Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ignacio Garriga: "Vox no regalarà els vots al PP"

Per

El secretari general i diputat al Parlament per VOX, Ignacio Garriga, insisteix en la "mà estesa" i "sense exigències" del seu partit al Partit Popular (PP) en les negociacions per confirmar governs municipals: "Si depengués de Vox, qualsevol govern socialista sortiria de les institucions. La pregunta és què farà el PP".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Garriga reivindica que els votants de Vox volen "conformar una alternativa i no una alternança" i assegura que no convertiran les negociacions a ajuntaments i comunitats "en un espectacle": "Cridem a la responsabilitat al PP, no permetrem que es desaprofitin els vots de VOX. Que no es deixin condicionar pels discursos contra Vox".

El secretari general i diputat al Parlament per VOX qualifica de "meravella" que Santiago Abascal pogués governar per posar fi a 40 anys de polítiques d'alternança entre el PP i el PSOE, en contraposició a VOX que representa una alternativa: "Ara per fi hi ha una formació que diu que derogarà les polítiques que han destrossat el que van fer els nostres pares i avis".

No descarta entrar en un govern de coalició amb el PP

El diputat al Parlament per VOX no descarta entrar en un govern de coalició amb el PP si sumessin suficients vots en les pròximes eleccions generals el 23J, tot i que no ho decidiran fins després de les eleccions generals: "Vox està disposat a derogar-ho tot. Mà estesa per l'alternativa. Serem responsables, la urgència del moment és molt greu".

Garriga diu desconèixer els motius que han portat al president del govern, Pedro Sánchez, a convocar les eleccions, però ho considera una gran oportunitat: "La moció de censura de VOX ha estat aprovada amb uns mesos de retard".

Garriga es compromet a derogar la llei del 'només sí és sí' i apujar les penes dels violadors: "Aquests que s'estan passejant pels carrers espantant les dones, quants n'han deixat anar?, vindrà Vox i posarà ordre".

Garriga proposa il·legalitzar tots els partits independentistes

El secretari general de VOX a Catalunya proposa la il·legalització de tots els partits que busquin trencar la unitat d'Espanya: "No podem permetre que amb els diners dels espanyols es financin partits que volen volar la Constitució". En aquest sentit, Garriga considera que el govern de Sánchez s'ha instrumentalitzat la judicatura a favor "dels separatistes" per soscavar la sobirania: "Defensarem fins a les últimes conseqüències la unitat".

Garriga qualifica de "lamentables i tristos" els resultats de Bildu i considera que són fruit d'un "blanquejant" per part de les institucions: "Ells fan desmemòria històrica, és fonamental rendir memòria dels que van ser assassinats. ETA i Bildu és el mateix".

Garriga: "La immigració il·legal està saturant la sanitat pública"

Garriga afirma que la sanitat pública està saturada a poblacions com Salt o el Vendrell per les persones sense regularitzar: "No poden accedir a la sanitat pública, excepte per urgències. No de manera rutinària, per operacions, etc. Els que si estan regulats, que fa dècades que treballen, sí que hi tenen dret".

Garriga defensa de salvar migrants si s'estan ofegant al mar per evitar que "el Mediterrani es converteixi en un cementiri" i planteja actuar contra les màfies: "Si hi ha algú a punt de morir el rescataríem. El que fan Meloni o Salvini és el debat previ, assenyalar les màfies que hi ha".

Trias i Collboni: ’Susto o muerte’

Amb relació a les negociacions a l'Ajuntament de Barcelona per escollir alcalde, Garriga assegura que Vox no donarà vots ni a Xavier Trias ni a Jaume Collboni per ser alcalde i qualifica als dos candidats de "’Susto o muerte’. No votarem a cap dels dos, mai".