Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Marín creu que Ponsatí s'ha trobat una societat i un país "molt millor del que va deixar"

  • La presidenta de la Diputació de Barcelona defensa reeditar el pacte entre el PSC i Junts de la institució

Per
Cafè d'idees - Núria Marín: "Ponsatí ha tornat a una societat molt millor de la que va deixar"

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, creu que en el retorn de Clara Ponsatí s'ha trobat una societat i un país "molt millor del que va deixar" quan va marxar de Catalunya després de l'1-O: "El Codi Penal que tenim ara operatiu és diferent del que existia quan va marxar i és similar als codis dels països del nostre entorn i a Europa".

Marín considera que s'ha tractat a Clara Ponsatí com a qualsevol altra persona en una situació similar i que la justícia ha de fer la seva feina: "Tots hem d'assumir les conseqüències dels nostres actes, és vàlid per Ponsatí o pels altres ciutadans".

Marín aposta per una reedició del pacte amb Junts a la Diputació

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Marín defensa reeditar el pacte entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona: "Allò que funciona, no cal canviar-ho. El resultat ha estat excepcional. Ens hem entès perfectament".

La presidenta de la Diputació reconeix que durant tota la legislatura hi ha hagut veus demanat el trencament del pacte amb Junts, que va tenir un ressò "supermediàtic" i creu que els diputats de Junts a la Diputació estan "satisfets i còmodes": "No sé què pensen tots els de Junts, però si ells continuessin pensarien el mateix".

Marín reclama diàleg abans d'aprovar el decret de sequera

Marín critica la gestió de la sequera que ha fet el govern de la Generalitat i l'acusa de culpabilitzar els ajuntaments abans de parlar amb ningú: "La cimera s'havia d'haver fet abans de fer el decret. Primer parlem, dialoguem i després prenem les decisions".

La presidenta de la Diputació assenyala l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de no haver actuat amb prou celeritat i de no invertir prou recursos: "L'ACA només ha invertit el 25% del pressupost, la sequera no ha arribat en una setmana o un mes".

Marín: "Campuzano m'ha sorprès, i no positivament"

L'alcaldessa de l'Hospitalet critica les afirmacions del conseller Carles Campuzano, quan acompanyat de Gabriel Rufián, va comprometre's a construir una residència de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si ERC guanyava les eleccions municipals: "Que ho digui un conseller que té experiència, personal i política, a mi realment m'ha sorprès, i no positivament".

Núria Marín assegura que a l'Hospitalet calen 1.600 places per a gent gran a residències de la ciutat i considera que s'han de crear independentment de qui governi.