Enlaces accesibilidad
Parlament

El Govern tanca amb els comuns l'acord pels pressupostos del 2022

Per
Aragonès i Albiach segellen a la Generalitat l'acord pels comptes de l'any vinent

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, han segellat l’acord definitiu per aprovar els pressupostos de l’any vinent. L’acord s’ha tancat després d’una reunió celebrada al mateix Palau de la Generalitat.

Impost sobre pisos buits i la paga pel personal de neteja

L'acord inclou la reducció de l'IRPF en les rendes més baixes, una paga extra al personal de neteja dels centres sanitaris que va treballar durant l’estat d’alarma. També s’aplicarà un impost sobre habitatges buits a persones físiques que tinguin més de 15 pisos en aquesta situació durant més de dos anys. Altres novetats són l’impost sobre els aliments ultraprocessats; 50 milions per al dentista públic i 80 per a salut mental, i s'arribarà als 1.000 milions d'euros en polítiques d'habitatge.

Els pressupostos s'aprovaran dijous vinent

La trobada entre ambos dirigents ha començat cap a les 10.00 hores i es fa abans que aquest dijous al matí la Comissió d'Economia del Parlament aprovi el dictamen dels comptes, el pas previ perquè dijous de la setmana vinent el ple de la cambra catalana doni llum verda de manera definitiva als pressupostos.

En la reunió, destaca l'absència del conseller d'Economia, Jaume Giró, l'encarregat d'elaborar els comptes, i es produeix després que Junts ha recelat de l'acord amb els comuns perquè creu que trenca la majoria independentista en no pactar els comptes amb la CUP, que va decidir vetar-los.