Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Finançament i referèndum copen els primers missatges de campanya de la majoria de partits. Propostes tributàries i per cancel·lar el deute conviuen amb d'altres de caràcter més social, relacionades amb l'accés a l'habitatge.

Una campanya electoral que s'enceta amb la incertesa sobre el futur de Pedro Sánchez. La Moncloa i el PSOE esperen que continuï al capdavant del Govern. Dilluns farà pública la decisió.

Fer a casa part de l'hospitalització que comporta un trasplantament de medul·la òssia és més còmode i segur per als pacients. Vall d'Hebron ofereix aquest programa amb acompanyament del personal d'infermeria i cures.

El Barça acaba d'aterrar a Londres, on demà està obligat a remuntar l'eliminatòria amb el Chelsea, per poder ser a la final de la Lliga de Campiones.

Els socis d'investidura donen suport a Pedro Sánchez i també afiliats i militants que demà es concentraran a Ferraz mentre s'hi reuneixi el Comitè Federal. El PP manté les dures crítiques a Sánchez. Insisteixen a emmarcar-ho en una operació de supervivència. 

La decisió de Sánchez marca l'inici de la campanya electoral a Catalunya... i els partits comencen a desgranar també les seves propostes. 

Campanya que els partits van encetar ahir amb discursos que apunten als que consideren els seus oponents directes. 

L'última enquesta del CEO abans d'eleccions situa el PSC com a primera força amb un ampli avantatge. 

L'atur augmenta a Catalunya durant el primer trimestre. La taxa se situa al 9,48%. Segons l'EPA hi ha 12.800 desocupats més, el que situa la xifra total d'aturats en més de 396.000 persones.

La cineasta catalana Laura Jou presenta al BCN Film Fest la seva nova pel·lícula 'Caída libre'. Un thriller emocional en el qual l'actriu Belén Rueda es posa a la pell de la Marisol, una autoritària entrenadora de gimnàstica rítmica que fa pagar a les joves que entrena tota la ràbia que li genera un succés molt dolorós de la seva vida personal.

La producció ha anat a càrrec de J.A. Bayona, Belén Atienza, Oriol Maymó i Sandra Hermida.

Meg Ryan, J.A BayonaCarolina Yuste o la dobladora Maria Lluïsa Solà van ser alguns dels protagonistes d'aquest dimecres a la Gala dels Premis Sant Jordi de Cinematografia celebrats al Coliseum barceloní.

Una cerimònia dedicada al centenari de la ràdio que va ponderar les veus del doblatge i que va comptar amb les actuacions musicals de Miss CaffeinaRoger Padrós i Nebulossa.

A Catalunya, n'hi ha de molts tipus, però el que té major afectació sobre la salut és el trànsit viari, ferroviari i l'oci. De fet, Barcelona i la seva àrea metropolitana és una de les zones amb més contaminació acústica d'Europa

Segons un estudi de l'Institut de Salut Global, l'exposició al soroll ens pot afectar fins i tot abans de néixer: un embrió pot créixer més de la mitjana en el primer trimestre. Seria un mecanisme de supervivència en detectar unes condicions més hostils.

Els socialistes tanquen files amb Pedro Sánchez a qui demanen que no dimiteixi. És el primer dels 5 dies que s'ha donat per prendre una decisió. El PP ho considera una maniobra electoral.

La primera conseqüència és que Sánchez no estarà aquesta nit a Barcelona, amb Salvador Illa, com estava previst. Un gir de guió que no esperaven al PSC, però tampoc a la resta de partits, que miren de reorganitzar les estratègies. Tot plegat, amb un CIS, que dona els socialistes com a guanyadors dels comicis i a Junts i Esquerra pràcticament empatats.

Soroll tot el dia a tot arreu. Convivim exposats a un llindar que supera el recomanat pel nostre benestar físic i mental. Hem fet una ruta amb experts per aquells llocs de les grans ciutats que acústicament més ens perjudiquen.

Joan Laporta anuncia la continuïtat de Xavi. L'entrenador ha dit que rectificar és de savis i que complirà el seu contracte perquè veu que té el suport del president, de la direcció esportiva i dels jugadors.

El PSOE i la Moncloa tanquen files amb Pedro Sánchez i li demanen que no dimiteixi. Missatge unànime dels socialistes l'endemà que el president anunciés que valora si continuar al capdavant del Govern.

L'anunci de Sánchez marca la campanya electoral que arrenca a mitjanit. Especialment la del PSC, però també la de la resta de partits. 

Veurem quin impacte té la decisió de Sánchez a la campanya i, eventualment, en els resultats de les eleccions. A hores d'ara, segons el CIS, el PSC guanyaria amb claredat els comicis mentre que Junts i ERC comencen la campanya gairebé empatats.

Ernest Urtasun demana "fermesa" davant els "atacs d'extrema dreta" al govern i a Pedro Sánchez, després de la carta anunciant que medita la seva dimissió davant l'assetjament a la seva dona. El ministre de Cultura reivindica la continuïtat a l'executiu progressista i assegura que "en absolut" tiren la tovallola. "Els reaccionaris i l'extrema dreta estan en una ofensiva bestial. Els progressistes hem d'estar més units que mai", ha dit en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga sobre el cas de Sánchez, demanant respecte cap al temps que ha demanat. Admet que la carta els va agafar per sorpresa, no dona cap credibilitat a la denúncia de Manos Limpias a Begoña Gómez i creu que els atacs de l'extrema dreta aniran "per terra, mar i aire amb 'lawfare'". En clau catalana, critica "un cert engany a la ciutadania" del Govern amb el Hard Rock. Assenyala que Junts "estigui especulant" amb que Carles Puigdemont sigui investit amb vots d'Aliança Catalana. I defensa un Govern progressista amb ERC i "totes les forces progressistes": confia que els números donaran. Urtasun celebra que Xavi continuï com a entrenador del Barça i revela que a l'eliminatòria City-Madrid anava "amb un entrenador català": "Sempre portem una mica de Pep Guardiola al cor".