Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els preus repunten al març 4 dècimes fins al 3,1%. I ho fan, sobretot, per l'encariment de l'electricitat i dels carburants. Març ha estat el primer mes sense l'IVA reduït a la llum.

Reunió extraordinària per analitzar la violència masclista a menors. Trobada presidida per la consellera Verge amb alts càrrecs d'altres departaments com Justícia o Interior. Es crearà un grup d'expertes independent format per 15 professionals de múltiples disciplines per abordar aquesta xacra.

Canviar el punt d'estimulació dels marcapassos dins del cor redueix el risc de complicacions posteriors. Un estudi de l'Hospital del Mar proposa col·locar-lo a la zona ventricular esquerra.

El Barça afronta demà a Cadis un desplaçament trampa, enmig de l'eliminatòria de Champions amb el PSG, però obligat a guanyar si vol mantenir opcions a la lliga.

L'Ajuntament de Foixà intenta evitar que la casa de colònies El Mercadal passi a ser un centre d'acollida de menors no acompanyats. Així es reflecteix en una publicació que el consistori ha penjat a la web de l'Ajuntament, on s'especifica que la suspensió inclou qualsevol activitat que tingui a veure amb el lleure o l'àmbit cultural.

A l'habitatge, situat a la plaça de l'església, estava previst que aviat s'hi instal·lessin una vintena de menors no acompanyats sota la tutela de la DGAIA.

Com contrarestar l'auge de preus i en definitiva millorar el dia a dia dels ciutadans són temes recurrents en precampanya. Els partits han començat ja a fer els primers mítings, i la millora del finançament s'imposa en el debat polític. 

Millorar el sistema de finançament desplegant l'estatut és la proposta dels socialistes.

Illa admet que caldria respectar el principi d'ordinalitat, però amb fórmules que no generin frustracions.

Una proposta de pantalla passada per a la CUP que acusa Illa d'abraçar-se a la patronal. Els Comuns volen discutir-lo a la taula de diàleg.

Supressió d'impostos demana el PP que creu que no és moment de modificar el finançament.

Ciutandans no es creu Illa i diu que Sánchez el sacrificarà per mantenir-se a Moncloa. Al candidat socialista tampoc se'l creuen des de junts.

I a xarxes en un vídeo sense preguntes els republicans... l'acusen de fer propostes antigues que miren enrere i no endavant.

Com contrarestar l'auge de preus i en definitiva millorar el dia a dia dels ciutadans són temes recurrents en precampanya.

Fa uns minuts que ha acabat la reunió del grup d'anàlisi de feminicidis presidida per la consellera Tània Verge. Una trobada d'urgència, arran dels darrers casos de violència masclista i vicària a Catalunya. 

A l'Audiència de Barcelona ha començat el judici a un monitor de l'escola Taiga de Barcelona que també era president del club esportiu del mateix nom, acusat d'abusar sexualment de 7 joves, tots amb discapacitats intel·lectuals o psíquiques. L'acusat nega els fets.

L'economista Santiago Niño Becerra defensa una redefinició de les comunitats autònomes d'Espanya perquè n'hi ha que "no poden existir perquè no són sostenibles". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que l'economia espanyola no va bé: "L'oposició no parla d'economia perquè quan estava al Govern ja anava malament", diu després de les paraules del ministre Jordi Hereu, acusant els governs de "maquillar" i "camuflar" les dades. Alerta que la baixa productivitat espanyola marca la tendència a la baixa del PIB. El catedràtic d'Estructura Econòmica a la Universitat Ramon Llull de Barcelona veu "impossible" reduir un 20% la jornada laboral i mantenir els salaris. Celebra que el BCE no apugi més els tipus d'interès i descarta que hi hagi una guerra a Europa: "L'increment de despesa militar és per donar aire la indústria. No per una amenaça".

El litoral es troba en emergència climàtica. Els temporals cada cop són més freqüents. L'Àrea Metropolitana alerta que les platges es troben en fragilitat màxima i els experts diuen que poden seguir perdent metres.

Almenys 8 dels 12 investigats per terrorisme al cas Tsunami Democràtic han marxat fora d'Espanya. Els últims a fer-ho públic: el periodista Jesús Rodríguez, l'empresari Josep Campmajó.

Discrepàncies entre la Generalitat i la Moncloa per l'ampliació de l'aeroport del Prat, que entra en joc en precampanya. Aragonès proposa canviar l'ús de les pistes per augmentar la capacitat de la infraestructura, sense tocar la Ricarda.

En el dia mundial del Parkinson ens fixem en la salut mental de les persones que la pateixen. L'hospital Vall d'Hebron ha impulsat un projecte que uneix pacients amb alumnes d'institut per fomentar la interacció social.

El Barça guanya i il·lusiona a París amb una victòria de prestigi per 3 a 2 davant el PSG de Luis Enrique. Raphinha amb dos gols va ser escollit el millor d'un partit on els blaugranes van saber remuntar i patir.

El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó, imputats per l'Audiència Nacional, ho han fet públic avui. Ahir ho anunciava Oleguer Serra, directiu d'Òmnium. Entitat que ha penjat a l'aeroport una pancarta on diu que a Espanya protestar és terrorisme. Se sumen, entre d'altres, a Marta Rovira i a Puigdemont i Wagensberg, investigats pel Suprem.

La fugida de tres nous investigats per Tsunami s'ha conegut just la setmana que l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem han donat els primers passos per prendre'ls declaració.

El Govern proposa ampliar la capacitat de la infraestructura sense tocar l'espai protegit de La Ricarda modificant l'operativa de pistes per poder assumir més vols internacionals durant l'estiu.

Almenys 8 dels 12 investigats a la causa de Tsunami Democràtic són fora d'Espanya. 

El govern de Pedro Sánchez fa valdre les seves polítiques de reconciliació, com l'amnistia, per resoldre els casos judicials relacionats amb el conflicte polític.

Carles Puigdemont hauria d'haver estat reconegut com a eurodiputat des de juny de 2019. 

En ple període electoral al País Basc i a Catalunya, el CIS retalla la distància entre el PP i el PSOE. 

Pedro Sánchez s'ha reunit aquest matí a la Moncloa amb el sector immobiliari per abordar el problema de l'habitatge.

El Govern deportarà 65 dels 69 bolivians retinguts al Port de Barcelona des de fa 10 dies per haver arribat amb un visat fals.  

Els Mossos investiguen com un cas de violència de gènere i possible vicària la mort d'una dona i els seus dos fills al Prat de Llobregat. El pare, que s'ha suïcidat, ha deixat una nota reconeixent els fets. 

Fa menys d'una setmana del darrer cas de violència vicària a Catalunya. A Bellcaire d'Empordà, l'Ayats, de 5 anys, va ser apunyalat pel seu pare.

Al Congrés, d'aquí a uns minuts començarà la sessió de control a Govern, però Sánchez i Feijóo ja se les han tingut aquest matí, de nou, per l'amnistia i pel suport dels independentistes a l'executiu socialista.

La Conferència del Decenni de l'Oceà arrenca a Barcelona. 

Jordi Hereu admet "bones perspectives" i es mostra optimista per l'acord amb Chery per fabricar a la Zona Franca: "Fins que no està signat, no ho podem donar per fet. En pocs dies, ho podrem acabar de certificar", ha apuntat. El ministre d'Indústria i Turisme considera un "pedaç" la proposta del Govern d'ampliar l'ús de les pistes de l'aeroport del Prat: "El Govern és incapaç de prendre decisions estratègiques valentes pel futur de Catalunya", ha criticat. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana "guanyar" l'independentisme aquest 12M: "Democràticament, hem de derrotar l'independentisme", ha dit. Descarta un "referèndum divisiu" perquè "és un drama". Critica la "cultura política basada en el messianisme" de Carles Puigdemont: "Convertir-ho en el programa electoral em sembla una frivolitat". L'exalcalde de Barcelona reivindica la "fortalesa" de Jaume Collboni com a batlle i que "no s'expressa una majoria alternativa a ell". El ministre també defensa la relocalització de l'activitat d'empreses que han rebut ajudes públiques i creu que ens trobem en la transició cap al vehicle elèctric.

Els partits aprofiten les intervencions al Congrés en plena pugna pel futur Govern. Míriam Nogueras (Junts) menysté el PSC i avisa Pedro Sánchez que el seu suport a Madrid dependrà del que passi al Parlament. En la rèplica, el president del Govern treu pit i reivindica el seu mandat.

Rivalitat també al Congrés entre independentistes. Gabriel Rufián diu que les eleccions no van de noms propis i retreu a Puigdemont que no descarti aliances amb l'extrema dreta catalana.

Crítiques als de Puigdemont també dels comuns, que els volen deixar al marge de l'equació. Jéssica Albiach va més enllà i condiciona el seu suport a estar a dins l'executiu. I el PP mira als socialistes. Demana a Illa que trenqui amb l'independentisme.

Jordi Lafebre publica el seu segon projecte literari en solitari, 'Soc el seu silenci' (Norma Editorial), un thriller que combina el misteri i l'humor protagonitzat per una psiquiatra, l'Eva, que es veu involucrada en un assassinat. El volum té Barcelona com a teló de fons, però endinsa la trama en una família de classe alta del Penedès.

Quatre de la tarda a l'estació del Prat de Llobregat, a Barcelona. Els serveis d'emergències reben un avís: un home de 43 anys s'ha suïcidat llençant-se a les vies del tren. S'atura la circulació ferroviària.

Poc després, els mossos troben el vehicle de l'home aparcat als voltants. A dins, una nota de penediment per haver matat els seus dos fills i la seva dona. Quan la policia va al domicili familiar els troba al pàrquing, tot apunta que van morir asfixiats. Feia poc que vivien en aquest domicili.

La dona tenia 43 anys. Els nens 8. Eren bessons, un nen i una nena. Avui Govern i Generalitat diuen que cal més coordinació i anàlisi. 

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no consten antecedents judicials entre la parella. Ara els investigadors tracten d'esclarir les circumstàncies dels fets.