Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya està a favor d'escurçar les quarantenes pels positius. Una mesura que es podria prendre aquesta mateixa tarda després que Ministeri i les Comunitats Autònomes hagin escoltat els experts.

Novetat també des d'avui: ja estan obertes les cites per a la tercera dosi de les persones d'entre 40 i 49 anys que faci més de 6 mesos que han rebut la segona.

L’Hospital del Mar ha posat en marxa una iniciativa per potenciar la rehabilitació de les persones ingressades a les unitats de crítics. Amb ulleres de realitat virtual i una bicicleta ergomètrica, els pacients tenen la sensació que passegen pels carrers. És el primer hospital d’Espanya que ho aplica

El president del Govern, Pedro Sánchez, que ha fet balanç de l'any 2021, quan falten pocs dies per arribar a l'equador de la legislatura. Ha tret pit de la gestió de la pandèmia i de les reformes que ha impulsat l'executiu. Sobre Catalunya, creu que la taula de diàleg donarà resultats. Ara bé ha advertit que la prioritat és ara mateix com frenar la sisena onda.

La fiscalia belga ha presentat recurs contra la decisió del tribunal de Gant de no extradir el raper Valtònyc. Ara té 5 dies per presentar la seva memòria i després ho farà la defensa. La vista s'ha fixat l'11 de gener al tribunal de cassació de Brussel·les. És ja l'última instància. Llavors, la decisió, sigui quina sigui, ja serà ferma.

Con la explosión de contagios, la mayoría de consultas son telemáticas en las consultas de atención primaria. Las listas de consultas son interminables y por eso piden que solo se acuda al centro si es absolutamente necesario.

Una vez más la atención primaria es el muro de contención de la pandemia. Los profesionales aseguran que están agotados y en un momento crítico. En un solo día, atienden 60.000 visitas en los ambulatorios catalanes.

Foto: EFE/Quique Garcia.

  • La incidència acumulada (1.006) es triplica en només dues setmanes i l'EPG escala fins a la xifra també rècord de 2.526 punts
  • Els CAP van registrar 60.000 visites per covid aquest dilluns, un 25% més que durant el pic de la cinquena onada
  • En una setmana, s'han fet 300.000 PCR i 280.000 tests d'antígens als Centres d'Atenció Primària

Els contagis superen totes les previsions i superen els 24.000 en un sol dia. L'expansió de la sisena onada col·lapsa els ambulatoris per les visites de pacients amb símptomes. Salut demana no anar als CAP i donar per bo el resultat positiu del test d'antígens fet a casa. El Col·legi de Farmacèutics reconeix que no n'hi haurà prou per a tothom des d'ara i fins Cap d'Any.

LLum verda a la Reforma laboral que dona prioritat als contractes indefinits. La normativa, que entra en vigor demà, deixa els temporals per a casos molt justificats i restringits. Així ho ha aprovat avui el Consell de Ministres, que dona 3 mesos a les empreses per complir amb les modificacions pactades.

La brossa s'amuntega als carrers de Salt (Girona) en el quart dia de vaga dels treballadors de recollida d'escombraries. Una situació d'insalubritat que s'afegeix a la imatge de les rates que s'amaguen en els contenidors. Un altre de les queixes del personal de neteja que participen d'una mediació amb la Generalitat.

Ferran Torres ja és oficialment jugador del Barça i dilluns vinent el presentaran al Camp Nou. El club diu que evoluciona bé de la seva lesió al peu, però que encara no té l'alta mèdica. Jordi Alba s'ha afegit a les baixes de Dani Alves i Lenglet. Tots tres positius per covid

Es compleix un any de l'inici de la vacunació contra la covid-19 a Catalunya. La vacuna ha evitat 10.000 morts i unes 60.000 hospitalitzacions segons Salut. La vacuna és efectiva però no infal·lible per evitar contagis, ni hospitalitzacions: la variant òmicron continua disparant tots els indicadors.

L'oci nocturn i la restauració intenten salvar el Cap d'Any recorrent les restriccions al TSJC. 12 municipis del Maresme i el Vallès Oriental també volen el toc de queda.

L'alcalde de Lleida no supera la moció de confiança dels pressupostos de 2022. L'oposició té un mes per intentar presentar un candidat alternatiu a Miquel Pueyo. 

La Ciutat de la Diversió obre portes al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

El presidente catalán, Pere Aragonés, ha hecho el tradicional balance del año. Esta vez en un colegio, desde donde ha insistido en el derecho a la autodeterminación y ha defendido el modelo de inmersión lingüística en Cataluña.

Foto: El presidente de la Generalitat, Pere Aragonès, durante su mensaje de fin de año (EFE/Jordi Bedmar/Generalitat)

Uns 85.000 catalans passaran Nadal sols amb l'Òmicron. L’augment dels contagis segueix imparable amb 15 mil nous positius en només 24 hores.

Els que les poden passar en família s'afanyen per fer-se una PCR i fan llargues cues als laboratoris a la recerca dels tests d'antígens.

La primera nit del toc de queda s’ha tancat sense incidents, mentrestant els establiments afectats per la reducció de l’aforament intenten adaptar-se.

A la vigília de Nadal els mercats s’han omplert menys que altres anys per aquestes dates per l’anul·lació de molts àpats per la sisena onada.

Prop de dos mil persones sense llar passaran Nadal al carrer. Una xifra que ha augmentat un 25% arran de la pandèmia.

Hemos llegado a Nochebuena con la incidencia en máximos desde que comenzó la pandemia de coronavirus. Los contagios siguen subiendo sin parar y algunas CCAA toman medidas para evitar que los problemas que ya hay en la Atención Primaria se trasladen a los hospitales y a las UCIS. De momento, ómicron parece una variante muy contagiosa pero con síntomas algo más leves, pero las medidas de prevención son imprescindibles. Este es el mapa de restricciones de CCAA. Informa Alba Urrutia.