Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ernest Maragall: "La consulta és una dimissió de la direcció de Junts"

  • El president del grup d'ERC a l'ajuntament de Barcelona considera que la consulta de Junts a les bases mostra "una incapacitat de prendre decisions per consens intern"
  • Maragall sosté que hi ha avenços a la taula de diàleg, però no "constatables i tangibles"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ernest Maragall: "La consulta és una dimissió de la direcció de Junts"

El president del grup d'ERC a l'ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, considera que la consulta de Junts a la seva militància per prendre una decisió davant la seva permanència al Govern de la Generalitat com "una dimissió de la direcció política": "És una incapacitat de prendre decisions per consens intern".

"Les condicions de Junts semblen posades per no ser acceptades"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Maragall critica les condicions plantejades per Junts aquest cap de setmana "són posades per no ser acceptades" i creu que si el resultat és continuar al Govern, les condicions "s'hauran evaporat".

Maragall diu que ell vol que Junts segueixi al Govern perquè el país no pot estar "entretingut" a l'espera que es defineixin: "El que no sé si volen són ells" i assegura que Esquerra està decidida a continuar governant: "Tenim un president fort".

El president del grup d'ERC a Barcelona considera que la petició de posar l'estratègia independentista en mans del Consell per la República, menysté a la Generalitat: "Que l'estratègia estigui subordinada a un organisme que no és transversal menysté a la institució".

Ernest Maragall rebutja els xiulets i crits de desaprovació a Carme Forcadell durant l'acte de commemoració de l'1-O a Barcelona: "Ens fa mal a tots. "Carme Forcadell és la dignitat republicana independentista. Semblava que l'adversari per Junts podia ser ERC", ha asseverat el també diputat republicà.

Maragall creu que era "previsible" que l'acte de l'1-O estigués explícitament inclinat en una direcció: "Es va produir en una dimensió molt superior al que a cap independentista prudent li podria semblar adequada".

"Hem deixat que la delinqüència organitzada s'instal·lés a Barcelona"

Ernest Maragall afirma que el govern municipal de Comuns i PSC a l'ajuntament de Barcelona "ha renunciat a ser una coalició i s'han repartit el poder horriblement". Maragall els acusa de no saber decidir cap a quina direcció portar la ciutat i mostrar "feblesa institucional": "Tothom s'hi atreveix. L'estat amb l'aeroport, amb el patrimoni que té immobilitzat. S'hi atreveix el mercat i també la delinqüència organitzada".

Sobre l'evolució de les negociacions amb l'Estat sobre el conflicte amb Catalunya, Ernest Maragall defensa que hi ha avenços a la taula de diàleg, però que no tots són "constatables i tangibles".