Enlaces accesibilidad
Restriccions

EL TSJC manté el tancament de les discoteques per Cap d'Any

Per
El TSJC tomba la petició de l'oci nocturn per obrir per Cap d'Any

Les discoteques seguiran tancades per Cap d’Any. Tot i el recurs de les patronals del sector de l’oci nocturn per salvar Nadal, finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat mantenir el toc de queda i el tancament dels establiments durant la ni de Cap d'Any. El tribunal considera que la protecció de la salut pública podria quedar afectada si es deroguessin de manera immediata les restriccions impulsades per la Generalitat.

Preservar la salut pública

La Secció Tercera de la sala contenciosa del TSJC desestima així les mesures cautelaríssimes sol·licitades dilluns passat per la patronal de l'oci nocturn Fecasarm contra les mesures del Govern, que inclouen des del toc de queda de 01.00 a 06.00 hores al tancament de les discoteques o la limitació de l'aforament dels restaurants al 50%.

La sala determinat que "no aprecia la urgència i l'excepcionalitat preteses per Fecasarm" que justifiquen fer una excepció per Cap d'Any i permetre l'obertura de les discoteques. Els magistrats sostenen que s'han d'adoptar mesures preventives per l'expansió de la pandèmia i  "l'interès general en la protecció de la salut pública". A més a més, han donat fins a les 10 hores del 4 de gener perquè la Generalitat presenti les al·legacions sobre aquesta qüestió.

Augment de les festes il·legals

La mesura ha estat fortament criticada per la Federació d'Empreses d'Oci i Espectacles (Espanya Nit). El seu president Ramon Mas ha avançat a Ràdio 4 que provocarà un augment de festes il·legals.

Les discoteques seguiran tancades per Cap d'Any

Les discoteques seguiran tancades per Cap d'Any

Els locals d'oci nocturn van sol·licitar mesures cautelaríssimes al TSJC, amb l'objectiu que l'alt tribunal català aixequés les restriccions de manera urgent i provisional abans de la nit de Cap d'Any. El sector insisteix en el gran impacte econòmic que consideren que comporten i perquè preveuen que, si continuen tancats, es duran a terme a Catalunya unes 1.500 festes il·legals i botellades massives.

Desallotjament els locals a la nit de Cap d'Any

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat, d'altra banda, a la Generalitat que aclareixi si els locals de restauració disposaran de 30 minuts per desallotjar els locals després de l'hora màxima de funcionament, establerta a les 00.30 hores.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, dona per descomptat que aquest marge "es troba plenament vigent", segons un comunicat de l'entitat aquest dijous. L'organització ha tornat a assegurar que durant la nit de Cap d'Any hi haurà "greus desordres públics" a Catalunya.

Ha apuntat que les festes il·legals aniran des de 'raves' com la que es va celebrar l'any passat a Llinars del Vallès (Barcelona) fins a concentracions d'entre 40 i 60 persones a cases i pisos particulars.