Enlaces accesibilidad
Televisió

Juana Dolores i Marc Migó ressusciten Catalunya amb el seu rèquiem

 
  • El compositor Marc Migó rep l’encàrrec de l’entitat El Cor Canta i pensa “automàticament” amb Juana Dolores
  • L’escriptora explica al ‘Late Xou amb Marc Giró’ que el rèquiem és el millor que ha escrit fins ara
  • Tots els continguts del programa a RTVE Play Catalunya

Per
Late Xou - Juana Dolores i Marc Migó presenten el seu Rèquiem Català

Juana Dolores i Marc Migó no es coneixien personalment abans de treballar plegats en el Rèquiem Català. El compositor ha explicat al ‘Late Xou amb Marc Giró’ que va rebre l’encàrrec de l’entitat El Cor Canta i que “automàticament” va pensar en la Juana Dolores per escriure el text. L’escriptora i actriu ha assegurat que li “va encantar la idea” des del primer moment.

Per què un rèquiem?

Un rèquiem és una composició musical cantada amb text. Normalment, la missa de difunts ja té una estructura fixada, però els dos artistes han volgut anar més enllà i fer “una versió a la nostra manera”, ha explicat Migó. “He escrit sobre un mort, però l’he ressuscitat, que és: la nació catalana”, ha dit Dolores. L’artista ha declarat que “fa cinquanta anys que ningú ha invocat la nació catalana autènticament. Aleshores, ho he fet jo amb la música de Marc Migó”.

És la millor cosa que he escrit mai

El procés ha sigut el següent: Juana Dolores escrivia i li passava el text a Marc Migó, que hi posava la música. “Normalment el millor que escrius és l’últim text que has fet, però segueixo pensant que el millor que he escrit és el rèquiem”, ha reconegut l'artista. “Ho vaig escriure en un moment en què estava molt fotuda. Jo venia de molta exposició mediàtica i de molta feina. Havia fet la primera gira, amb la meva primera obra de teatre i, de cop i volta, tornava a casa”, ha admès l'autora.

Juana Dolores i Marc Migó han creat un rèquiem per ressuscitar Catalunya | Late Xou

Juana Dolores i Marc Migó presenten el seu Rèquiem Català al 'Late Xou amb Marc Giró'

El Rèquiem Català

L’obra de Marc Migó i Juana Dolores s’estrenarà el 5 de març a l’Auditori de Barcelona i tornarà l’11 de març a l’Auditori Enric Granados de Lleida. L’actuació comptarà amb un gran equip de 200 músics sobre l’escenari i un cor enorme. El rèquiem combina flamenc, pasdoble, sardana, un tros avantguardista i, fins i tot, l’himne del Barça, entre altres. Després de l’entrevista, el compositor Marc Migó ha tocat en directe un fragment de la seva creació.