Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ignacio Garriga considera que l'amnistia seria "un atemptat històric"

  • El secretari general de Vox justifica el vot en contra que els delictes de pederàstia no prescriguin: "També s'han de perseguir els altres"
  • Garriga: "Comparteixo amb Ortega Smith que VOX no es converteixi en una agència de col·locació"

Per
Cafè d'idees - Ignacio Garriga: "L'amnistia seria un atemptat històric"

El secretari general de Vox i diputat al Parlament, Ignacio Garriga, considera que l'amnistia seria "un atemptat històric que volarà el nostre estat de dret": "Farà fallida el nostre estat legal". En aquest sentit, Garriga defensa que els partits "separatistes" estan únicament preocupats a "negociar els seus privilegis": "Els catalans no parlen de l'amnistia".

Sobre les condicions de les negociacions d'una eventual investidura de Sánchez, Garriga confia que el rei Felip VI "serà el garant de la unitat de la nació i la permanència del sistema legal" davant una hipotètica amnistia. El diputat de VOX argumenta que el paper del Rei és institucional i mai cap membre de Vox li dirà què ha de fer: "Hem d'agrair-li que va sortir en defensa de tots el 2017. El Rei serà el garant de la unitat de la nació".

Garriga fa una crida per anar a la manifestació de diumenge i defensa que es manifesten també contra la "llei de llibertat sexual", en contra de la desprotecció de les dones perquè, segons ell, "han deixat anar als violadors".

Grriga defensa la Fundació d'Abascal

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Garriga destaca que part del traspàs de 7 milions d'euros a la fundació d'Abascal és per la "lluita contra el comunisme": "No és una investigació, són comptes públics". La notícia la publica elDiario.es. En opinió de Garriga, la Fundació de VOX edita publireportatges, informes i estudis per alertar de l'avenç del comunisme a Iberoamèrica i destaca que el Fòrum de Madrid s'ha convertit en un referent internacional: "Pocs diners hi hem destinat a la Fundació davant dels grans èxits aconseguits contra el comunisme".

Garriga coincideix amb Ortega Smith: "No convertir VOX en una agència de col·locació"

El secretari general de l'organització nega lluites internes dins del partit i compateix les declaracions del vicepresident de VOX, Javier Ortega Smith, qui avisa que no poden convertir-se en una agència de col·locació d'amics: "Una vegada més s'ha manipulat el seu missatge. Va dir el que hi coincideix tothom. Vox ha nascut per ser més que un partir".

Garriga argumenta que el partit té una manera diferent de fer política, allunyada dels grans partits que "han creat una distància més gran entre els espanyols i la classe política".

Garriga atribueix la pèrdua de 19 diputats a les eleccions del 23J perquè es va "demonitzar i criminalitzar" els pactes del PP amb VOX. Creu que "ja s'ha rectificat" perquè va ser una estratègia fallida: "Van atacar al soci preferent. Feijóo ha dit que l'estratègia canviarà i l'alternativa, si hi ha repetició electoral, tirarà endavant".

Garriga nega que hagin regalat els vots al PP per la investidura fallida d'Alberto Núñez Feijóo: "Hi havia unes exigències, i ell les va acceptar". Amb relació a la possibilitat que VOX no es presentés en determinades circumscripcions electorals per afavorir una victòria del PP, el diputat de VOX ho nega: "Seria prendre el dret a votar. Si només es presentés el PP, obtindria els 350 escons".

Garriga defensa que hi ha llibres que no han d'estar a l'espai públic

Garriga ha defensat la retirada d'un llibre sobre famílies LGTBI a Borriana, governada per una VOX perquè considera que hi ha llibres que no han d'estar a l'espai públic: "Que li doni un pare al seu fill, corresponen a l'esfera privada i no a la pública". El diputat de VOX diu que són coherents i estan lliurant una guerra cultural: "Estem a favor de la concòrdia. Defensem la família i treballarem perquè un nen tingui un pare i una mare, que és com millor podrà créixer".

Ignacio Garriga reclama el dret a defensar les seves idees "del pensament totalitari" que diu, advoca per la transició ecologia i obliga a canviar els cotxes o a menjar menys carn o a manifestar-se el dia dels LGTBI. "Defensarem els valors de la infància i dels menors. 3 milions d'espanyols ho volen", asssegura.

Malgrat aquesta declaració, el diputat de VOX argumenta que van votar en contra de considerar que els delictes de pederàstia no prescriguin, perquè és un "sainet dels independentistes": "No han de prescriure i s'han d'agreujar les penes, però no anirem de mà dels que han alliberat als violadors". Garriga minimitza el paper de l'església en casos d'abusos a menors perquè diu que només representen el 0,2%.

Cas Rubiales

Garriga qualifica de "dramàtica i desafortunada" la situació viscuda al voltant del Cas Rubiales pel petó a Jennifer Hermoso durant la recollida de premis del Mundial de Futbol i reclama parlar de les qüestions que preocupen de debò: "Els catalans no parlen a les cafeteries ni de l'amnistia, ni de Rubiales, ni de la selecció espanyola". Demana "parlar de les veritables preocupacions", considera Garriga, qui descarta que es parli d'interessos "feministes i de lobbies".