Enlaces accesibilidad
Reobertura

L'oci nocturn reobre l'11 de febrer sense límits d'aforament ni certificat covid

Per
L'oci nocturn reobre l'11 de febrer

Els locals d'oci nocturn reobriran el pròxim 11 de febrer, sense límits d'aforament ni d'horaris i sense necessitat de presentar el certificat covid per a entrar en ells, segons ha informat aquest dimarts el Govern.

Plaja ha destacat que aquesta és "l'última de les restriccions" d'àmbit autonòmic que alça el Govern, de manera que Catalunya torna "a l'escenari previ a la sisena ona".

La majoria de les veus demanaven que l'oci nocturn es tornés a obrir abans de l'arribada de l'edició d'enguany del Mobile World Congress 2022 que se celebrarà a la ciutat de Barcelona del 28 de febrer al 3 de març. En aquesta línia el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'havia mostrat partidari que les discoteques i altres locals d'oci nocturn reobrissin l'11 de febrer, una data que es va posar sobre la taula en una reunió amb el sector.

L'oci nocturn celebra la notícia

Els propietaris confien que la tornada a l'activitat no suposarà un repunt de casos perquè la interacció es trasllada a altres espais. D'alta banda, asseguren que recomanaran l'ús de mascareta, però adverteixen de la "dificultat" que els clients sempre la portin. Organitzacions com Fecasarm o com el Gremi General de Discoteques de Barcelona han demanat que aquesta sigui "l'última vegada que es tanca" el sector.

Les discoteques han reiterat que el tancament a les portes de Nadal va ser "injust" perquè era "la millor setmana de l'any pel sector", que creia que com a mínim podrien obrir fins la Nit de Cap d'Any. "Esperem que aquesta sigui una etapa definitiva. Ha sigut molt dur aquest tancament. Els treballadors, els empresaris i els clients necessiten tornar a la normalitat", ha dit.

La Fecasarm demana més seguretat jurídica

Per la seva banda, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha assegurat que el tancament durant el Nadal ha provocat pèrdues "molt importants", de manera que hi ha locals "al límit de la seva subsistència". És per aquest motiu que Boadas ha demanat seguretat jurídica en la reobertura dels locals.