Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alejandro Fernández: "Robles no ha de dimitir, ha de canviar de socis"

  • El president del PP a Catalunya troba incoherent que el govern indultés a "algú que, a la vegada, estàs espiant"
  • Fernández reclama una baixada d'impostos perquè la inflació beneficia les administracions i perjudica les famílies
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alejandro Fernández: "Robles no ha de dimitir, ha de canviar de socis"

El president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, considera que cal esclarir si les escoltes a polítics independentistes i altres persones pel conegut com a CatalanGate, s'han fet amb tutela judicial i de manera legal. En aquest cas, assegura que "Margarita Robles no té per què dimitir".

Fernández veu incompatible que el govern espanyol tingui de socis a uns partits amb qui "dialoga de dia i investiga de nit". En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Alejandro Fernández adverteix, en aquest sentit, que la ministra de Defensa "no ha de dimitir, sinó que ha de canviar de socis de Govern". "No sé com és possible que mantingui de socis a qui està investigant", apunta.

"Els indultats alhora eren espiats"

El líder dels populars catalans critica la "incoherència brutal" que suposa que el govern de l'Estat indultés a "algú qui, a la vegada, estàs espiant" i creu que la taula de diàleg ja va néixer congelada: "Si sota tutela judicial els estan investigant, això de la distensió era un 'cuento chino'".

Fernández també retreu que es reformi el mètode per constituir la Comissió de Secrets Oficials només perquè "el Govern està sota pressió" i necessita una majoria parlamentària: "Abans s'ha de clarificar si l'espionatge era legal o no. Al final ha de ser la justícia qui determini", afegeix.

"No necessito entendre Catalunya perquè soc català"

Amb relació a les crítiques del nou president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, pels mals resultats electorals del PP a Catalunya, Fernández nega que sigui perquè no entenen Catalunya: "Jo no he d'entendre Catalunya perquè soc català".

Fernández atribueix el mal resultat electoral del seu partit al 'Procés' perquè hi va haver gent que considerava que van ser "massa durs o tot el contrari". Fernández diu que el PP s'està recuperant i que a l'enquesta del CEO tripliquen resultats.

"L'acord amb Vox, des del punt de vista democràtic, és impecable"

La seva continuïtat

Fernández no ha aclarit si es presentarà a la reelecció en el pròxim congrés del partit "ja parlaré quan arribi el congrés, quan estigui convocat" i recorda que té una biografia que hi ha una mica de tot: "A Tarragona vaig estar a punt de ser alcalde". En aquest sentit, assegura que la seva vocació política és de "llarg recorregut".

Amb relació a l'acord de govern del PP a Castella i Lleó amb VOX, Alejandro Fernández el defensa i diu que "des del punt de vista democràtic, és impecable". El líder popular a Catalunya diu que cap polític se'n va a l'oposició poden arribar a un acord de govern amb una altra força política.

Reclama una rebaixa d'impostos

El president del Partit Popular a Catalunya diu que la inflació provoca un increment d'ingressos "brutals" de l'administració i perjudica les famílies en les compres bàsiques del dia a dia: "Demanem una baixada d'impostos que compensi aquesta pèrdua". Alejandro Fernández diu que no s'està produint una baixada d'ingressos de l'administració "sinó tot el contrari".