Enlaces accesibilidad
Sisena onada

L'oci nocturn i la restauració demanen al TSJC aturar les restriccions

Per
L'oci nocturn intenta salvar el Cap d'Any recorrent al TSJC

Les principals entitats representatives del sector de l'oci nocturn i la restauració a Catalunya han presentat aquest dilluns un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com la limitació d'aforaments o el tancament de les activitats recreatives musicals.

Obrir les discoteques per Cap d'Any

Les patronals denuncien les mesures adoptades per la Generalitat per manca de justificació i proporcionalitat. L'oci nocturn català augura problemes de convivència en l'espai públic, desplaçament oci incontrolat de joves i proliferació de festes il·legals es manté el tancament dels locals per a cap d'any.

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon), la Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i la Plataforma d'Empresaris Afectats pel covid-19 (Peacovid-19) han presentat dos recursos contenciosos-administratius. Demanen poder reobrir les discoteques almenys la nit de Cap d'Any, una de les més importants pel que fa al seu negoci. Aquest mateix dilluns l'Associació Espanyola de DJs y Productors de Música Electrònica (AEDYP) també s'ha adherit als recursos.

L'escrit de Fecasarm demana la nul·litat de ple dret o almenys la suspensió cautelar urgent de totes les mesures restrictives, incloses el toc de queda nocturn i la limitació de les reunions, ja que les entitats veuen inconstitucional que una comunitat autònoma restringeixi drets per contenir la pandèmia.

"Receptes del passat"

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallerols, critica que Catalunya lideri les restriccions sense compensar-los amb ajudes econòmiques. Considera que “són receptes més que antigues” davant el resultat positiu de la campanya de vacunació i espera que la justícia els doni la raó.

El Gremi de Restauració critíca que Catalunya lideri les restriccions | Àlex Cabrera

Pallarols també demana a l'executiu central que prengui cartes en el tema impedint les restriccions catalanes i apliqui mesures homogènies a tot l’Estat.

Ampliar el toc de queda per evitar botellots

Dotze municipis del Maresme i el Vallès Oriental ha reclamat a la Generalitat que els apliqui el toc de queda davant del risc de patir un increment de botellots durant les festes de Nadal. Són Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fos de Campsentelles, tots municipis de menys de 10.000 habitants que queden fora dels paràmetres per aplicar el confinament nocturn.

12 municipis del Maresme i el Vallès demanen el toc de queda

Els seus alcaldes han fet arribar per carta la petició a la Generalitat, a qui també demanen que si no se'ls aplica el toc de queda comptin amb un dispositiu policial extraordinari dels Mossos per garantir la seguretat.

Adverteixen que no tenen els efectius policials suficients per fer front als botellots nocturns que s'hi poden produir per ciutadans que busquin un lloc sense restriccions horàries. Mencionen per exemple la nit de Cap d'Any i recorden que els locals d'oci nocturn estaran tancats.