Enlaces accesibilidad

Meg Ryan compara dirigir 'Lo que sucede después' amb caminar sobre una corda fluixa

  • La directora presenta al BCN Film Fest la comèdia romàntica i explica a L'informatiu els seus punts forts i aquesta nova etapa com a directora
  • L'artista rep el 24 d’abril el Premi d'Honor Sant Jordi de Cinematografia de RNE

Por
Meg Ryan es va convertir als anys 90 en una de les actrius més importants del gènere còmic.
Meg Ryan es va convertir als anys 90 en una de les actrius més importants del gènere còmic.

L’actriu Meg Ryan, protagonista indiscutible en la 8a edició del BCN Film Fest. Ryan presenta la pel·lícula ‘Lo que sucede después’, que dirigeix i que també protagonitza al costat de David Duchovny, el popular actor d’’Expediente X’.

Meg Ryan presenta 'Lo que sucede después', una comèdia romàntica que interpreta i dirigeix

Després d'haver produït un primer film de drama, Ryan torna al gènere còmic que tan popular la va fer especialment a finals dels 80 i als anys 90 amb títols tan emblemàtics com 'Quan en Harry va trobar la Sally'; 'Alguna cosa per recordar' o ‘Tens un e-mail’. Ens ho ha explicat a una entrevista per a L'informatiu.

"La major part de la vida crec que és seriosa o còmica i ser capaç de trobar el to en una pel·lícula és com caminar sobre una corda fluixa. És un repte divertit" afirma l'artista.

La força dels personatges

'Lo que sucede después' és una comèdia romàntica diferent de les que havia fet abans l'actriu. Ryan considera que el toc es troba en la força dels personatges: "És molt interessant que hi hagi només dues persones parlant, però també molt estrany perquè no crec que hi hagi gaires pel·lícules que facin això".

Meg Ryan presenta 'Lo que sucede después', una història que Hollywood "mai li hauria comprat" | Agnès Batlle

Assegura que és un bon exercici d'actuació i un gran repte per convèncer a l'espectador. A més a més, la directora afirma que "no es tracta només d'una comèdia romàntica, té molts punts forts".

El temps s'atura

Sobre la trama de la pel·lícula Ryan explica que "la idea era que dues persones fessin una parada i haguessin de lidiar amb el passat. I l'aeroport ha estat el lloc".

De fet, afirma que no s'utilitza el recurs de la màquina del temps, però, així i tot, "les persones tenen llibertat d'espai i es crea un lloc màgic", un entorn que permet als protagonistes que solucionin els seus problemes i fins i tot per tornar a enamorar-se.

D'actriu a directora

Segona vegada que Meg Ryan dirigeix i protagonitza un film. El primer va ser 'Ithaca', una pel·lícula dramàtica que va estrenar-se el 2015. Li hem preguntat per la seva identitat com a directora: "Estic aprenent molt. Les dues pel·lícules són visualment molt boniques i estan fetes en pocs dies, l'última només en 20 dies i amb menys de 3 milions d'euros".

Per a ella, és un altre món, al que també ha agafat certa estima: "M'agrada tot de dirigir, treballar amb tota mena d'artistes... M'agrada estar amb les persones de so, d'imatge. Està bé veure com un frame t'explica una història i tenir multitud de converses interessants sobre aquesta".

Entrevista a l'actriu i productora Meg Ryan pel seu nou film ‘Lo que sucede después’

A banda, afirma estar cansada de la demanda del món del cinema. "Hollywood es dirigeix a la gent jove, és la seva audiència. M'arriben papers, una vegada i una altra, de dona de més de 50 que no pot trobar parella i és molt avorrit", afirma.

8 anys fora de la gran pantalla

Des del 2015, amb l'estrena d''Ithaca' Ryan no s'havia deixat veure per Hollywood. Un temps que l'artista ha aprofitat per descansar i sortir del món del cinema.

"Sempre va bé un canvi i prendre's un temps. Si sempre estàs treballant o viatjant no tens temps de créixer i madurar per dins per reflectir com a artista el món que t'envolta. Com una pel·lícula en la qual no passa res", bromeja l'artista.