Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Los aficionados a la nieve aprovechan los últimos días de vacaciones para acudir a las pistas de esquí. Una tendencia vista con optimismo por los expertos del sector hotelero, que afirman que en algunas estaciones se han recuperado niveles de ocupación de hace tres años.

Coincidiendo con un tiempo despejado, los visitantes han optado por disfrutar de las pistas de Sierra Nevada, en Granada, y el Pirineo aragonés y catalán, donde se ha alcanzado el total de ocupación en estaciones como La Cerdanya, en Girona.

A pesar de las cancelaciones provocadas por la pandemia, el sector hotelero se muestra satisfecho con las cifras alcanzadas y, aseguran sus expertos, se han adecuado al público manteniendo las medidas de seguridad.

Esta afluencia se produce a escasos días de activarse una alerta naranja por nevadas de cara al 9 de enero en el Pirineo oscense, donde según la AEMET se podrán acumular 30 centímetros de nieve en alturas superiores a los 1.300 metros.

Foto: Miguel Ángel Molina / EFE

La Comissió de Salut Pública recomana quarantenes de 7 dies per a tota la classe si hi ha cinc o més alumnes contagiats. De cara a la represa del curs escolar els experts també recomanen extremar les mesures de protecció, per exemple amb l'ús de mascaretes FFP2. Avui a Catalunya s'han superat els 2.000 ingressats als hospitals, l'últim dia de les vacances de Nadal.

Comencen oficialment les rebaixes. El petit comerç espera superar en un 10% la campanya d'ara fa un any, després d'unes festes de Nadal en què no han venut tant com esperaven. A Catalunya per aquestes dates s'han fet al voltant de 30.000 noves contractacions.

L'Athletic Club serà el rival del Barça als vuitens de final de la Copa, a partit únic a San Mamés. L'Espanyol visitarà al Mallorca. i el Girona, després d'eliminar l'Osasuna, rebrà a un altre Primera, el Rayo. Mentre, el Barça allibera massa salarial amb la cessió de Coutinho a l'Aston Vila.

Pluja de premis en el sorteig del Nen a Catalunya. Tot i que el primer ha caigut íntegre a Logronyo, el segon premi s'ha repartit entre més d'una quinzena de localitats catalanes. I una part del tercer s'ha venut en una administració de l'Hospitalet de Llobregat.

Els reis d'Orient han tornat a repartir il·lusió, un any més, a Catalunya. Somriures, regals i família han marcat el matí de petits i grans. Ses Majestats tampoc s'han oblidat dels qui han passat la nit als hospitals, on s'han acostat a portar-los la màgia d'aquesta jornada.

Es tornen a superar els 30.000 contagis per coronavirus a Catalunya, per segon dia consecutiu. Ja n'hi ha gairebé dues mil persones ingressades i més de 450 crítics. La pròrroga de les restriccions actuals de la Generalitat, entre elles el toc de queda, entra en vigor aquesta mitjanit.

El Barça s'estrena a la Copa superant el Linares. Dembelé i Jutglà remunten a la segona part el gol inicial d'un equip de primera federació que està a punt d'aigualir el redebut d'Alves. Araujo estarà un més de baixa per una fractura a la mà. El Girona pot ser el tercer equip català en classificar-se per als vuitens, si guanya a l'Osasuna.

LaFilmoteca de Cataluña presenta su programación para 2022, el año de su décimo aniversario en el barrio del Raval. Del 21 al 27 de febrero ha organizado diversas sesiones conmemorativas y el cineasta Albert Serra ha creado una pieza audiovisual para celebrar la efeméride. Durante el año, el centro homenajeará en su programación a cineastas de la talla dePier Paolo Pasolini y Alain Resnais. Informa Marta Orquín.

La pandèmia marca les cavalcades de Reis. Els pobles i ciutats de Catalunya s'adapten per rebre la visita de Ses Majestats. La desfilada més multitudinària és la de Barcelona, on el Reis han arribat en vaixell com cada any, i la podreu seguir a La 1 i RTVE Play.

Nou rècord de contagis des de l’inici de la pandèmia. Catalunya és la comunitat autònoma amb més ocupació a les UCI. Salut destaca també l'enorme pressió sobre l'atenció primària en aquesta sisena onada, una situació -diuen- sense precedents. El TSJC ha avalat allargar les restriccions 15 dies més.

Salut tanca un segon laboratori a Barcelona per fer testos diagnòstics sense llicència Són les mateixes persones que regentaven el local que van tancar la setmana passada. Oferien proves PCR i test d'antígens sense tenir permís de la Generalitat.

L'Espanyol ja és als vuitens de la Copa, tot i que va haver de recórrer a la tanda de penals per superar la Ponferradina, amb Diego López com a protagonista. Avui, torn pel Barça a Linares, amb Dani Alves, ja inscrit, com a gran novetat.

  • Marcada per les restriccions: mascareta obligatòria i prohibició de llançar caramels
  • Ses Majestats estrenaran vestuari i compartiran una carrossa nova
  • RTVE Catalunya emet l'arribada dels Reis d'Orient: a partir de les 18:50 h a La 1 i RTVE Play

Cataluña es la comunidad con mayor ocupación de Camas UCI: cuatro de cada diez están ocupadas por pacientes con coronavirus. Juan Pablo Horcajada, jefe del Servicio de Enfermedades Infecciosas y coordinador COVID del Hospital del Mar de Barcelona, ha explicado en el 14 horas de RNE que la situación está empeorando desde hace unas semanas. “Tenemos 90 pacientes fuera de la UCI y 16 en cuidados intensivos”, ha asegurado Horcajada, que ha hecho hincapié en el gran esfuerzo que están haciendo los sanitarios, teniendo en cuenta, además, la gran cantidad de bajas laborales que se están produciendo. ”Ha habido gente que ha tenido que suspender vacaciones, que ha tenido que doblar, que ha tenido que hacer más guardias y esto genera mucha tensión”.

Horcaja ha confesado que la situación le recuerda a la de otras olas, pero con el riesgo de que todavía queda por delante todo el mes de enero. “Podemos llegar a tener problemas importantes en según qué hospitales. La mayor parte de los que ingresan en la UCI o no están vacunados o son pacientes inmunodeprimidos o sin pauta completa”, ha asegurado.

Nou rècord de contagis des de l’inici de la pandèmia. Catalunya és la comunitat autònoma amb més ocupació a les UCI. Salut destaca també l'enorme pressió sobre l'atenció primària en aquesta sisena onada, una situació -diuen- sense precedents. El TSJC ha avalat allargar les restriccions 15 dies més.

Salut tanca un segon laboratori a Barcelona per fer testos diagnòstics sense llicència Són les mateixes persones que regentaven el local que van tancar la setmana passada. Oferien proves PCR i test d'antígens sense tenir permís de la Generalitat.

La pandèmia marca també les cavalcades. Els pobles i ciutats de Catalunya s'adapten per rebre aquesta tarda la visita de Ses Majestats. La desfilada més multitudinària, la de Barcelona, la podreu seguir a La 1 i RTVE Play.

L'Espanyol ja és als vuitens de la Copa, tot i que va haver de recórrer a la tanda de penals per superar la Ponferradina, amb Diego López com a protagonista. Avui, torn pel Barça a Linares, amb Dani Alves, ja inscrit, com a gran novetat.

Desde hoy en Cataluña quienes den positivo en un autotest en casa lo pueden comunicar en la farmacia para descongestionar los ambulatorios. 1.300 boticas están dentro de este programa.

Antonio Torres Vergara, farmacéutico y presidente de la Federación de Asociaciones de Farmacias de Cataluña, ha dicho en el 14 horas que desde ayer por la tarde han recibido más de 20 llamadas. "La farmacia es un servicio sanitario de interés público. Nuestra función es la del sistema, poder colaborar en gestionar cualquier enfermedad y la salud de los ciudadanos de la mejor forma posible. En este momento es necesario que los centros de atención primaria rebajen su presión asistencial."

Asegura que llevan toda la pandemia ofreciéndose a descongestionar el sistema. "Somos el servicio sanitario más grande que hay en proximidad. A nivel de territorio hay 500 centros de atención primaria y 3.200 farmacias." Una de las dudas que plantea este sistema es que el paciente no tiene que demostrar el positivo. "Confiamos en que las personas tienen el suficiente sentido común para hacer un buen uso. Confiamos en que actúen de forma no deshonesta. Si se detectan casos, inspección de salud hará su trabajo."

Nou rècord de contagis a Catalunya: gairebé 30.000 nous positius. Una xifra que ja repercuteix en l'ocupació als hospitals. Alguns indicadors però, apunten que, com diuen la majoria d'experts, estaríem arribant al pic de la pandèmia.

Dilluns tornaran els infants de manera presencial a les escoles. Govern central i comunitats autònomes ho han acordat en una reunió en què han defensat que són espais segurs. Es mantenen els protocols actuals. Per a famílies i sindicats són mesures que es queden curtes.

Descens històric de l'atur a Catalunya. El 2021 tanca amb prop d'un 26% menys de persones sense feina respecte a l'any anterior. I l’afiliació a la seguretat social augmenta d'un 4%. Al sector serveis és on més s'ha reduït l'atur, seguit de l'agricultura.

L'Espanyol enceta aquesta nit els setzens de final de la Copa, al camp de la Ponferradina. Demà serà el torn del Barça, a Linares, on ja podria jugar Dani Alves, a l'espera de ser inscrit avui. Els blaugrana estant pendents també de proves PCR per fer la llista de convocats, després dels positius de Ferran Torres i Pedri a l'entrenament d'ahir.