Enlaces accesibilidad
Bandera groga

Mor el menor ofegat aquest dijous a la platja de Capellans de Salou

  • Dos homes de 60 i 46 anys també havien perdut la vida el mateix dijous a la tarda
  • El nen de 15 anys, fill d'un d'ells, havia estat rescatat i traslladat en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona
  • En el moment de l'accident onejava la bandera groga d'alerta i la platja estava vigilada

Per
20 persones han perdut la vida ofegades aquest estiu

Nova tragèdia a les platges catalanes. Aquest dijous hem de lamentar la mort de tres persones ofegades, dues d'elles, eren pare i fill. Es tracta de dos homes, de 60 i 46 anys, que van morir aquest dijous al vespre a la platja dels Capellans de Salou (Tarragona). A més, aquesta mateixa matinada també ha perdut la vida el nen de 15, que havia estat rescatat encara amb vida i traslladat en estat crític a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Tres membres d'una mateixa família moren ofegats a Salou

La platja dels Capellans és una platja vigilada i al moment del succés s'estava fent el canvi de bandera groga, tot i que es disposaven a penjar la bandera vermella pel mal estat de la mar.

Els Mossos investiguen els fets

L'avís al telèfon d'emergències 112 s'ha rebut a les 15.35 hores per un possible ofegament a la platja. Els socorristes han observat un grup de banyistes amb problemes dins de l'aigua a la zona de les roques. Quan s'han dirigit al lloc, han aconseguit treure'ls als tres de l'aigua i ha iniciat les maniobres de reanimació fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El SEM ha desplaçat sis unitats terrestres, un vehicle de comandament i un helicòpter medicalitzat, que han continuat amb les maniobres de reanimació cardiopulmonar als tres, i també ha activat l'equip de psicòlegs. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i s'estan fent càrrec de les diligències. Les primeres hipòtesis sobre els motius de l'ofegament és que un dels membres de la família hauria patit un problema de salut i els altres dos l'haurien intentat ajudar i també s'haurien acabat ofegat pel cansament.

20 morts ofegats aquest estiu

Amb aquestes ja són 20 les persones ofegades, 11 d'elles a la piscina, aquest estiu. Els responsables d'Emergències de la Creu Roja insisteixen en la màxima precaució quan hi ha bandera vermella a la platja perquè indica que hi ha corrents perilloses a l'aigua. Per aquest motiu, explica Joan Carles Castellví, que està prohibit el bany o correm el perill de no poder tornar a terra ferma. A més recorda que en el conjunt de l'Estat, ja han mort ofegades 260 persones, les mateixes que tot l'any passat.