Enlaces accesibilidad
Premi Margarita Rivière

Almudena Ariza recull el Premi VIII Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere

  • En el seu discurs, ha recordat la importància que nenes i joves tinguin referents femenins
  • Ariza ha felicitat l’ADPC pel seu trentè aniversari i l’ha encoratjat les periodistes a continuar conquerint espais

Per
Almudena Ariza en una connexió des d'Ucraïna
Almudena Ariza en una connexió des d'Ucraïna

La periodista de TVE Almudena Ariza ha recollit amb el VIII premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Els guardons s'han lliurat al centre cultural La CIBA de Santa Coloma de Gramenet.

Almudena Ariza ha rebut el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb versió de gènere, atorgat en la seva VIII edició. En el seu discurs, enregistrat abans de marxar per feina a Filipines, Almudena Ariza ha explicat haver "crescut empoderada en la seva família per dones que em van animar a ser jo, a ser lliure i a no dependre de ningú". Ariza ha atribuït a aquesta fortalesa la capacitat de "lluitar fins aconseguir dedicar-me a allò que realment volia i a barallar-me per ser on volia ser i a carregar amb la pesada motxilla que representa moltes vegades ser dona també en el món del periodisme". La periodista ha remarcat que mons com el reporterisme i encara més el periodisme de guerres i conflictes continuen sent de difícil accés per a les dones. I ha recordat com a referents a Carmen Sarmiento, de qui ha dit "jo veia els seus reportatges a la televisió i em deia a mi mateixa: vull ser com ella" i Rosa Maria Calaf. En aquest sentit, Almudena Ariza ha destacat la importància de tenir referents per a les nenes i les joves.

Entre aquests referents, també hi va haver Margarita Rivière, "capaç de portar a la televisió pública als anys vuitanta un programa sobre l'amor, transgressor i avançat, en què s'abordaven diferents tipus d'amor i de relacions". La corresponsal ha afirmat que el premi serà per ella "un talismà per continuar avançant (...) un premi que és alè per continuar explicant històries amb rigor i perspectiva de gènere" i s'ha mostrat honorada de rebre'l.

La coneguda corresponsal ha felicitat l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya pel seu 30è aniversari i les ha encoratjat a continuar la seva tasca. "Les dones ens hem de cuidar i promocionar, i seguir conquerint espais, sobretot els espais de decisió, que en la seva majoria continuem tenint vetats. Us necessitem, ens necessitem, totes juntes perquè així avancem més ràpid, també com a periodistes", ha conclòs.

En aquesta edició també han estat premiades per les seves bones pràctiques en diferents categories, les periodistes Ana Valiño, Rosa Badia, Imma Merino, Lourdes Muñoz, Patricia Simón, Maribel Álvarez, Ana Gómez i Maria Dolores Masana. I s'han donat tocs d'atenció a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per manca de paritat en els equips directius, i al compte de TikTok de @los40spain per emetre missatges misògins.

RTVE

anterior siguiente