Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Fran Hervías creu que Cs desapareixerà: "Ciutadans no és una solució, és un problema"

  • L'exsecretari d'organització de Ciudadanos creu que continuarà la transferència de membres de Ciudadanos al PP
  • Fran Hervías: "Hi ha una situació d'emergència nacional per culpa del govern autòcrata de Pedro Sánchez"

Per
Cafè d'idees - Fran Hervias creu que Ciutadans desapareixerà

L'exsecretari d'organització de Ciudadanos, Fran Hervías, creu que Ciudadanos (Cs) desapareixerà perquè no traurà representació a les principals ciutats a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 maig i el mateix passarà a les eleccions generals: "Ciutadans no és una solució, és un problema. És part del problema perquè no descarta donar suport a Pedro Sánchez".

A més considera que continuarà havent-hi fugues de membres del partit taronja al Partit Popular aquesta mateixa setmana, amb algun "fitxatge d'alguns líders importants", però descarta a Begoña Villacís.

Hervías considera que Sánchez té "tics sociòpates"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Hervías detalla que va deixar la seva militància a Ciutadanos quan Inés Arrimadas va fer "un gir ideològic i estratègic" pactant el 2016 amb Pedro Sánchez i Pablo Iglesias al que anomena "el pacto del abrazo". L'exsecretari d'organització de Cs diu que hi ha una situació "d'emergència nacional" per culpa del govern "autòcrata" de Sánchez a qui acusa de tenir "tics sociòpates": "Està legislant a cop de Reials Decrets i governant amb els independentistes", assegura.

Hervías insisteix que Arrimadas acabarà al PP: "Hi havia gent que m'insultava per haver deixat la meva acta, i gent amb la seva acta negociant amb el PP".

L'exsecretari de Cs qualifica a Arrimadas com la persona que més ha traït al PP

Hervías explica que quan va treballar pel PP, després d'abandonar Ciutadanos i deixar el seu escó al Senat, va fer llistes de possibles candidats a incorporar-se al Partit Popular. En aquestes llistes Hervias hi detallava les fortaleses i les debilitats de diferents candidats, entre d'altres, d'Inés Arrimadas: "És la persona que més ha traït al PP. Quan ha estat liderant un partit, l'ha enfonsat".

Hervías recorda que Arrimadas ha donat suport a dues mocions de censura contra presidents del PP a Madrid i a Múrcia, dos fets que van formar part de la davallada del partit polític.

Arrimadas va voler tenir un discurs més catalanista

L'exsecretari d'organització de Ciudadanos explica que el 2015, quan Arrimadas va liderar l'oposició a Catalunya amb 25 diputats, va voler adoptar "tics catalanistes" per ocupar l'espai que havia deixat Unió Democràtica: "Ens trucaven diputats alertats que volia marcar un perfil més catalanista".

Hervías reconeix que quan la direcció del Partit a Madrid la va fer rectificar, ella ho va acceptar amb plena convicció i creu que "la seva capacitat de discurs" és una de les fortaleses de l'exlíder de Ciutadanos: "Quan se li insistia i se l'acabava de convèncer, et feia un discurs magnífic".

"L'objectiu és guanyar a Pedro Sánchez"

Hervías presenta el llibre Ciudadanos. La historia jamás contada un llibre que "narra una part de la història d'Espanya". Hervías hi detalla els dos errors que considera han propiciat la caiguda de Ciudadanos: "Que amb 57 diputats no vam saber visualitzar que era Sánchez qui volia pactar amb els independentistes, i el segon error, les mocions de censura contra Ayuso i AyusoLópez Miras".

L'exresponsable d'organització de Ciudadanos diu que quan va deixar el partit taronja es va marcar dues fites: reunificar el centredreta i que el PP fos la primera força i que els ha aconseguit: "L'objectiu és guanyar a Pedro Sánchez".