Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Neus Munté no descarta presentar-se com a alcaldable a Barcelona

  • La regidora de Junts a Barcelona assegura que s'acabarà de decidir en un procés de primàries
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Neus Munté no descarta presentar-se com a alcaldable a Barcelona

La regidora i presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, Neus Munté, no descarta presentar-se com a candidata pel seu partit a l'alcaldia de la ciutat d'on ja és regidora: "No descarto res". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Munté ha assegurat que, després de l'"impactant" pas enrere d'Elsa Artadi, cal buscar nous lideratges per la ciutat de Barcelona que s'acabarà de decidir en unes primàries del partit.

Neus Munté afegeix que Elsa Artadi està millor i no descarta que torni algun dia a la política: "És molt important humanitzar la política. Va fer una explicació molt valenta, molt impactant. Està millor".

"No he vist oposició d'ERC a l'Ajuntament"

La presidenta del Grup Municipal de Junts descarta anar en coalició amb l'espai exconvergent a les municipals: "No reconec el PDeCAT i Centrem no sé encara el que és, però no m'agraden els companys de viatge". Munté també ha criticat ERC per no fer oposició "en determinats moments no l'he sabut veure" i ha recordat l'aprovació dels pressupostos municipals: "Sobre el paper, Esquerra està a l'oposició, però sovint ha donat suport a accions com els pressupostos".

"Collboni i Iceta han tancat files amb el posicionament sempre enfadat de Lambán"

Munté diu que la retirada de la candidatura dels JJOO d'hivern és una altra profundíssima decepció i que mostra la manca d'ambició del partit socialista: "Zero ambició de Miquel Iceta i de Jaume Collboni". Munté considera positius els Jocs Olímpics per Barcelona i pel Pirineu, però ha criticat una "actitud partidista" president de l'Aragó: "Han tancat files del posicionament sempre enfadat i posant pals a les rodes del Sr. Lambán". En aquest sentit, Munté ha acusat Jaume Collboni i Miquel Iceta de "tancar files" amb el seu posicionament.

"Entenc que generi incomoditat l’acord a la Diputació de Barcelona"

Neus Munté defensa l'acord de Junts i el PSC a la Diputació de Barcelona com a l'única alternativa perquè el suport dels Comuns amb ERC significava que Junts quedava donat suport des de fora: "Els Comuns no volien governar on hi fos Junts". Munté justifica que la Diputació és un ens que, fonamentalment, gestiona i aporta recursos humans i econòmics i que dona suport als 311 municipis de la província: "Fa polítiques del dia a dia com carreteres, fibra òptica o serveis socials. Jo ho visc amb normalitat, però entenc que generi incomoditat" en referència a les crítiques de Laura Borràs a l'acord.