Enlaces accesibilidad

Maradona: el crack argentí que va ser a Barcelona

  • Diego Armando Maradona va jugar 2 anys al Futbol Club Barcelona entre 1982 i 1984
  • Ha mort als 60 anys al seu domicili de Tigre després d'una vida marcada pels excesos
  • El recordem amb imatges de l'arxiu històric de TVE Catalunya

Per
Arxiu TVE Catalunya - Història del Futbol Club Barcelona - Maradona i el moti de l'Hesperia - Capítol 12

La Copa Mundial de Futbol es va disputar a Espanya el 1982. La selecció argentina s'allotjava a Barcelona. Just després d'aquell gran esdeveniment, es va fer oficial que Diego Armando Maradona era ja jugador del Futbol Club Barcelona.

A la sèrie de TVE Catalunya Història del Futbol Club Barcelona, Maradona hi té un capítol, que podeu veure damunt d'aquestes línies. Amb l'equip català, l'argentí va jugar 58 partits i va fer 38 gols. És impossible no recordar una de les filigranes de quan jugava al Barça. Aquest magnífic gol el va fer, per a més inri, al Santiago Bernabéu. Fins i tot els madridistes el van aplaudir.

A vegades es diu que Nàpols té el trist honor de ser on va començar Maradona a prendre drogues. Però és sabut que va ser a Barcelona. Vivia en una gran casa a Pedralbes, sempre plena de família, amics, col·laboradors... La ciutat li va proporcionar fama mundial i també l'oportunitat d'aprofitar les nits fins a les pitjors conseqüències per a qualsevol, i encara més si s'és un esportista professional. Moltes veus li demanaven que portés una vida d'acord amb un gran jugador de futbol, pero no en va fer gens de cas.

Com a futbolista, a Catalunya se l'estimava, però no sempre ell es va fer estimar. Va quedar clar a la tertúlia del programa de TVE Catalunya El Rondo, quan Diego Armando Maradona va opinar que Leo Messi no és el millor jugador del món. En van repassar tots els aspectes, de l'argentí, el dia a dia, els entrenaments. Els periodistes que hi participaven el van conèixer, defensors i detractors.

El Rondo - Maradona carrega contra Messi

Però, com era abans de ser el gran jugador, multimilionari, excessiu, famossíssim? El periodista Ricard Maxenchs el va entrevistar el 1979. Maradona tenia només 19 anys. No havia pogut fitxar encara pel Barça i se'n plany. Explica el que ha estat el seu gran disgust, no poder jugar al Mundial d'Argentina. Opina de Cruyff, Pelé, Kempes, Menotti... Del seu dia a dia i de les persones que més li interessen: la seva família.

L'entrevista és cap al final del programa, al minut 23'. Comença amb uns segons en negre. 'Sobre el terreno' va ser un espai d'esports que es feia a Barcelona i s'emetia per a tot Espanya.