Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jordi Sànchez: "Amb aquestes actituds, el PSC tornarà a guanyar"

  • L'exsecretari general de Junts adverteix que el PSC tornarà a guanyar les eleccions a Catalunya, si l'independentisme no canvia d'"actitud"
  • Sànchez reconeix que el va sobtar la proposta de Junts sobre la qüestió de confiança a Pere Aragonès perquè era "políticament forta"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jordi Sànchez: "Amb aquestes actituds, el PSC tornarà a guanyar"

L'exsecretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, adverteix que el PSC tornarà a guanyar les eleccions a Catalunya, si l'independentisme segueix amb les "actituds" actuals: "El que podem afirmar amb poc marge d’error tornarà a guanyar el PSC amb més distància". En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Sànchez afirma que "és una dada objectiva" la victòria socialista amb més diputats, si els partits independentistes no saben decidir sobre del procés independentista: "Si volem guanyar, només hi ha una fórmula, posar-nos d'acord".

"Amb aquestes actituds l'u d'octubre no hauria estat possible"

Jordi Sánchez considera que amb les actituds de les últimes setmanes i mesos, sobretot entre els socis del Govern de la Generalitat, no hauria estat possible "ni el 9-N, ni JxSí, ni l'elecció de Puigdemont ni, evidentment, l'1 d'octubre". L'exsecretari general de Junts diu que és un moment històric i fa una crida a "recuperar actituds" de l'independentisme i concretament una direcció estratègica: "No ens vulguem apropiar del referèndum, però hi va haver una direcció política".

"Som altre cop a la primavera del 2017"

Sànchez recorda que el 22 d'abril del 2017 hi va haver una reunió "de caixa o faixa" en què van participar vuit persones de les quals, l'exdirigent, n'ha citat a quatre: Puigdemont, Junqueras, Cuixart i ell mateix. Sànchez ha dit que va ser "una reunió molt dura, l'embrió de la direcció política" i que d'allà en va sortir el "referèndum o referèndum".

Sànchez diu que ara la situació està al mateix punt: "Hem arribat al final del camí, som altre cop a la primavera del 2017 i ens hem de mirar als ulls".

Sorprès per la qüestió de confiança a Aragonès

Jordi Sànchez s'ha mostrat sorprès per la petició de la direcció de Junts de plantejar una qüestió de confiança a Pere Aragonès: "Em va sobtar perquè era políticament forta, com s'ha demostrat".

Sànchez no vol parlar "de deslleialtat" i defensa la decisió de portar-ho al debat: "És un indicador de què cal que refem". Jordi Sànchez diu que té clar que votarà a la consulta que la direcció de Junts plantejarà als afiliats, per decidir si segueix o no a l'executiu: "Pot preguntar-ho, però tampoc li ho diré. Ja ho explicaré, tinc els arguments".

El que si ha deixat entreveure durant tota l'entrevista l'exsecretari general de Junts, és la necessitat de refer confiances: "Donem-nos una nova oportunitat. Fixem-nos en el que ens uneix i no el que ens separa".