia cardíaca robòtica, que fins ara només s’aplicaven en adults. Ja s’han fet dues operacions d’aquest tipus, les primeres de l’Estat, a una noia de 13 anys i un noi de 15 amb uns resultats excel·lents perquè la tècnica és poc invasiva i la recuperació dels pacients molt ràpida.

Pere Aragonès aprofita l'escenari del Senat per defensar l'amnistia i el referèndum davant la majoria del PP. Des del PSOE insisteixen a tancar la porta al referèndum.

Comencen a declarar els familiars dels 64 usuaris de la residència Fiella de Tremp que van morir per un brot de covid el novembre del 2020. 

Sant Joan de Déu i Clínic Barcelona han creat un centre que aplica, per primer cop a Espanya, la cirurgia cardíaca robòtica en infants i joves. 

Setmana de Champions amb el Barça preparant el partit de dimecres amb el París Saint-Germain de Luís Enrique.

En una nova sessió de la comissió general de comunitats autònomes, ara ja amb la precampanya electoral en marxa, Aragonès carrega contra populars i socialistes.

Junts, que ha intervingut abans que Aragonès, defensa l'amnistia, amb l'argument que la llei és legal. Acusen el PP de fer un ús partidista de la cambra. Consideren que els populars no voler fer un debat real del text.

Des de Catalunya, el PSC diu que no entén la intervenció d'Aragonès. Els Comuns ho aproven i ho emmarquen en la normalitat institucional. Ciutadans de la seva banda, acusa el PP de deixar fer campanya electoral a Aragonès des del Senat.

El Tribunal Suprem ha citat a declarar com a investigats a Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per a després de les eleccions del maig. 

Comencen a declarar, en fase d'instrucció, les famílies de les víctimes de la residència Fiella de Tremp. 64 dels 142 usuaris van morir durant la pandèmia per un brot de covid.

Més de 15 mil directius de McDonald's són a Barcelona des d'avui i fins dijous a la convenció biannual de la companyia, que per primera vegada es fa fora dels Estats Units. 

Jéssica Albiach fa una crida a que PSC, ERC i CUP es comprometin a pactar només entre forces progressistes. La candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament del 12 de maig creu que s'està plantejant una campanya a tres "com si estiguéssim als anys 80-90": "Estan negant la realitat. Serem decisives. Neguen la pluralitat i diversitat". Descarta facilitar un govern amb Junts mentre no es mulla entre socialistes i republicans ja que "defensen un model bastant semblant", ha dit, vinculant-ho a un acord de govern. La líder dels comuns no es penedeix del seu 'no' als comptes catalans: "ERC volia eleccions i els pressupostos eren secundaris". I ha revelat l'acord a tres que li va oferir el president Pere Aragonès a canvi d'aprovar-los: "Jo dic: 'M'estàs prenent el pèl'". Creu que el Govern ha decebut a molta gent progressista, critica els "diversos anuncis" que ha fet ERC sobre l'autodeterminació i admet que la seva relació amb Aragonès està al congelador després del seu 'no' als pressupostos: "Tornarem a parlar i serem capaces d'arribar a acords".

Una temporada condicionada, sobretot al Pirineu de Girona, per la manca de neu. Tot i això, les precipitacions de Setmana Santa han permès que estacions com la de Vallter hagin pogut esgarrapar uns dies més d'esquí. En el darrer dia abans de tancar portes han estat molt pocs els esquiadors que s'han volgut acomiada i ho han fet a primera hora perquè les condicions de la neu, expliquen ja no són les òptimes. En general al Pirineu català la temporada s'ha salvat per la neu d’última hora. Sobretot a les estacions de Lleida. A les gironines no ha estat així degut a les altes temperatures i les poques precipitacions.

Manifestació en defensa de la sanitat pública a Barcelona en el Dia Mundial de la Salut convocada per la Marea Blava i la Marea pensionista. Hi han participat 2.500 persones segons la Guàrdia Urbana i entre 8.000 i 10.000 segons l'organització. Carreguen contra el que consideren privatització dels serveis i amb els ulls posats en el 12M, demanen més recursos, econòmics i de personal. La manifestació ha acabat fa poca estona davant la Generalitat. Hi han participat la CUP i els Comuns.

A les tardes de la 2 l'actualitat social és protagonista. Altaveu en mà arriba la Danae Boronat. Un magazín d'entreteniment dividit en dos blocs. Amb diferents col·laboradors abordaran temàtiques de tota mena i en el que els espectadors podran interactuar. Ja els hem vist en acció en les darreres proves pilot. Entreteniment i actualitat per fer de les tardes un altaveu de qualsevol història.

Enmig del compte enrere, el dia a dia a la llibreria és una autèntica bogeria. Rebre llibres constantment, preparar parades, comandes i reforçar el personal són alguns dels grans reptes de les llibreries de cara a la diada de Sant Jordi en què s’espera superar els 20 milions d'euros de facturació. Tota una logística molt complicada només per un sol dia.