Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Espadaler, sobre la destitució d'Estela: "És immoral"

  • El secretari general d'Units per Avançar no descarta demanar la dimissió del conseller Elena, però abans li demanarà explicacions
  • Ramon Espadaler: "S'ha perdut el respecte al cos de Mossos. S’han trencat moltes coses"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ramon Espadaler: "S'ha perdut el respecte al cos de Mossos"

El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, sosté que els Mossos d'Esquadra van ser polititzats com a "moneda de canvi" a l'inici de la legislatura i que la situació al cos policial "és molt preocupant". En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Espadaler ha desvinculat la feminització del cos, del cessament del cap del cos dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela i l'ha considerat "immoral". Espadaler creu que s'està fent un "flac favor" a la propera comissaria en cap dels Mossos: "La pressió que tindrà no se la mereix".

Interior destitueix el cap dels Mossos d'Esquadra | Sergi Bassolas

"La politització ha començat aquesta legislatura"

Espadaler creu que s'ha perdut el respecte entre el Govern i la cúpula dels Mossos: "S'ha irromput d'una manera brutal dins de la direcció". Per això, reclama explicacions al conseller Joan Ignasi Elena i no descarta demanar-ne la dimissió: "La politització, en els extrems que la coneixem, ha començat aquesta legislatura" i afegeix que és fruit "d'un bescanvi" amb la CUP.

"Polititzar és treure comandaments incòmodes"

Espadaler ha afirmat que el Govern ha volgut tenir el control del cos de la policia catalana. De totes maneres, Espadaler és defensor de què la conselleria hauria de donar l'orientació política: "Polititzar és canviar 36 comandaments. Treure comandaments incòmodes".

Amb relació al cessament del cap del cos dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, Espadaler ho veu "immoral" i ho desvincula de la feminització del cos: "És una excusa. El seu cessament estava anunciat. Esperaven que dimitís". Espadaler afirma que al comissari Estela l'anaven arraconant: "deu fer bé la seva feina, sense admetre ingerències, i ara és cessat".

Mà estesa per aprovar els pressupostos

Espadaler està "radicalment d'acord" amb la mà estesa de Salvador Illa al Govern de Pere Aragonès per aprovar els pressupostos dels 2023: "La pròrroga és una fatal solució".

D'altra banda, el diputat d'Units veu "altament improbable" que Junts per Catalunya acabi donant suport als pressupostos del Govern pel "trencament traumàtic" del Govern: "És molt improbable. No se'ls sentiran seus".